Het Technovation Centre ingehuldigd in aanwezigheid van de Koning

Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

In aanwezigheid van prominenten uit de economische, politieke en academische wereld en van de pers, heeft Zijne Majesteit de Koning der Belgen, op 5 november het AGC Technovation Centre van AGC Glass Europe ingehuldigd. In dit gloednieuwe onderzoekscentrum in Gosselies (Charleroi, België) werken zowat 250 onderzoekers, technici en ingenieurs aan de verbetering van de processen en de ontwikkeling van nieuwe glasproducten voor de bouw- en voor de autosector.

Het AGC Technovation Centre is het wereldwijde competentie- en deskundigheidscentrum in vlakglas van de AGC groep. Het gebouw, waarin de ruimtes (kantoren, laboratoria en semi-industriële modeluitrustingen) ontworpen zijn om de communicatie binnen en tussen de teams ter plaatse te bevorderen, biedt een zeer geavanceerde infrastructuur voor onderzoek.

Het ligt niet alleen in de buurt van de productie-units van de groep, maar ook in het hart van een technologiepark (Aéropôle van Gosselies), te midden van industriële sites, laboratoria en universiteiten. Dat trekt internationale onderzoekers aan en werkt onderlinge banden in de hand, met het oog op open innovatie. Het gebouw zelf is tevens een uitstalraam van de technologische innovaties in glas van AGC. “Dit nieuwe onderzoekscentrum zal leiden tot innovatieve glasoplossingen voor onze klanten die tegelijk en sneller kunnen ontwikkeld worden. Ons onderzoekswerk zal zo meer aandacht en uitstraling krijgen”, besluit Jean-François Heris, President en CEO van AGC Glass Europe.

In het AGC Technovation Centre werd ongeveer 30 miljoen € geïnvesteerd, waarvan het Waalse Gewest 8,9 miljoen € financierde. Het is het werk van het bureau Assar Architects.

Meer nieuws van AGC Glass Europe

Test nu of uw dubbel glas voldoende geluidwerend is…

AGC Glass Europe lanceert een nieuwe applicatie waarmee de gebruikers, al naar gelang de geluidslast in hun omgeving, kunnen bepalen welke geluidsisolerende beglazing voor hen het best geschikt is. De "Acoustics App" kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play.

AGC behaalt Cradle to Cradle certificaat op isolatieglas Thermobel en iplus/ipasol

AGC Glass Europe doet er alles aan om de milieuprestaties van zijn producten doorlopend te verbeteren. En dat loont. AGC is de eerste en tot nu toe enige glasfabrikant ter wereld die het "Cradle to Cradle Certified Bronze" label heeft ontvangen voor isolerende beglazingen. Hiermee bezit het bedrijf nu de grootste portfolio van producten met het Silver en Bronze Cradle to Cradle label.

Halio van Agc Glass : het nieuwe interactieve glas
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Maak kennis met Halio van AGC Glass Europe: het nieuwe interactieve glas

Halio™ is slim getint glas dat overgaat in neutrale grijsschakeringen die - automatisch of handmatig - bescherming biedt tegen de zon en extra privacy geeft. Halio biedt door de allerlaatste technologie een krachtig en responsive beheer van daglicht. Met zijn intuïtieve gebruikersinterface voert dit product ons een tijdperk binnen van interactieve ramen voor woningen en commerciële gebouwen.

Gelakt glas in het interieur
Geplaatst in Inrichting > Binnenschrijnwerk.

Gelakt glas in uw interieur, in elke kleur…

Aangemoedigd door het grote succes van gelakt glas voor interieurtoepassingen, komt AGC Glass Europe met een gamma Lacobel en Matelac 2020. Dit uitgebreide gamma biedt nu net zoveel kleuren in een matte als in een glanzende versie. En het geheel vernieuwde kleurenpalet zal beslist de norm zetten voor de komende jaren.

Matelac T
Geplaatst in Inrichting > Binnenschrijnwerk.

AGC decoratief glas wordt sterker met nieuwe Matelac T

Matelac T is ontwikkeld als aanvulling op het bestaande Lacobel T kleurenassortiment, geheel in lijn met de trend van gladde en matte oppervlakken. Zo wordt een hele nieuwe reeks designmogelijkheden gecreëerd met dezelfde voordelen en eigenschappen van Lacobel T gelakt glas.