Batibouw 2018 - Isoleren met Ursa

Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

URSA is sinds kort een onderdeel van de Xella groep.   Als isolatiespecialist leunt URSA zeer dicht aan bij het bouwsysteem van Xella.  Door de samenwerken gaan beide systemen beter op elkaar kunnen afgestemd worden, zodat ze beter kunnen beantwoorden aan de huidig & toekomstig geldende normen. In deze video wordt uitgelegd wat het nut is van isoleren en waarom je best investeert in een goede isolatie. Door beter te isoleren wordt de woning meer waard, en zul op het einde van de rit, wanneer de woning verkocht wordt, zo ook meer geld opbrengen.  Als laatste wordt in deze video even het belang van minerale wol aangehaald. Door gebruik te maken van minerale grondstoffen kan URSA een brandveilige, acoustische, thermische en gezonde isolatie op de markt brengen zonder afbraak te doen aan het milieu.

Meer nieuws over Isolatie

Leer stap voor stap na-isoleren
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Leer stap voor stap na-isoleren

Na-isoleren is altijd een verstandige investering. Je bespaart niet enkel op je energiefactuur, je wint ook aan comfort en je huis stijgt in waarde. Om je isolatiewerken ten volle te laten renderen, moet je ze wel aanpakken op een verstandige manier. In de beste volgorde, en met het beste systeem. Hoe precies? Dat leer je op www.isover.be.

Isofinish-methodiek : gevelrenovatieoplossing
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Nieuwe gevelhuid voor vakantievilla!

Goede ervaringen worden in Nederland opgedaan met het plaatsen van gloednieuwe lichtgewicht buitengevels tegen bestaande gebouwen zoals woningen en kantoren. De geventileerde aanbouwgevels kunnen rondom worden geplaatst zonder dat het gebouwfundament verzwaard behoeft te worden. Dat maakt deze gevels populair als nieuwe ‘schil’ voor bestaande woningen.

Eurowall® Xentro® heeft een lambdawaarde (isolatiewaarde) van 0,019 W/mK
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Isoleren? Informeer u goed en kies een partner waarop u kunt bouwen

Het belang van duurzaam isoleren is uitvoerig onderstreept tijdens de isolatieweek en het programma 'De Inspecteur' op Radio 2. Tijdens de eerste Vlaamse Isolatiedag bezochten heel wat geïnteresseerden een werf in hun buurt. Zo was er in Lichtaart een concreet project met Recticel isolatie. U gaat binnenkort zelf isoleren? Informeer u goed en kies een partner waarop u kunt bouwen.

Sto-Ecoshapes
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Sto innoveert in gevelisolatiesystemen met harde bekledingen

België blijft zonder twijfel hét land van de baksteen. Sto noteerde in de afgelopen twee jaar een verdubbeling in de vraag naar harde bekledingen zoals steenstrippen en tegels. De Belg kiest niet alleen massaal voor nieuwbouwwoningen in baksteen, ook bij het na-isoleren van de buitengevel behoudt hij graag het traditionele ‘bakstenen gevelbeeld’. Al wordt die ruwe baksteen tegenwoordig wel steeds vaker gecombineerd met een strakkere sierpleister. Om aan die trend tegemoet te komen, lanceert Sto een volledig nieuw gamma: de Sto-Ecoshapes. Deze steenachtige strippen zijn hyperpersonaliseerbaar, dun, onderhoudsarm en duurzaam.

Gyproc Suspentes
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Suspente PlaGyp I: het all-in-one-systeem om je dak (bijkomend) te isoleren

Nog steeds is 18% van de Vlaamse daken niet of onvoldoende geïsoleerd om aan de huidige regelgeving te voldoen. En in een groot deel van de overige 82% daken mag de aangebrachte isolatielaag best flink wat dikker zijn. Elke bijkomende centimeter isolatie resulteert immers meteen in meer energiebesparing en meer wooncomfort. Voor dakisolatie krijg je bovendien een premie van de netbeheerder en een belastingvoordeel van 30%.