Zelf je ventilatiekanalen reinigen

Het onderhoud van een ventilatiesysteem is beperkt tot het periodiek reinigen of vervangen van de filters (enkel bij een systeem D). Het toestel geeft een melding wanneer de filters dienen gereinigd te worden. De filters dienen jaarlijks minimum één maal vervangen te worden, in tussenperiodes kan je de filters reinigen door ze te stofzuigen (3 maandelijks). De ventielen kunnen gereinigd worden door een bio-spray. De warmtewisselaar kan op zijn beurt gereinigd worden door een bio-gel.

Het meeste stof komt in de ventilatiekanalen terecht tijdens de bouwfase, probeer dit dus tijdens plaatsing te vermijden. Uit onze ervaring is het niet nodig om de ventilatiebuizen heel frequent te reinigen.

Een reiniging van de kanalen gebeurt in twee fasen. Eerst wordt met een borstel het eventuele vuil los gemaakt. Deze passeert probleemloos voorbij zelftappertjes in spiraalkokers en instortleidingen. Flexibels probeer je echter beter te vermijden. In een tweede fase wordt het losgemaakte vuil uit het kanaal geblazen. Het meeste vuil wordt opgevangen in een vergaarbak, maar hier en daar kan er wel eens iets in de kamer waaien. Het resultaat is een perfect schone buis.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan