Weids panorama mét Panovista Max doekzonwering

Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk > Zonwering.

In het Nederlandse Goes was het het uitzicht op een stukje ongerepte natuur dat Tom en Gerda Schraven over de streep trok om er hun nieuwe woonst op te trekken. Het prachtige uitzicht vanuit de woonkamer was voor de architect dan ook dé uitdaging om zijn ontwerp rond uit te werken. Het resultaat: een groot glas op glas hoekraam waarmee de bewoners aan uitzicht naar buiten niks hoeven in te boeten. Noodzakelijk gevolg: de zonwering moest zich dan maar aan het architecturale ontwerp aanpassen.

Tom Schraven (bouwheer)

We kochten destijds dit perceel speciaal voor het fantastische uitzicht dat we hier hadden op de vijver en de ongerepte natuur daarrond. Onze voornaamste eis naar de architect toe was dan ook om zijn ontwerp daarop af te stemmen. Hij zat meteen op dezelfde lijn en zag het ontwerp van onze woning als een soort terrarium met zicht vanuit de woonkamer op de natuur. De architect is dan ook van bij de eerste pennentrek uitgegaan van een groot glas op glas hoekraam dat vanuit de woonkamer als een panoramisch breedbeeld uitgeeft op dit prachtig stukje natuur. En hij heeft de rest daar om heen ontworpen, volledig afgestemd op onze belangrijkste wens.

Zonwering in functie van architectuur en niet omgekeerd

Dat de architect de wensen van de bouwheer serieus nam, bewijst ook zijn eis tegenover de aannemer om af te zien van een ondersteuning of pilaar in de hoek van het glasraam. Kwestie van niets te moeten inboeten aan panoramisch zicht naar buiten. "Hij trok die redenering ook door op het vlak van zonwering. Ook daarbij mochten geen geleidingen zichtbaar zijn om het uitzicht niet te verstoren," vult Tom Schraven aan. "De zonwering moest zich volgens hem aanpassen aan het huis en niet omgekeerd", was zijn repliek op de melding van de aannemer dat een uitvalscherm geen optie was omwille van de lichte constructie van de vaste luifel boven het raam.

Tom Schraven

Het uitzicht was voor ons prioritair bij het ontwerp van de woning. Door in het glas ook de hoek mee te nemen krijg je een extra dimensie, een panoramisch zicht naar buiten

 

Meer nieuws van RENSON

Renson eerste spadesteek
Geplaatst in Technieken > Ventilatie.

Renson start bouw gloednieuw Outdoor Experience Center langs E17

In industriezone de Prijkels langs de E17 (Deinze / Nazareth / Kruisem) gaf Paul Renson (CEO Renson) vandaag de eerste spadesteek voor de bouwwerken van het gloednieuwe Outdoor Experience Center, het ‘outdoor living’ vlaggenschip van Renson dat tegen 2021 volledig operationeel moet zijn. Het moet dé internationale referentie worden voor totaalbeleving in de tuin. 

Renson lanceert de Fixscreen Solar: dé renovatie-screen op zonne-energie

Grote ramen zorgen voor flink wat daglicht binnenshuis. En dat is mooi meegenomen, maar afgelopen zomer bewees nog maar eens dat er ook een keerzijde aan de medaille is. Oververhitting loert namelijk om de hoek, als je geen maatregelen neemt om de zon tegen te houden nog voor die het glas bereikt. Dankzij de Fixscreen Solar kan dat heel eenvoudig ook bij bestaande ramen, zonder kap-, breek- of elektriciteitswerken.

eSafe inbouwmodule met pakket-, brievenbus, deurbel, videofoon en/of klavier

Online bestelde pakjes correct thuis geleverd krijgen was nog nooit zo makkelijk dankzij de eSafe pakketbrievenbussen. Naast de bestaande vrijstaande modellen pakt eSafe op Batibouw 2019 nu ook voor het eerst uit met een inbouwmodule. Die is net zo strak ontworpen als z’n vrijstaande tegenhanger, maar is vooral ook perfect moduleerbaar.

NIEUW: Invisidoor ‘S’, de schuifdeur in hetzelfde vlak als de wand

Het deurblad van de Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) valt in gesloten stand perfect in hetzelfde vlak van de wand waarin die ingewerkt zit. Zo is die volledig onzichtbaar aan één kant van de muur, wat zelfs een handgreep overbodig maakt. 

Renson op Batibouw: de Algarve Canvas als meest veelzijdige carportconcept

Alle beschikbare ruimte optimaal benutten, het liefst in een consequente look&feel. Dat is tegenwoordig dé uitdaging voor bouwers en verbouwers, zowel binnen als buiten. Renson introduceert met de Algarve Canvas alvast een carport die perfect harmonieert met de woning en eventueel andere overkappingen.