Batibouw 2019 - Velbus, een decentraal Belgisch domoticasysteem

Geplaatst in Technieken > Elektriciteit > Domotica.

Velbus is een decentraal systeem, wat er op neer komt dat er eigenlijk geen echt hart van de installatie is, met als grote voordeel dat het ook niet kan uitvallen en dat je ze niet moet aankopen!  Alle informatie van de modules, zit in de module zelf ingebakken.  Het systeem kan dus niet platgelegd worden door een defecte in die ene module.

 

Velbus is een Belgisch systeem, dat 100% backward compatible is. Dat betekent dat de eerste klanten van 15 jaar geleden, nu nog altijd de nieuwste technologieën zonder probleem kunnen implementeren in hun woning. De meerprijs die je betaald voor een velbus installatie bedraagt 10% tot 15%. De duurdere kost van de modules wordt deels gecompenseerd door de eenvoud van installatie waardoor er minder manuren moeten gepresteerd worden. Wil je een idee van wat een installatie je gaat kosten kun je alle prijzen van de verschillende modules downloaden op de website velbus.eu.

 

Het velbus systeem is een zeer robuust systeem. Er is slechts een uitval van 1 op 1000 modules en om die reden krijg je op een velbus systeem dan ook 5 jaar garantie op de onderdelen.