Batibouw 2019 - Waarom isoleren met Minerale wol?

URSA is een internationale producent van isolatiemateriaal, meer bepaald minerale wol en XPS. Dankzij een uitgebreid assortiment hebben wij een isolatie-oplossing voor bijna elke toepassing

Het verminderen van de CO² uitstoot in het kader van de klimaatopwarming is een absolute must. Gebouwen zijn een grote vervuiler op dat vlak. Zij vertegenwoordigen namelijk 30% van de CO²-uitstoot. Er gaat terecht veel aandacht naar hernieuwbare energie en technieken. Maar volgens het principe ‘Trias Energetica’ is de beste en goedkoopste energie, deze die je niet verbruikt en dat kan door een woning te isoleren. Een woning goed isoleren is dus de eerste en een belangrijke stap naar een beter leefmilieu en dus een betere toekomst!

Wij raden bovendien aan om te starten bij de isolatie van het dak met minerale wol. Omdat 30% van de warmte in een woning verloren gaat via het dak. Zo bespaar je op je energiefactuur en bovendien kan je hiervoor genieten van premies. Vergeet ook niet dat vanaf 2020 elke woning die je wil verkopen of verhuren dakisolatie moet hebben.

Omdat minerale wol niet alleen thermisch isoleert, maar ook akoestisch en bovendien is minerale wol onbrandbaar.

Vele studies en testen doorheen de jaren, tonen allemaal aan dat minerale wol een veilig en gezond product is. Met minerale wol draag je dus bij aan een comfortabele en gezonde omgeving in je woning.