De Wereld van SOS-Ingenieur.be

Om u nog duidelijker te maken met welke bouwvragen en bouwproblemen u bij SOS-ingenieur terecht kan, hebben wij een promotiefilmpje gemaakt in 3D. Grappig, plezant, maar vooral ook heel herkenbaar. Gelukkig gaat het hier maar om een animatiefilmpje.

Mocht u beslissen om aan uw verbouwing te beginnen maar heeft u nog enkele vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Aarzel dan niet en contacteer ons VOOR u aan de werken begint. Dit kan u alvast heel wat geld en ongemakken besparen achteraf. Wij geven namelijk al advies vanaf 95,00 EUR excl. BTW.

Waar kunnen wij u mee helpen?

  • Alle bouwkundige berekeningen
  • Alle bouwkundige vragen
  • Controle of barsten al dan niet onschuldig zijn
  • Constructievragen
  • Bewapening
  • Vragen ivm draagmuren etc…
  • ….

Staat u misschien op punt om een huis te kopen? Ook daarmee kunnen wij u helpen. Wij bezoeken samen met u het huis? en controleren of de staat overeenkomt met de staat beschreven in de advertentie. Bovendien kunnen we ook op voorhand kijken of uw droomplannen uitvoerbaar zijn met het gekozen huis.

Meer nieuws van SOS-Ingenieur.be

Mag ik die muur uitbreken of niet?

Wil je meer licht en een ruimtelijk gevoel in je woning? Of droom je van een open keuken? Dan kan het dat je een bepaalde muur liever ziet verdwijnen. Lees eerst ons advies voor je de sloophamer bovenhaalt!

SOS ingenieur barst in gevel
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Een barst in je gevel. Wat nu?

Op een dag ontdek je een barst in je buitenmuur. Er gaan meteen enkele vragen door je hoofd. Hoe is die barst ontstaan? Hoe los ik dit op? En vooral: is er een structureel probleem? Doe je voordeel met ons advies!

Beton - Alles wat je moet weten!

Beton is een samenstelling uit bindmiddel (cement) en toeslagmaterialen. Bij het toevoegen van water zal beton vloeibaar worden en uiteindelijk verharden. Beton haalt binnen 7 dagen 80 % van zijn druksterkte en na 21 dagen zijn volledige druksterkte.

Kolommen en stalen liggers

Wanneer moet je welke ligger gebruiken? Het monteren van stalen kolommen en balken zijn minder arbeidsintensief dan het bekisten en wapenen van betonbalken/kolommen. Echter is men wel gebonden aan enkele standaardmaten.

Welke fundering moet ik nemen?

De fundering is het deel van de woning dat ervoor zorgt dat het eigengewicht van de woning en de interne/externe belastingen (personen, sneeuw, winddruk) zullen overgedragen worden naar de ondergrond. Afhankelijk van de ondergrond kan dit d.m.v. Plaat/plaat-strookfundering, strookfundering of paalfundering.