Een blik op onze Euromac2 kijkwerf

Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Deze beelden geven een impressie van onze kijkwerf in Geel, die volledig gebouwd wordt met het energiezuinige ruwbouwsysteem Euromac2. De kijkwerf zelf bezoeken? Maak een afspraak via de website van Zerobuild.

Meer nieuws van ZeroBuild.eu

Houtskelet, klassieke woning of betonbouw? Wat kies je best als zelfbouwer?

Langs de buitenkant is er geen merkbaar verschil tussen houtskelet-, traditionele of betonbouw. Ook wat betreft energiezuinigheid scoort men bij elk type woning in hout, baksteen of beton, hoge punten. Toch is het verschil tussen deze bouwmethodes heel groot.

Open Werfdag ZeroBuild.eu: ontdek betonbouw voor zelfbouwers op 17 en 18 oktober

Op zaterdag 28 en zondag 29 november organiseert ZeroBuild.eu een open werfdag.
ZeroBuild.eu bouwt momenteel een energiezuinige open bebouwing in Geel (30 minuten van Antwerpen / 30 min van Hasselt / 45 min van Brussel).

Snel, betaalbaar EN energiezuinig bouwen heruitgevonden met ICF

Het ICF-systeem, de afkorting van Insulated Concrete Forms is een compleet andere manier van bouwen. Polystyreen (EPS) bouwblokken worden opgestapeld en dienen als bekisting waarna deze worden volgestort met beton.

Met dit innovatief bouwsysteem realiseer je jouw passief huis in een record tijd !

Altijd graag met de blokken gespeeld als kind? Dan ga je dit bouwsysteem als (zelf)bouwer zeker ook interessant vinden. Het Euromac2 bouwsysteem laat toe om op enkele dagen tijd een volledige ruwbouw-verdieping te bouwen. Bijna-energie-neutraal of zelfs volledig passief, naargelang de gekozen systeem-dikte. Gedaan met bakstenen stapelen of Ytong blokken lijmen!

Zelf een (energiezuinige) betonwoning bouwen?

Betonbouw wint al een tijdje aan populariteit. De uitermate hoge kwaliteit van betonbouw is bij de meeste mensen al bekend, maar de traditionele betonbouw is geen methode die zich goed leent voor zelfbouw. Het plaatsen van het bekistingssysteem en het inwerken van de leidingen zijn grote hindernissen die ertoe leiden dat maar weinig zelfbouwers starten met betonbouw. Toch is er al een tijdje een ideale oplossing op de markt.