Euromac2 bouwsysteem voor energiezuinige en passieve woningen

Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Bouwmaterialen.

Op zoek naar een alternatief voor de traditionele bouwmethode? Het Euromac2 bouwsysteem is een duurzame, betaalbare manier van bouwen. Je bouwt hiermee gemakkelijk een zeer energiezuinige betonnen woning.

Het bestaat uit een unieke bekistingssysteem van lichtgewicht polystyreen-blokken dat gevuld worden met beton. Luchtdichte wanden, geïsoleerde vloerplaten, welfsels en zelfdragende, isolerende dakelementen kunnen zo vlot samengesteld worden.  

Het Euromac2 bouwsysteem is ideaal voor zelfbouw: met een bouwsnelheid van slechts enkele weken kun je je eigen energiezuinige, passieve woning bouwen. Zo bouw je eenvoudig en snel een luchtdichte, supergeïsoleerde vocht- en koudebrugvrije woning binnen jouw budget.  Ontdek meer over het bouwconcept. 

Laat je inspireren door enkele online referenties op de website http://www.zerobuild.eu.  Wil je liever een woning in real life zien? Maak een afspraak om een kijkwerf te bezoeken of neem contact op voor meer informatie.  

Meer nieuws van ZeroBuild.eu

Snel, betaalbaar EN energiezuinig bouwen heruitgevonden met ICF

Het ICF-systeem, de afkorting van Insulated Concrete Forms is een compleet andere manier van bouwen. Polystyreen (EPS) bouwblokken worden opgestapeld en dienen als bekisting waarna deze worden volgestort met beton.

Open Werfdag ZeroBuild.eu: ontdek betonbouw voor zelfbouwers op 17 en 18 oktober

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober organiseert ZeroBuild.eu een open werfdag.
ZeroBuild.eu bouwt momenteel een energiezuinige half open bebouwing in Meerhout, nabij Geel (40 minuten van Antwerpen / 25 min van Hasselt / 45 min van Brussel).

Met dit innovatief bouwsysteem realiseer je jouw passief huis in een record tijd !

Altijd graag met de blokken gespeeld als kind? Dan ga je dit bouwsysteem als (zelf)bouwer zeker ook interessant vinden. Het Euromac2 bouwsysteem laat toe om op enkele dagen tijd een volledige ruwbouw-verdieping te bouwen. Bijna-energie-neutraal of zelfs volledig passief, naargelang de gekozen systeem-dikte. Gedaan met bakstenen stapelen of Ytong blokken lijmen!

Zelf een (energiezuinige) betonwoning bouwen?

Betonbouw wint al een tijdje aan populariteit. De uitermate hoge kwaliteit van betonbouw is bij de meeste mensen al bekend, maar de traditionele betonbouw is geen methode die zich goed leent voor zelfbouw. Het plaatsen van het bekistingssysteem en het inwerken van de leidingen zijn grote hindernissen die ertoe leiden dat maar weinig zelfbouwers starten met betonbouw. Toch is er al een tijdje een ideale oplossing op de markt.