Batibouw 2019 - Wat zijn de nieuwigheden van Vandersanden

Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Vandersanden lanceert dit jaar tijdens batibouw een nieuwe reeks strengpersstenen. Dit zijn rechte gladde stenen, met kleurnuance in. Ze hebben een breedte van 6,5cm, waardoor er enkele centimeters vrijkomen om extra isolatie te steken tov klassieke gevelstenen.

De eco-baksteenstrips zijn slechts 2cm breed, waardoor wij 8cm aan materiaal uitsparen. Dit betekent voor Vandersanden een energiebesparing van 50% en een materiaalbesparing van 70%. Uiteraard zal ook de consument hiervan genieten want de prijs is interessant en doordat er meer ruimte ontstaat voor isolatie zal er later minder uitgegeven worden aan de energiefactuur.

E-board is een renovatieproduct. Het bestaande, te renoveren gebouw wordt ingepakt met isolatieplaten, die daarna worden bekleed met steenstrips. De klant heeft keuze uit meer dan 100 kleuren die kunnen toegepast worden op het E-boardsysteem.

Kleiklinkers zijn een 100% natuurlijk product, dwz dat de kleur van de klinker in de massa gebakken zit en de kleur eeuwig aanwezig blijft. Kleiklinkers zijn zeer duurzaam, kunnen herlegd worden en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. De kleiklinkers van Vandersanden zijn voorzien van afstandshouders, waardoor de kleiklinkers allemaal dezelfde voeg hebben, waardoor het regenwater perfect draineerd in de ondergrond.

Meer nieuws van Vandersanden

Gevel Vandersanden
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Karakterloze gevel transformeert tot creatief visitekaartje

Een jonge architecte uit Diest maakte onlangs haar renovatiedroom waar. Daarbij pakte ze ook de karakterloze gevels van haar jaren 30-woning grondig aan. De opmerkelijke transformatie ging gepaard met een stevige isolatie-upgrade.

Voor het esoleren
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

De beste manier van isoleren is esoleren

Voor het isoleren van bestaande muren denken veel verbouwers spontaan aan spouwmuurisolatie. Maar aan die methode zitten soms nadelen. Baksteenspecialist Vandersanden Group wil meer inzetten op buitengevelisolatie. Dé meest doeltreffende manier van isoleren heet esoleren. Dat is de gevel isoleren aan de buitenkant en tegelijk ook vernieuwen met een mooie bakstenen look. 

vandersanden kleiklinker
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Innovatie: deze rustieke kleiklinker helpt wateroverlast beperken

Een bestrating die authentiek oogt én bijdraagt tot een efficiënte afwatering? Drainflow®-kleiklinkers hebben de looks en de brains! Deze rustieke kleiklinkers laten 40% meer water passeren dan doorsnee kleiklinkers. Qua ontwerp kun je alle kanten uit.

Eco baksteenstrips
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Ecotip: isoleer je gevel en werk af met ECO baksteenstrips

Tegenwoordig kun je je gevel isoleren en afwerken tegelijkertijd. Jouw voordelen: een mooie gevel en een betere isolatiewaarde van je woning. Met de nieuwe ECO baksteenstrips verklein je je ecologische voetafdruk nog verder. Ontdek deze groene jas voor je woning! 

Referentietool Vandersanden
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Vind je ideale gevelsteen, dankzij inspirerende realisaties in je buurt

Gevelstenen bestaan in tal van kleuren, formaten en structuren. Zie je door de bomen het bos niet meer? Probeer de referentietool en ontdek inspirerende realisaties in je buurt. Zo wordt het een stuk makkelijker kiezen!