Zelf je aarding uitmeten

Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

Een goede aarding is onontbeerlijk voor een veilige elektrische installatie. Hand in hand met de differentieel, beveiligen ze je tegen rechtstreekse aanraking met de elektrische stroom. De aardelektrode zorgt er voor dat bij een defect toestel de stroom via de aardingsdraad naar de grond kan vloeien. Zo ontstaat er een stroomverlies. Wordt dit verlies aan stroom groter dan 300mA (30mA) dan treedt de differentieel in werking en onderbreekt de stroom. Zonder goede aarding vloeit de stroom eerst door je lichaam voor hij onderbroken wordt door de differentieel.
De spreidingsweerstand van de aarding wordt gecontroleerd door een onafhankelijk keuringsbureau en mag maximum 30 ohm bedragen. 

In deze video toont Easykit je hoe je zelf de aarding uitmeet met een aardingsmeter. Zo vermijd je een dure herkeuring van je elektrische installatie omwille van een te hoge spreidingsweerstand.

 

 

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Easykit

Kiezen (ver)bouwers voor doe-het-zelf bij het plaatsen van technieken? Ontdek onze bevindingen

Hoe staan onze (ver)bouwers tegenover zelfbouw bij het plaatsen van technieken in hun woning? Wat bepaalt hun keuze? We polsten ernaar in een enquête op Bouwinfo.be. Ontdek hier de belangrijkste conclusies.

Installeer zelf je technieken met de hulp van Easykit en geniet van extra BIS-korting

Wil je graag je technieken installeren met de zelfbouwbegeleiding van Easykit? Dan is dit het moment om nog meer te besparen. Van 1 tot en met 31 oktober profiteer je namelijk van een extra BIS-korting! Ontdek snel hoe je hiervan kunt genieten.

Geplaatst in Technieken > Elektriciteit > Domotica.

Slimme deurbel ‘Visto WiFi` binnenkort bij jou thuis? Vul de enquête in en win

Je ‘Smart Home’ begint al bij de voordeur. Een slimme deurbel zoals Visto WiFi houdt meer in dan een simpele ‘dingdong’. Ontdek zijn vernuftige kwaliteiten. Doe onderaan mee aan de enquête over technieken en maak kans op deze slimme deurbel.  

Doe-het-zelf technieken: welke plaats jij?

Als je (ver)bouwt slinkt je budget snel. Zeker als je voor alles een professional inschakelt. Daarom doen steeds meer mensen aan zelfbouw en besparen ze een mooie som. Voor de installatie van hun technieken bijvoorbeeld. Ontdek hoeveel je kunt besparen en neem deel aan onze poll.

Wedstrijd: win een housewarming voor 30 personen

Plaats je drie of meer technieken met de zelfbouwpakketten van Easykit? Goed nieuws. Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op The Housewarming! Ontdek snel hoe je kunt meedoen.