Batibouw 2019 - Wat zijn de nieuwigheden van Vandersanden?

Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Vandersanden lanceerde in 2019 tijdens Batibouw een nieuwe reeks strengpersstenen. Dit zijn rechte gladde stenen, met kleurnuance in. Ze hebben een breedte van 6,5 cm, waardoor er enkele centimeters vrijkomen om extra isolatie te steken t.o.v. klassieke gevelstenen.

De ECO-baksteenstrips zijn slechts 2cm breed, waardoor wij 8 cm aan materiaal uitsparen. Dit betekent voor Vandersanden een energiebesparing van 50% en een materiaalbesparing van 70%. Uiteraard geniet ook de consument daarvan. Doordat er meer ruimte ontstaat voor isolatie zal hij minder uitgeven aan zijn energiefactuur.

E-Board is een complete totaaloplossing voor renovatie en nieuwbouw. Bij renovatie wordt het bestaande gebouw ingepakt met isolatieplaten, die daarna worden bekleed met steenstrips. De klant heeft keuze uit meer dan 100 kleuren die kunnen toegepast worden op het E-Boardsysteem.

Kleiklinkers zijn een 100% natuurlijk product, d.w.z. dat de kleur van de klinker in de massa gebakken zit en de kleur eeuwig aanwezig blijft. Kleiklinkers zijn zeer duurzaam, kunnen herlegd worden en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. De kleiklinkers van Vandersanden zijn voorzien van afstandshouders, waardoor de kleiklinkers allemaal dezelfde voeg hebben, waardoor het regenwater perfect draineert in de ondergrond.

Ontdek de gevelstenen, gevelsystemen, steenstrips en kleiklinkers van Vandersanden op www.vandersandengroup.com. Je doet er heel wat inspiratie op. Neem vrijblijvend contact op met Vandersanden voor gratis advies en een offerte op maat.

Meer nieuws van Vandersanden

Vandersanden witte vlekken
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Bouwmaterialen.

Gevelstenen kiezen: bescherm uw gevels tegen witte vlekken en sluiers, zonder extra kosten

Witte uitslag op een nieuwe gevel, da’s zonde. Hoe kunt u dit voorkomen? Met geïmpregneerde gevelstenen van Vandersanden zijn uw gevels beter beschermd tegen uitbloeiingen en worden ze minder snel vuil. Dit alles kost u geen euro extra, én u bespaart op gevelonderhoud.

witte vlekken
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Witte vlekken op uw bakstenen gevel, wat nu?

Bakstenen gevels kunnen met de jaren witte vlekken gaan vertonen. Zonde van dat ‘picture perfect’ plaatje … De boosdoeners zijn zout, kalk en andere mineralen die voorkomen in de cement. Hoe krijgt u de witte vlekken weer weg? Of beter nog, hoe voorkomt u ze? 

Vandersanden E board
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Gevelsysteem E-Board: isoleer en vernieuw uw gevels in één klap

Wilt u uw gevels isoleren én ze een make-over geven? Met het E-Board gevelsysteem doet u beide in één moeite. U geniet van het uitzicht van een nieuwe gevel, terwijl u profiteert van de isolatievoordelen: een lagere energiefactuur, extra wooncomfort en een gunstig E-peil. What’s not to like?

geimpregneerde baksteen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Geïmpregneerde gevelstenen: geniet nu nog langer van mooie gevels

Gevelstenen hebben een extreem lange levensduur. Maar mettertijd kunnen witte uitslag, groenafzetting en vervuiling het gevelbeeld verstoren. Dit kunt u gelukkig makkelijk voorkomen. Door te kiezen voor geïmpregneerde gevelstenen geniet u zo lang mogelijk van mooie gevels. Ontdek alle voordelen.

Gevel Vandersanden
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Karakterloze gevel transformeert tot creatief visitekaartje

Een jonge architecte uit Diest maakte onlangs haar renovatiedroom waar. Daarbij pakte ze ook de karakterloze gevels van haar jaren 30-woning grondig aan. De opmerkelijke transformatie ging gepaard met een stevige isolatie-upgrade.