Plaats je gevelsteen tot 7 maal sneller!

Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Leg de eerste steenrij waterpas met een laat mortel op de waterkering.
Markeer met het sjabloon waar de verankeringen moeten komen.
Veranker de buitenmuur snel en zonder boren met de speciale ankerpunten.
Isoleer de snelbouwsysteemmuur met inspuitbare spouwmuurisolatie

Meer nieuws van Nelissen Steenfabrieken

Batibouw 2018 - Vindt u een steen voor elke stijl

Kom naar Batibouw 2018 in Brussels Expo en bezoek hal 5, stand 511 van Nelissen Steenfabrieken. Daar verrassen wij u met onze uitgebreide, buitenaards mooie collectie gevelstenen. Klassiek, modern, pastorij … Onder het motto ’Een steen voor elke stijl’ heeft u de keuze uit 8 formaten gevelstenen in meer dan 100 kleuren. Die zijn zowel geschikt voor traditioneel metselwerk als voor meer geavanceerde toepassingen zoals verlijmen of vermetselen met dunbedmortel. 

Nelissen snelbouwsteen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Binnenmuren die hun steentje bijdragen

Rode keramische snelbouwstenen staan bekend om hun goede thermische en akoestische eigenschappen, uitstekende druk- en brandweerstand en opmerkelijke duurzaamheid. De grote bouwblokken bestaan voor minstens 20% uit perforaties – de gaten in de steen – waarvan de vorm verschilt van fabrikant tot fabrikant. Ze kunnen snel veel water opnemen en ook weer afgeven, de buitengewone vormstabiliteit voorkomt scheuren. De stenen zijn bedoeld om achteraf te bepleisteren. Ze worden gemetseld of verlijmd en zijn beschikbaar in verschillende diktes. Niet verwonderlijk dat snelbouwstenen veruit het meest gebruikte materiaal zijn voor de binnenmuren van een woning.

Zwart mangaan - Nelissen steenfabrieken
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Gevelstenen, de blikvanger van je woning

De gevel van een woning is een eyecatcher. Het uitzicht ervan wordt in de eerste plaats bepaald door de aankleding. De keuze aan gevelmaterialen is echter heel uitgebreid. Naast de traditionele bakstenen kun je gebruikmaken van gevelpleisters, steenstrips, gevelplaten, metaal, hout en nog veel meer. Mogelijkheden genoeg dus om jouw woning een uitzonderlijk karakter te geven.

Plaatsen van hoek en steenstrippen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Isolatie en steenstrips: totaaloplossing

In één beweging je gevel isoleren en een volledig nieuwe look creëren? Dat kan! Bouwers en verbouwers worden op hun wenken bediend met een pasklare oplossing voor nieuwbouw en renovatie. Zo een kant-en-klaar totaalsysteem bestaat uit isolatie en steenstrips. En weet je wat? Het kan in een mum van tijd zowel door een doe-het-zelver als door een vakman worden geplaatst.