Batibouw 2019 - Waarom isoleren met Minerale wol?

Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

URSA is een internationale producent van isolatiemateriaal, meer bepaald minerale wol en XPS. Dankzij een uitgebreid assortiment hebben wij een isolatie-oplossing voor bijna elke toepassing

Het verminderen van de CO² uitstoot in het kader van de klimaatopwarming is een absolute must. Gebouwen zijn een grote vervuiler op dat vlak. Zij vertegenwoordigen namelijk 30% van de CO²-uitstoot. Er gaat terecht veel aandacht naar hernieuwbare energie en technieken. Maar volgens het principe ‘Trias Energetica’ is de beste en goedkoopste energie, deze die je niet verbruikt en dat kan door een woning te isoleren. Een woning goed isoleren is dus de eerste en een belangrijke stap naar een beter leefmilieu en dus een betere toekomst!

Wij raden bovendien aan om te starten bij de isolatie van het dak met minerale wol. Omdat 30% van de warmte in een woning verloren gaat via het dak. Zo bespaar je op je energiefactuur en bovendien kan je hiervoor genieten van premies. Vergeet ook niet dat vanaf 2020 elke woning die je wil verkopen of verhuren dakisolatie moet hebben.

Omdat minerale wol niet alleen thermisch isoleert, maar ook akoestisch en bovendien is minerale wol onbrandbaar.

Vele studies en testen doorheen de jaren, tonen allemaal aan dat minerale wol een veilig en gezond product is. Met minerale wol draag je dus bij aan een comfortabele en gezonde omgeving in je woning.

 

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Ursa

Brandveilige isolatie met URSA glaswol
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Brandveilige isolatie met URSA glaswol

Wil je jouw woning of gebouw brandveilig maken? Dan zit je met URSA glaswol als isolatiemateriaal zeker safe. Glaswol wordt gemaakt van zand, gerecycleerde glasscherven en gerecycleerde glaswol. Stuk voor stuk onuitputtelijke grondstoffen dus, wat glaswol een erg duurzaam en ecologisch isolatiemateriaal maakt.

Alle URSA minerale wol werd op basis van proeven ondergebracht in Euro -brandklasse A1. Dat is de hoogst mogelijke klasse van brandveiligheid. Glaswol is van nature volledig onbrandbaar.

Minerale glaswol zorgt ervoor dat de vlammen zich minder snel verspreiden, in tegenstelling tot ander isolatiemateriaal. Met glaswol heb je verder ook geen kans op (giftige) rook of brandende druppels.