Batibouw 2018 - Isoleren met Ursa

Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

URSA is sinds kort een onderdeel van de Xella groep.   Als isolatiespecialist leunt URSA zeer dicht aan bij het bouwsysteem van Xella.  Door de samenwerken gaan beide systemen beter op elkaar kunnen afgestemd worden, zodat ze beter kunnen beantwoorden aan de huidig & toekomstig geldende normen. In deze video wordt uitgelegd wat het nut is van isoleren en waarom je best investeert in een goede isolatie. Door beter te isoleren wordt de woning meer waard, en zul op het einde van de rit, wanneer de woning verkocht wordt, zo ook meer geld opbrengen.  Als laatste wordt in deze video even het belang van minerale wol aangehaald. Door gebruik te maken van minerale grondstoffen kan URSA een brandveilige, acoustische, thermische en gezonde isolatie op de markt brengen zonder afbraak te doen aan het milieu.

Meer nieuws over Isolatie

CIR - Herman Raes
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

De Isolatie Raad (CIR) zet Herman Raes in de bloemetjes

Tijdens de CIR bestuursvergadering van 6 december 2017 heeft Georges Timmermans, directeur van CIR vzw, de Belgische Isolatie Raad, Herman Raes gehuldigd. Herman heeft zich jarenlang ingezet voor de isolatiesector en was voorzitter van CIR van juni 2008 tot juni 2012. Binnenkort geniet Herman, commercieel directeur Benelux, van een welverdiend pensioen na een lange carrière bij Recticel Insulation.

Luchtdicht maken van de woning
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Zo zorg je voor optimale luchtdichtheid

In de woning van morgen is luchtdichtheid de sleutel waarmee de delicate energie-constructie van isolatie, verwarming en ventilatie staat of valt. Als isolatie-expert heeft KNAUF INSULATION een gamma ontwikkeld om voor iedere situatie een totaalaanpak te garanderen. Belangrijk, want het kleinste scheurtje heeft grote impact. Niet alleen op het comfort en de gezondheid, maar ook op het E-peil en dus je energiefactuur. Kortom, zorg dat luchtdichtheid niet de achilleshiel van je woning wordt!

Eurothane G binnenisolatie
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Ik wil mijn wanden en plafonds isoleren aan de binnenzijde en meteen verder afwerken. Hoe doe ik dit?

Waarom zou u eerst isoleren en achteraf nog een plaat monteren om uw binnenmuur af te werken? Eurothane G isolatie van Recticel Insulation doet namelijk beide. Deze isolatieplaat heeft een kern in hard PIR-schuim en is aan één zijde bekleed met een gipskartonplaat. Zo isoleert u alle wanden langs de binnenzijde en zijn ze snel behang- of schilderklaar. Een bijkomende dampremmende laag? Niet nodig, want tussen het gipskarton en de isolatie is dit al voorzien. Handig toch?

Eurothane Bi-4 isolatie voor platte daken
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Nu is het moment om te isoleren!

Het bedrag van de toegekende premies voor energiebesparende renovaties van woningen zit fors in de lift in het eerste kwartaal van 2015.  Dat blijkt uit cijfers van de netbeheerders die vandaag zijn gepubliceerd in de kranten De Tijd en Het Laatste Nieuws.  Een tendens die ook de bouwondernemers die gespecialiseerd zijn in isolatie sinds eind vorig jaar opmerken. 

Leer stap voor stap na-isoleren
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Leer stap voor stap na-isoleren

Na-isoleren is altijd een verstandige investering. Je bespaart niet enkel op je energiefactuur, je wint ook aan comfort en je huis stijgt in waarde. Om je isolatiewerken ten volle te laten renderen, moet je ze wel aanpakken op een verstandige manier. In de beste volgorde, en met het beste systeem. Hoe precies? Dat leer je op www.isover.be.