Landbouwer zoekt venster

Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Om nog meer (kandidaat-)verbouwers het belang van dakisolatie, van hoogrendementsglas en -ramen, van zuinige verwarming en van muurisolatie te doen inzien, stelde www.renovatie2020.be een nieuw ludiek filmplatform voor: Kanaal2020. Aflevering 2: hoogrendementsglas en -ramen. 

Meer nieuws van Renovatie2020.be

In 5 stappen naar een energiezuinige woning

De voorbije jaren surften bijna 750.000 bezoekers naar www.renovatie2020.be  om er hun woning op een energieverstandige manier te leren renoveren. Conform het Renovatieprogramma2020 van de Vlaamse Overheid stonden hierin 4 actiepunten centraal: dakisolatie, buitenmuurisolatie, het vervangen van energieverslindende ramen en het plaatsen van een HR-verwarmingsketel. Maar hoe beter geïsoleerd en hoe luchtdichter een bestaande woning wordt gemaakt, hoe groter het belang van gecontroleerde ventilatie. 

REnovatie 2020 challenge
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Schrijf je in voor de Renovatie2020-challenge

In het jaar 2020 zijn er in Vlaanderen geen energieverslindende woningen meer. Dit was de ambitieuze doelstelling die de Vlaamse overheid in 2007 heeft vooropgesteld in het Energierenovatieprogramma 2020. Anno 2016 ziet het Vlaamse woningpark er al een stuk energiezuiniger uit dan 7 jaar geleden, maar voor heel wat huizen en voor het klimaat tikt de klok genadeloos verder... Wil je daar verandering in brengen? Voor het klimaat maar ook voor jezelf en je portemonnee? Surf dan naar Renovatie2020.be en schrijf je in voor de Renovatie2020-challenge.

Energiezuinig renoveren? De beste belegging!

Zolang de spaarboekjes nauwelijks iets opbrengen en de rente op hypothecaire leningen historisch laag blijft, is investeren in het bouwen – of kopen en renoveren – van een woning de beste belegging. Maar waar win je concreet renovatie-advies en praktisch financieel advies in? 

4 stappen van renovatie 2020
Geplaatst in Evenementen > Februari > Batibouw.

Batibouw 2016 : Stippel je ideale Renovatie2020-parcours uit

Nog steeds geen geïsoleerd dak, geen hoogrendementsglas of -ramen, geen condensatieketel of geïsoleerde buitenmuren? Dan is het hoog tijd om daarin verandering te brengen. Deze 4 stappen van het Energierenovatieprogramma 2020 van de Vlaamse overheid zijn immers de 4 maatregelen die elke verbouwer als allereerste zou moeten treffen om zijn energieverbruik en C02-uitstoot te verminderen, zijn wooncomfort te verhogen en het energieprestatiecertificaat – en dus de waarde – van zijn woning te verbeteren. 

Renovatie2020. Nu of nooit!

In het jaar 2020 zijn er in Vlaanderen geen energieverslindende woningen meer. Dit was de ambitieuze doelstelling die de Vlaamse overheid in 2007 heeft vooropgesteld in het Energierenovatieprogramma 2020. Uit de REG-enquête die het Vlaams EnergieAgentschap tweejaarlijks uitvoert, blijkt dat het Vlaamse woningpark er vandaag de dag al heel wat energiezuiniger uitziet, maar voor heel wat huizen tikt de klok genadeloos verder… Niet alleen met het oog op 2020 , wanneer de energie-efficiëntie-eisen voor renovatie een heel stuk strenger zullen zijn, maar zelfs al naar volgend jaar. Vanaf juli 2016 bestaat immers de kans dat premies voor energierenovatiemaatregelen systematisch zullen worden afgebouwd. Daarom dat kandidaat-verbouwers best nog dit jaar surfen naar www.renovatie2020.be om er te leren hoe ze hun woning in 4 stappen energiezuinig kunnen maken.