Vast energietarief? Ook dan check je best regelmatig je voorschot.

Het voorschotbedrag voor je energieverbruik in de gaten houden is altijd belangrijk, of je nu een vast of een variabel tarief hebt.

Bij een variabel tarief wordt je energieprijs periodiek aangepast aan de marktbewegingen. Bij een vast tarief blijft je energieprijs onveranderlijk gedurende de looptijd van contract. Bij beide types tarieven heb je een vast voorschotbedrag. Dat is handig voor een gelijkmatige spreiding van je kosten, maar wanneer je contract zich vernieuwt – en je energieprijs zich aanpast aan de huidige marktsituatie – is het belangrijk om na te kijken of je voorschotbedrag nog past bij je verbruiksgewoonten en de nieuwe energieprijzen. Je voorschotbedrag verandert namelijk niet automatisch mee. Controleer het dus regelmatig en pas je voorschotbedrag eventueel aan, anders kom je misschien alsnog voor een onverwacht hoge jaarafrekening te staan.

Gelukkig kan je met My Luminus op eender welk moment zelf je voorschotbedrag aanpassen. Lees meer over het belang van een geschikt voorschotbedrag en ontdek alle voordelen van de klantenzone My Luminus

In samenwerking met Luminus

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.