Buitenmuren isoleren in de spouw - na-isolatie

Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Een spouwmuur herken je meestal aan de open stootvoegen. Dat zijn verticale openingen tussen twee gevelstenen die zich net boven de waterkeringslaag bevinden en die dienen voor de ventilatie van de spouw.

Spouwmuren die niet geïsoleerd zijn en minstens 5 cm breed, kunnen extra worden geïsoleerd met een inblaastechniek. Hiervoor doe je best een beroep op een vakman die op dat vlak een jarenlange ervaring heeft.

Wat is ISOVER Insulsafe Wall?

ISOVER-inblaaswol wordt exclusief door geselecteerde ISOVER-Partners met ATG-goedkeuring geplaatst. Dit is trouwens een voorwaarde om in aanmerking te komen voor premies. Als inblaasmateriaal gebruiken zij de waterafstotende glaswolvlokken ‘ISOVER Insulsafe Wall’. Zo staat inblazen in de spouw met ISOVER garant voor kwaliteit en een professionele plaatsing.

 

Door ISOVER- glaswolvlokken in te blazen, verliezen je muren 2 tot 3 keer minder warmte dan voorheen. Het resultaat is onmiddellijk, prijsgunstig en zonder zware werken of ingrijpende veranderingen aan je gevel of interieur.

insulsave wall

STAP 1

Evaluatiebezoek

Een technicus van je ISOVER-Partner brengt een eerste bezoek om koudebruggen vast te stellen en de spouw te controleren met een endoscoop. Vervolgens wordt de diepte van de spouw gemeten. De technicus zal een lijst van aandachtspunten overlopen en eventuele noodzakelijke herstellingswerken bespreken. Vervolgens wordt er een prijsofferte opgemaakt.

Evaluatie bezoek voor de na-isolatie

STAP 2

Uitvoering

Na goedkeuring van de offerte komt een team van jouw ISOVER-Partner de spouwmuurisolatie plaatsen. Elk team bestaat uit specialisten die 100% op de hoogte zijn van alle technische en veiligheidsvoorschriften. Het principe van het inblazen bestaat erin, door middel van een luchtstroom glaswolvlokken in de spouw van de muur aan te brengen op een zodanige wijze dat de spouwvulling homogeen verdeeld is over het ganse volume. De wol wordt ingeblazen via kleine gaatjes die geboord worden ter hoogte van de voegen. Nadien worden die gaatjes opnieuw in dezelfde kleur opgevoegd. Het werk is meestal op 1 à 2 dagen geklaard.

Na-isolatie van de spouwmuur
Lijst ISOVER-Partners: www.mijnspouwisoleren.be

 

Meer nieuws van ISOVER

Woningpas moet aanzetten tot renovatie

In het kader van het renovatiepact 2050 besliste de Vlaamse regering de Woningpas in te voeren. Kort gezegd is de Woningpas een soort digitaal paspoort, met alle attesten en data van de woning. Het doel is tweeledig: enerzijds papierwerk aanzienlijk vereenvoudigen en anderzijds een stimulans bieden om de energieprestatie van woningen te verbeteren. Op 3 december lanceerde Bart Tommelein de eerste fase (light versie). Maar waarmee moet de bouwer en verbouwer vanaf nu rekening houden?

Isover muurisolatie
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

S-peil halen? Denk aan de luchtdichtheid

 De Vlaamse overheid introduceerde begin 2018 het S-peil of schilpeil. Het vervangt het K-peil en de netto energiebehoefte en geldt voor nieuwe wooneenheden met bouwaanvraag vanaf 1 januari 2018. Gezien de strenge energie-eisen en hoge bouwkosten die dit met zich meebrengt, hebben heel wat bouwers behoefte aan begeleiding en advies, zeker in de ruwbouwfase. Een belangrijk element voor wie aan de nieuwe bouwvereisten wil voldoen, is vast en zeker de luchtdichtheid. ISOVER, marktleider in isolatie met minerale wol, informeert en reikt enkele slimme oplossingen aan. 

icoflor groen dak
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Icopal groendak voor een frisse en ecologische woning

Om de woning koel te houden tijdens warme zomerdagen, denkt men onmiddellijk aan klassieke oplossingen met isolatiesystemen of ventilatie. Maar ook een groendak is een zeer efficiënte manier om de temperatuur onder controle te houden. Het is overigens een ecologische, duurzame en economisch voordelige oplossing. En, het ziet er nog erg mooi uit ook!

Isolatie - Glaswol zit in de lift
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Glaswolisolatie in de lift

De isolatiesector stond de afgelopen tijd volop in de belangstelling. Centraal stond daarbij de schaarste in PUR- en PIR-isolatiematerialen, waardoor heel wat werven vertraging opliepen. Intussen blijkt dit ook een belangrijk neveneffect tot gevolg te hebben: de vraag naar alternatieven voor de harde isolatieplaten stijgt. Glaswol is één van de oplossingen die veel interesse opwekt. Isoleren met glaswol heeft immers heel wat voordelen. 

Zonnepanelen coherenter met correcte isolatie

Op 20 maart 2017 lanceerde Minister van Energie Bart Tommelein de Zonnekaart Vlaanderen. Dankzij deze online toepassing komt men op een eenvoudige manier te weten welke daken geschikt zijn om hernieuwbare energie op te wekken. ISOVER staat volledig achter de verdere ontwikkeling van een meer duurzame samenleving. Hernieuwbare energie opgewekt onder de meest optimale omstandigheden is daar zeker een onderdeel van. Maar toch mag men niet vergeten dat de meest optimale energie deze is die niet opgewekt hoeft te worden.