Buitenmuren isoleren in de spouw - na-isolatie

Een spouwmuur herken je meestal aan de open stootvoegen. Dat zijn verticale openingen tussen twee gevelstenen die zich net boven de waterkeringslaag bevinden en die dienen voor de ventilatie van de spouw.

Spouwmuren die niet geïsoleerd zijn en minstens 5 cm breed, kunnen extra worden geïsoleerd met een inblaastechniek. Hiervoor doe je best een beroep op een vakman die op dat vlak een jarenlange ervaring heeft.

Wat is ISOVER Insulsafe Wall?

ISOVER-inblaaswol wordt exclusief door geselecteerde ISOVER-Partners met ATG-goedkeuring geplaatst. Dit is trouwens een voorwaarde om in aanmerking te komen voor premies. Als inblaasmateriaal gebruiken zij de waterafstotende glaswolvlokken ‘ISOVER Insulsafe Wall’. Zo staat inblazen in de spouw met ISOVER garant voor kwaliteit en een professionele plaatsing.

 

Door ISOVER- glaswolvlokken in te blazen, verliezen je muren 2 tot 3 keer minder warmte dan voorheen. Het resultaat is onmiddellijk, prijsgunstig en zonder zware werken of ingrijpende veranderingen aan je gevel of interieur.
insulsave wall

STAP 1

Evaluatiebezoek

Een technicus van je ISOVER-Partner brengt een eerste bezoek om koudebruggen vast te stellen en de spouw te controleren met een endoscoop. Vervolgens wordt de diepte van de spouw gemeten. De technicus zal een lijst van aandachtspunten overlopen en eventuele noodzakelijke herstellingswerken bespreken. Vervolgens wordt er een prijsofferte opgemaakt.
Evaluatie bezoek voor de na-isolatie

STAP 2

Uitvoering

Na goedkeuring van de offerte komt een team van jouw ISOVER-Partner de spouwmuurisolatie plaatsen. Elk team bestaat uit specialisten die 100% op de hoogte zijn van alle technische en veiligheidsvoorschriften. Het principe van het inblazen bestaat erin, door middel van een luchtstroom glaswolvlokken in de spouw van de muur aan te brengen op een zodanige wijze dat de spouwvulling homogeen verdeeld is over het ganse volume. De wol wordt ingeblazen via kleine gaatjes die geboord worden ter hoogte van de voegen. Nadien worden die gaatjes opnieuw in dezelfde kleur opgevoegd. Het werk is meestal op 1 à 2 dagen geklaard.
Na-isolatie van de spouwmuur
Lijst ISOVER-Partners: www.mijnspouwisoleren.be

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan