Glaskeuze en Glass compass

Voor de keuze van hun buitenbeglazing zie je hoe ‘Jan en Marie’ rekening hielden met de oriëntatie van hun woning en daarvoor een beroep deden op de App Glass compass en de website glaskeuze.be. 

Meer nieuws van Start2Renovate.be

Renovatie NA
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Leer futureproof verbouwen met Start2Renovate

De Vlaamse overheid en haar stakeholders hebben de duidelijke ambitie om tegen 2050 het volledige woningpark zo energiezuinig mogelijk te maken. Die ambitie vertaalt zich sinds begin 2015 in een E-peil E90 voor grondige renovaties, maar in de toekomst denkt men aan E60. Geen onhaalbare kaart, zo bewees het consortium Start2Renovate enkele jaren geleden al met de modelrenovatie van een oude vervallen woning tot een woning die zelfs E24 haalt. 

Start2Renovate.be lanceert nu ook RenoTube

Tegen 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht bijna-energieneutraal zijn. Bovendien formuleert de Vlaamse overheid  de duidelijke ambitie om het volledige woningpark energiezuinig te maken, dus ook bestaande woningen. Die ambitie vertaalt zich vandaag de dag in een  E-peil E90 voor renovaties maar in de toekomst denkt men aan E60. Het spreekt dan ook voor zich dat wie aan een grondig renovatieproject start, best nu al kiest voor een zeer energiezuinige aanpak. 

Start2Renovate
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Kies vandaag nog voor energievriendelijke verwarming voor je woning!

Investeren in de juiste technieken en uitrusting levert een blijvende meerwaarde op en betaalt zichzelf snel terug. Een woning die voorbereid is op de toekomst, biedt meer wooncomfort, verbruikt minder energie en haalt later een hogere verkoopprijs. De tussenkomst van de overheid vervolledigt het financiële plaatje.

Start 2 Renovate
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Start vandaag nog met energiezuinige na-isolatie!

Langs het dak gaat ongeveer 30% van alle warmte in de woning verloren. Het hellend dak en/of de zoldervloer isoleren, is dus prioritair als je jouw woning energiezuinig wil renoveren. Lees er alles over op Start2Renovate.be

Renoveer je woning vandaag nog met HR-glas en -schrijnwerk!

Ongeveer 15% van de warmte in een woning ontsnapt via ramen en deuren. Logisch dus dat de epb-regelgeving steeds strengere eisen oplegt voor deze bouwdelen. Voor ramen wordt een onderscheid gemaakt tussen het glas en het volledige venster, dat wil zeggen het glas en de raamprofielen samen.