Batibouw 2018 - Isoleren met Ursa

Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

URSA is sinds kort een onderdeel van de Xella groep.   Als isolatiespecialist leunt URSA zeer dicht aan bij het bouwsysteem van Xella.  Door de samenwerken gaan beide systemen beter op elkaar kunnen afgestemd worden, zodat ze beter kunnen beantwoorden aan de huidig & toekomstig geldende normen. In deze video wordt uitgelegd wat het nut is van isoleren en waarom je best investeert in een goede isolatie. Door beter te isoleren wordt de woning meer waard, en zul op het einde van de rit, wanneer de woning verkocht wordt, zo ook meer geld opbrengen.  Als laatste wordt in deze video even het belang van minerale wol aangehaald. Door gebruik te maken van minerale grondstoffen kan URSA een brandveilige, acoustische, thermische en gezonde isolatie op de markt brengen zonder afbraak te doen aan het milieu.

Meer nieuws over Isolatie

Isolatie - Glaswol zit in de lift
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Glaswolisolatie in de lift

De isolatiesector stond de afgelopen tijd volop in de belangstelling. Centraal stond daarbij de schaarste in PUR- en PIR-isolatiematerialen, waardoor heel wat werven vertraging opliepen. Intussen blijkt dit ook een belangrijk neveneffect tot gevolg te hebben: de vraag naar alternatieven voor de harde isolatieplaten stijgt. Glaswol is één van de oplossingen die veel interesse opwekt. Isoleren met glaswol heeft immers heel wat voordelen. 

Luchtdicht maken van de woning
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Zo zorg je voor optimale luchtdichtheid

In de woning van morgen is luchtdichtheid de sleutel waarmee de delicate energie-constructie van isolatie, verwarming en ventilatie staat of valt. Als isolatie-expert heeft KNAUF INSULATION een gamma ontwikkeld om voor iedere situatie een totaalaanpak te garanderen. Belangrijk, want het kleinste scheurtje heeft grote impact. Niet alleen op het comfort en de gezondheid, maar ook op het E-peil en dus je energiefactuur. Kortom, zorg dat luchtdichtheid niet de achilleshiel van je woning wordt!

Isofinish-methodiek : gevelrenovatieoplossing
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Nieuwe gevelhuid voor vakantievilla!

Goede ervaringen worden in Nederland opgedaan met het plaatsen van gloednieuwe lichtgewicht buitengevels tegen bestaande gebouwen zoals woningen en kantoren. De geventileerde aanbouwgevels kunnen rondom worden geplaatst zonder dat het gebouwfundament verzwaard behoeft te worden. Dat maakt deze gevels populair als nieuwe ‘schil’ voor bestaande woningen.

Recticel Win een housewarming
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Recticel Insulation lanceert nieuwe website

Recticel Insulation vernieuwt haar website www.recticelinsulation.be. Op de site vinden zowel bouwers/verbouwers als bouwprofessionals uitgebreide informatie over alle Recticel isolatieproducten en -oplossingen. De site begeleidt de bezoeker als een isolatiegids tot de juiste oplossing met heel wat installatievideo’s, technische specificaties en cases.

De isolatiegids
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Perfect geïnformeerd, perfect geïsoleerd

Recticel Insulation hecht veel belang aan de kwaliteit van haar producten, maar wil ook uitblinken op het vlak van service, bijvoorbeeld door bouwers en verbouwers perfect te informeren. Via onze Isolatiegids voor Renovatie en Nieuwbouw en onze informatiekrant Inside Information reiken we heel wat info aan. Nu is er ook een online, interactieve Isolatiegids. Voor elke specifieke isolatievraag biedt Recticel dan ook een specifieke, kwalitatieve isolatieoplossing aan.