Batibouw 2018 - Isoleren met Ursa

Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

URSA is sinds kort een onderdeel van de Xella groep.   Als isolatiespecialist leunt URSA zeer dicht aan bij het bouwsysteem van Xella.  Door de samenwerken gaan beide systemen beter op elkaar kunnen afgestemd worden, zodat ze beter kunnen beantwoorden aan de huidig & toekomstig geldende normen. In deze video wordt uitgelegd wat het nut is van isoleren en waarom je best investeert in een goede isolatie. Door beter te isoleren wordt de woning meer waard, en zul op het einde van de rit, wanneer de woning verkocht wordt, zo ook meer geld opbrengen.  Als laatste wordt in deze video even het belang van minerale wol aangehaald. Door gebruik te maken van minerale grondstoffen kan URSA een brandveilige, acoustische, thermische en gezonde isolatie op de markt brengen zonder afbraak te doen aan het milieu.

Meer nieuws over Isolatie

Recticel terras isoleren
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Terras of dak isoleren: te weinig ruimte voor isolatie, wat nu?

Hoe isoleer je een plat dak of terras, wanneer de ruimte daarvoor heel beperkt is? Simpel, je grijpt naar de ultradunne Deck-VQ® panelen. Daarmee isoleer je maximaal, zonder dat er structurele aanpassingen nodig zijn. Ontdek deze innovatie en profiteer mee van de laagste warmtegeleidingscoëfficiënt op de markt.

akoestische isolatie
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Waarom akoestisch isoleren ook nu al een goed idee is

Het gebabbel van je naaste buurvrouw, het aanhoudende geblaf van de hond verderop, het geraas van voorbijrijdende auto’s, … Vervelend! Naast thermische isolatie wordt geluidsisolatie in huis steeds belangrijker. Hoe kun je de rust in huis bewaren? Kom het hier te weten.

Duurzame isolatie ecose
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

In 5 jaar tijd dé norm voor duurzame isolatie

In 2009 introduceerde Knauf Insulation de glaswol met ECOSE Technology op de markt. Een primeur, want deze glaswol met zijn natuurlijke, bruine kleur bevat een uniek bindmiddel op basis van plantaardige grondstoffen. Vijf jaar na de lancering gelooft Knauf Insulation met deze innovatieve glaswol nog meer in het marktleiderschap, dankzij de unieke troeven voor het milieu, de gebruiker en de bewoners.

Eurothane Bi-4 universele PIR isolatie voor platte daken met lambda 26
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

PIR isolatie voor platte daken met lambda 26

Recticel Insulation legt de lat steeds hoger en blijft continu haar isolatieoplossingen grondig verbeteren. De opvolger van Eurothane® Bi-3 is Eurothane® Bi-4 PIR isolatie voor platte daken met een verbeterde isolatiewaarde (λd = 0,026 W/mK). Nieuw is ook de unieke bekleding van zandvrij gebitumineerd glasvlies. Zoals Eurothane® Bi-3 is ook Eurothane® Bi-4 minder minder kritisch bij de verwerking in ons Belgische regenlandje.

Luchtdicht maken van de woning
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Zo zorg je voor optimale luchtdichtheid

In de woning van morgen is luchtdichtheid de sleutel waarmee de delicate energie-constructie van isolatie, verwarming en ventilatie staat of valt. Als isolatie-expert heeft KNAUF INSULATION een gamma ontwikkeld om voor iedere situatie een totaalaanpak te garanderen. Belangrijk, want het kleinste scheurtje heeft grote impact. Niet alleen op het comfort en de gezondheid, maar ook op het E-peil en dus je energiefactuur. Kortom, zorg dat luchtdichtheid niet de achilleshiel van je woning wordt!

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE