Batibouw 2018 - Isoleren met Ursa

Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

URSA is sinds kort een onderdeel van de Xella groep.   Als isolatiespecialist leunt URSA zeer dicht aan bij het bouwsysteem van Xella.  Door de samenwerken gaan beide systemen beter op elkaar kunnen afgestemd worden, zodat ze beter kunnen beantwoorden aan de huidig & toekomstig geldende normen. In deze video wordt uitgelegd wat het nut is van isoleren en waarom je best investeert in een goede isolatie. Door beter te isoleren wordt de woning meer waard, en zul op het einde van de rit, wanneer de woning verkocht wordt, zo ook meer geld opbrengen.  Als laatste wordt in deze video even het belang van minerale wol aangehaald. Door gebruik te maken van minerale grondstoffen kan URSA een brandveilige, acoustische, thermische en gezonde isolatie op de markt brengen zonder afbraak te doen aan het milieu.

Meer nieuws over Isolatie

Powerwall : het perfecte buitengevelisolatiesysteem
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Powerwall, geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen!

Het nieuwe buitengevelisolatiesysteem bestaat uit een doeltreffende combinatie van Powerwall isolatieplaten, regelschroeven en een gevelafwerking naar keuze. Powerwall zorgt voor een duurzaam, efficiënt en doorlopend isolatieschild rond de woning, dat kan worden gecombineerd met een brede waaier aan esthetische gevelafwerkingen, zoals hout, sidings, steenstrips, leien, pannen, gevelpanelen, pleisterwerk, etc.

Thermosafe Hörmann
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Efficiënte warmte-isolatie van de woning

Poortfabrikant Hörmann is zich bewust van een goede warmte-isolatie van de woning. De poorten- en deurenproducent speelt met zijn gamma in op het belang van een goed geïsoleerde woning in de winter én de zomer. De producent combineert naadloos warmte-isolatie, comfort en veiligheid. Vaak bevindt de garage zich bijvoorbeeld vlak naast de woonruimte of is deze uitgerust als woon- of hobbykamer, en dan is een goede isolatie cruciaal. Of soms wordt vergeten dat voor-, binnen- en achterdeuren één van de belangrijkste elementen zijn voor de isolatie van een woning.

Fitforall
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Ervaar je comfortzone met Recticel Insulation op de vakbeurs DIY, Home & Garden

Recticel Insulation tekent dit jaar present op de vakbeurs DIY, Home & Garden. Dit tweejaarlijkse event vindt plaats in Kortrijk Xpo van 20 tot 22 september. Voor de retailer is het dé gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met de specifieke isolatieoplossingen van Recticel Insulation. U vindt Recticel Insulation in hal 3, stand 3.36

Côte à côte
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Recticel Insulation ondersteunt het project 'Côte-à-côte' in Louvain-la-Neuve

De vzw Côte-à-Côte heeft als missie het bouwen, ontwikkelen en exploiteren van een habitat voor jongvolwassenen met een hersenverlamming. Het gaat om een pilootproject voor Wallonië. Deze passiefbouw bevindt zich in het centrum van de stad Louvain-la-Neuve. Recticel Insulation was één van de bouwpartners van dit opmerkelijke en innoverende project.

CIR - Herman Raes
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

De Isolatie Raad (CIR) zet Herman Raes in de bloemetjes

Tijdens de CIR bestuursvergadering van 6 december 2017 heeft Georges Timmermans, directeur van CIR vzw, de Belgische Isolatie Raad, Herman Raes gehuldigd. Herman heeft zich jarenlang ingezet voor de isolatiesector en was voorzitter van CIR van juni 2008 tot juni 2012. Binnenkort geniet Herman, commercieel directeur Benelux, van een welverdiend pensioen na een lange carrière bij Recticel Insulation.