Batibouw 2019 - Waarom isoleren met Minerale wol?

Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

URSA is een internationale producent van isolatiemateriaal, meer bepaald minerale wol en XPS. Dankzij een uitgebreid assortiment hebben wij een isolatie-oplossing voor bijna elke toepassing

Het verminderen van de CO² uitstoot in het kader van de klimaatopwarming is een absolute must. Gebouwen zijn een grote vervuiler op dat vlak. Zij vertegenwoordigen namelijk 30% van de CO²-uitstoot. Er gaat terecht veel aandacht naar hernieuwbare energie en technieken. Maar volgens het principe ‘Trias Energetica’ is de beste en goedkoopste energie, deze die je niet verbruikt en dat kan door een woning te isoleren. Een woning goed isoleren is dus de eerste en een belangrijke stap naar een beter leefmilieu en dus een betere toekomst!

Wij raden bovendien aan om te starten bij de isolatie van het dak met minerale wol. Omdat 30% van de warmte in een woning verloren gaat via het dak. Zo bespaar je op je energiefactuur en bovendien kan je hiervoor genieten van premies. Vergeet ook niet dat vanaf 2020 elke woning die je wil verkopen of verhuren dakisolatie moet hebben.

Omdat minerale wol niet alleen thermisch isoleert, maar ook akoestisch en bovendien is minerale wol onbrandbaar.

Vele studies en testen doorheen de jaren, tonen allemaal aan dat minerale wol een veilig en gezond product is. Met minerale wol draag je dus bij aan een comfortabele en gezonde omgeving in je woning.

 

Meer nieuws van Ursa

Ursa minerale glaswol
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Waarom glaswol een goede keuze is voor je isolatieklussen

Comfortabel en energiezuinig wonen begint bij goede isolatie. Als je gaat zoeken naar de juiste producten zijn er heel wat mogelijkheden. Welk isolatiemateriaal is er dan het beste voor jouw klus? En hoe verbetert het je woning of bedrijfsgebouw? Ontdek waarom minerale glaswol een ideale oplossing is.

Muurisolatie ursa
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Isoleren van buitenmuren: dit zijn de mogelijkheden

Muurisolatie is een investering die je veel oplevert: je profiteert van een lagere energiefactuur, draagt je steentje bij voor het milieu en je verhoogt de waarde van je woning. Bovendien kun je genieten van premies. Mooi meegenomen toch? Welke methode kies jij om je muren te isoleren? Ontdek er snel meer over.

Dakisolatie ursa
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Als je isoleert, begin je met het dak!

Ben je van plan om te isoleren, dan is het slim om met het dak te beginnen. Dit is immers de grootste verliespost van warmte in je huis. Het dak isoleren levert je al gauw een besparing van 30% per jaar op. Bovendien kun je genieten van premies. Mooi meegenomen toch? Hoe isoleer je het dak met minerale glaswol of XPS? Ontdek de mogelijkheden.

Brandveilige isolatie met URSA glaswol
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Brandveilige isolatie met URSA glaswol

Wil je jouw woning of gebouw goed isoleren én brandveilig maken? Dan zit je met URSA glaswol als isolatiemateriaal zeker safe. Ontdek waarom glaswol het ideale materiaal is.