Hoe isoleer ik een spantendak?

Een spantendak heeft een draagstructuur die bestaat uit verticale balken of spanten. Het ISOVER Vario-systeem biedt een totaaloplossing die perfect vochtregulerend is en een optimale luchtdichtheid biedt.

Voordelen

  • Glaswol laat zich makkelijk op maat snijden, is eenvoudig te plaatsen en wordt perfect passend tussen de spanten geklemd. Voorzie hier een minimumdikte van 160 mm, maar hoe dikker, hoe beter.
  • Hierop komt het lucht-/dampscherm dat goed lucht- en dampdicht wordt gemaakt met de tape en de afdichtingsmastiek. In tegenstelling tot klassieke lucht- en dampschermen zijn Vario KM duplex en Vario XtraSafe vochtregulerend. Voorgoed gedaan dus met schimmel, houtrot en condensatieproblemen!
  • Kies je voor het Vario Xtra-luchtdichtingsgamma (XtraSafe, XtraFit, XtraFix en XtraTape), dan kan je het dampscherm Vario XtraSafe bevestigen met klittenband, met één persoon en zonder dat er nietjes aan te pas komen.

ISOVER-glaswol is optimaal geluidsisolerend en perfect brandveilig.

Hoe plaats je het?

STAP 1

De juiste dikte van de isolatie kiezen

Kies de dikte van de Isoconfort 32 of 35 in functie van de beschikbare ruimte tot tegen het onderdak.
Juiste dikte van isolatie keizen

STAP 2

Isolatielaag aanbrengen

Snij de Isoconfort 32 of 35 1 à 2 cm breder dan de afstand tussen de spanten. Klem de isolatie tussen de spanten tot ze goed vastzit. Isoleer tot aan de onderste voet van het dak.
Isolatie aanbrengen

STAP 3

Dampscherm aanbrengen

Bedek alles homogeen en goed aansluitend met Vario KM duplex en niet dit vast op de spanten. Kies je voor Vario XtraSafe, gebruik dan Vario XtraFix met klittenband. Voorzie 10 cm overlapping van de dampschermbanen.
Dampscherm aanbrengen

STAP 4

Dampscherm afplakken

Kleef de voegen van het dampscherm dicht met kleefband Vario KB 1 of Vario XtraTape.
Dampscherm afplakken

STAP 5

Afdichten met dichtingsmastiek

Maak de buitenranden luchtdicht met Vario DoubleFit of Vario XtraFit, toepasbaar op poreuze oppervlakken zoals hout, beton, baksteen.
Afdichten met dichtingsmastiek

STAP 6

Afwerken

Plaats een afwerking op de spanten. Metal Studprofielen of een houten lattenstructuur zijn ook toepasbaar en kunnen dienen als kabelgeleidingen. Doorboor het dampscherm niet of dicht doorboringen goed af. Bevestig de Gyproc-platen.

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan