Zelf je aarding uitmeten

Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

Een goede aarding is onontbeerlijk voor een veilige elektrische installatie. Hand in hand met de differentieel, beveiligen ze je tegen rechtstreekse aanraking met de elektrische stroom. De aardelektrode zorgt er voor dat bij een defect toestel de stroom via de aardingsdraad naar de grond kan vloeien. Zo ontstaat er een stroomverlies. Wordt dit verlies aan stroom groter dan 300mA (30mA) dan treedt de differentieel in werking en onderbreekt de stroom. Zonder goede aarding vloeit de stroom eerst door je lichaam voor hij onderbroken wordt door de differentieel.
De spreidingsweerstand van de aarding wordt gecontroleerd door een onafhankelijk keuringsbureau en mag maximum 30 ohm bedragen. 

In deze video toont Easykit je hoe je zelf de aarding uitmeet met een aardingsmeter. Zo vermijd je een dure herkeuring van je elektrische installatie omwille van een te hoge spreidingsweerstand.

 

 

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Easykit

Bereken je nodige (ver)bouwbudget met deze tool!
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Hoeveel (ver)bouwbudget heb je nodig? Bereken het met deze tool!

Ben je van plan om een bestaande woning te verbouwen of een nieuwbouw op te trekken? Dan weet je graag vooraf hoeveel budget je hiervoor moet voorzien. Zo houd je je uitgaven binnen de perken. Installeer je zelf je technieken, dan kun je al heel wat besparen. Kom niet voor verassingen te staan, krijg een raming van de kosten voor je technieken dankzij de budgettool.

regenwatersysteem
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Waterbeheer.

Vermijd drinkwatertekort: plaats een regenwatersysteem en bespaar op je waterfactuur

De hete temperaturen en hittegolf veroorzaken weer schaarste in ons drinkwater. Wil je verantwoord omspringen met je waterverbruik en fiks besparen op bijhorende kosten? Ontdek hoe je dit doet met een regenwatersysteem.

Zelf je technieken plaatsen? Ontdek het antwoord op al je doe-het-zelf vragen

Je denkt eraan om zelf je technieken te plaatsen, maar je twijfelt. Heel wat vragen komen in je op. Herkenbaar? Zelfbouwspecialist Roel Van den Eynde (Easykit) geeft aan wat je mag verwachten als je voor zelfbouw kiest. Ontdek de antwoorden op je meest kritische vragen.

Zelf je vloerverwarming leggen
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Verwarming in je slaapkamer plaatsen, een onnodige installatie?

Ga je een nieuwe verwarmingsinstallatie installeren? Dan vraag je je misschien af of de slaapkamer ook verwarmd moet worden. We helpen je de knoop door te hakken en te plannen welke ruimtes je best verwarmt.

Zelf zonnepanelen plaatsen? Zo ga je aan de slag!

Zonnepanelen zijn nog steeds een goed idee. En ze plaatsen is eigenlijk een koud kunstje. Of je nu een vakman bent of een beginnen zelfbouwer. Met de juiste informatie ga je zo aan de slag. Klaar om energie te besparen en je energiefactuur te doen dalen? Ontdek snel onze doe-het-zelf installatietips.