Batibouw 2018 - Isoleren met Ursa

Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

URSA is sinds kort een onderdeel van de Xella groep.   Als isolatiespecialist leunt URSA zeer dicht aan bij het bouwsysteem van Xella.  Door de samenwerken gaan beide systemen beter op elkaar kunnen afgestemd worden, zodat ze beter kunnen beantwoorden aan de huidig & toekomstig geldende normen. In deze video wordt uitgelegd wat het nut is van isoleren en waarom je best investeert in een goede isolatie. Door beter te isoleren wordt de woning meer waard, en zul op het einde van de rit, wanneer de woning verkocht wordt, zo ook meer geld opbrengen.  Als laatste wordt in deze video even het belang van minerale wol aangehaald. Door gebruik te maken van minerale grondstoffen kan URSA een brandveilige, acoustische, thermische en gezonde isolatie op de markt brengen zonder afbraak te doen aan het milieu.

Meer nieuws over Isolatie

Eurowall 21
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Eurowall® 21 spouwisolatie, nu nóg beter

U weet dat u met Recticel® Insulation kiest voor toekomstgerichte isolatieoplossingen. Zowel bij nieuwbouw als renovatie voldoet u nu al aan de eisen van morgen. Het mooiste voorbeeld: Recticel Insulation ontving als eerste isolatiefabrikant het ‘Ik BEN mee’-uithangbord van het Vlaams Energieagentschap (VEA). En we gaan nog een stap verder. Met een hele reeks verbeteringen aan bestaande oplossingen én nieuwe producten isoleert u uw woning nu nog sneller, makkelijker en duurzamer.

Isolatie: Er zijn oplossingen voor de isolatieschaarste
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Isolatiecrisis? Niet als je voor glas- of rotswol kiest!

Vandaag kampt de bouwsector wereldwijd met een tekort aan het primaire materiaal MDI. Dit is de belangrijkste component voor de vervaardiging van isolatieplaten van hard schuim, zoals polyurethaan. Knauf wijst op de mogelijke oplossingen van minerale wol.

Knauf bevestigt dat de crisis geen betrekking heeft op producten uit minerale wol zoals glaswol en rotswol. In het Belgische Visé heeft Knauf Insulation zelfs de grootste Europese productievestiging van glaswol. Dat maakt dat de producten van Knauf Insulation in ons land op de normale levertermijnen beschikbaar zijn.

Fitforall
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Ervaar je comfortzone met Recticel Insulation op de vakbeurs DIY, Home & Garden

Recticel Insulation tekent dit jaar present op de vakbeurs DIY, Home & Garden. Dit tweejaarlijkse event vindt plaats in Kortrijk Xpo van 20 tot 22 september. Voor de retailer is het dé gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met de specifieke isolatieoplossingen van Recticel Insulation. U vindt Recticel Insulation in hal 3, stand 3.36

Côte à côte
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Recticel Insulation ondersteunt het project 'Côte-à-côte' in Louvain-la-Neuve

De vzw Côte-à-Côte heeft als missie het bouwen, ontwikkelen en exploiteren van een habitat voor jongvolwassenen met een hersenverlamming. Het gaat om een pilootproject voor Wallonië. Deze passiefbouw bevindt zich in het centrum van de stad Louvain-la-Neuve. Recticel Insulation was één van de bouwpartners van dit opmerkelijke en innoverende project.

10 tips voor het isoleren van uw woning.
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie > isolatie-bbplus.

10 tips voor het isoleren van uw woning.

Het is van zeer groot belang om een goed geïsoleerde woning te hebben. Zowel voor uw eigen comfort, alsook om uw facturen zo laag mogelijk te houden tot de komst van het mooie weer. Bouwinfo geeft u 10 tips om uw woning beter te isoleren naargelang uw persoonlijke behoeftes en budget!