Batibouw 2019 - Wat zijn de nieuwigheden van Vandersanden

Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Vandersanden lanceert dit jaar tijdens batibouw een nieuwe reeks strengpersstenen. Dit zijn rechte gladde stenen, met kleurnuance in. Ze hebben een breedte van 6,5cm, waardoor er enkele centimeters vrijkomen om extra isolatie te steken tov klassieke gevelstenen.

De eco-baksteenstrips zijn slechts 2cm breed, waardoor wij 8cm aan materiaal uitsparen. Dit betekent voor Vandersanden een energiebesparing van 50% en een materiaalbesparing van 70%. Uiteraard zal ook de consument hiervan genieten want de prijs is interessant en doordat er meer ruimte ontstaat voor isolatie zal er later minder uitgegeven worden aan de energiefactuur.

E-board is een renovatieproduct. Het bestaande, te renoveren gebouw wordt ingepakt met isolatieplaten, die daarna worden bekleed met steenstrips. De klant heeft keuze uit meer dan 100 kleuren die kunnen toegepast worden op het E-boardsysteem.

Kleiklinkers zijn een 100% natuurlijk product, dwz dat de kleur van de klinker in de massa gebakken zit en de kleur eeuwig aanwezig blijft. Kleiklinkers zijn zeer duurzaam, kunnen herlegd worden en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. De kleiklinkers van Vandersanden zijn voorzien van afstandshouders, waardoor de kleiklinkers allemaal dezelfde voeg hebben, waardoor het regenwater perfect draineerd in de ondergrond.

Meer nieuws van Vandersanden

Referentietool Vandersanden
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Vind je ideale gevelsteen, dankzij inspirerende realisaties in je buurt

Gevelstenen bestaan in tal van kleuren, formaten en structuren. Zie je door de bomen het bos niet meer? Probeer de referentietool en ontdek inspirerende realisaties in je buurt. Zo wordt het een stuk makkelijker kiezen!

Extra lange en strakke bakstenen op batibouw

Een gevelsteen kiezen voor je woning is veel ingrijpender dan een nieuwe bank of keuken uitzoeken. Een gevelsteen, het jasje van je huis, kies je doorgaans voor het leven. Belangrijk dus dat je ontdekt wat je echt wilt en dat het een kleur en een stijl wordt waar je over tien jaar ook nog elke dag van geniet.

Eco baksteenstrips
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Vandersanden innoveert: ECO-baksteenstrips in XL40 formaat

ECO-baksteenstrips worden niet uit een baksteen gezaagd maar direct in de vorm van een steenstrip geproduceerd. Met deze techniek geeft Vandersanden een nieuwe impuls aan het gekende principe steenstrips op zowel esthetisch, economisch als ecologisch vlak. De wijze van produceren heeft ook zijn weerslag op de zichtbare zijde van de strip. Typisch is de “getrokken” wasserstrich-textuur met fijne verticale groefjes. Puur keramiek qua karakter, maar met een strak uiterlijk.   

Vandersanden E-Board
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Eigenzinnig met E-Board: ontdek een uniek nieuwbouwproject

“Ik wilde hier in Dudzele mijn stempel drukken. En dan liefst met een eigenzinnig project.” Architect Pascal Monballiu stelt een van zijn nieuwbouwprojecten voor. “De opvallende gevels zijn gerealiseerd met E-Board, een flexibel gevelsysteem.”

Kleiklinkers
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Kleiklinkers : 7 Goede redenen om er voor te kiezen!

Kleiklinkers zijn een zeer goede keuze als het op verhardingen op aan komt. Mocht je hier toch aan twijfelen gaan wij je 7 goede redenen geven om je te overtuigen!