Verlaagd plafond monteren

Geplaatst in Inrichting > Wand en Plafond.

 

1.

Teken op de omringende wanden de nieuwe plafondhoogte af minus de gipsplaatdikte. Gebruik hiervoor een waterpas en richtsnoer.

Verlaagd plafond monteren : aftekenen

2. Kleef op de basis van het Knauf UD-profiel 28/27 het dichtingsband, en bevestig het randprofiel d.m.v de Knauf spijkerpluggen . Het dichtingsband compenseert kleine oneffenheden in de wanden en vormt een akoestische scheidingsband. Verlaagd plafond monteren : dichtingsband
3.

Draad met oog (indien nodig, oog haaks ombuigen) monteren met een onderlinge afstand van maximaal 90 cm. De eerste en de laatste draad ca. 10 cm vanuit de wand aan het oude plafond vastzetten. Gebruik hiervoor de Knauf spijkerpluggen voor beton plafonds of een schroef voor een houten vloer of draagstructuur.

De Knauf Kombi-snelophanger over de draad met oog schuiven. Door het samendrukken van de spanveer kan de snelophanger op de juiste hoogte worden ingesteld.

Verlaagd plafond monteren : snelophanger

4.

Met behulp van een blikschaar of een slijpschijf het Knauf CD-profiel 60 x 27 mm op de gewenste lengte snijden.
Het Knauf basisprofiel CD 60/27 op het omringende Knauf UD-profiel 28/27 plaatsen.
De Knauf Kombi-snelophanger op de juiste hoogte instellen en in het CD-profiel 60/27 klikken. Een maximale tussenafstand van 100 cm tussen de basisprofielen in acht nemen.

Verlaagd plafond monteren : basis profiel plaatsen
5.

De beide zijden van de Knauf kruisverbinder omplooien. Haaks op het basisprofiel het Knauf draagprofiel CD 60/27 in het randprofiel Knauf UD 28/27 plaatsen en dit om de 40 cm.
Het eerste en laatste profiel komen op max. 10 cm van de muur.
Klik deze vervolgens m.b.v. de Knauf kruisverbinder vast aan het reeds gemonteerde basisprofiel Knauf CD 60/27. Om de profielen onderling te verbinden, gebruik het Knauf verbindingsstuk.

Verlaagd plafond monteren : plaatsen kruisverbinder
6.

Om de akoestische isolatie te verbeteren, gebruik de glaswol Knauf Insulation Multifit 035 van 60 mm dik. De glaswol eenvoudig bovenop de metalen onderconstructie uitrollen of tussen de bovenliggende balken klemmen.

Verlaagd plafond monteren : glaswol als akoustische isolatie
7. Begin vanuit een hoek met het monteren van de gipsplaten om spanningen in het midden van de plaat te vermijden. Ook de platen bij voorkeur haaks op de Knauf CD-profielen 60/27 plaatsen en met verspringende naden.  Gebruik hiervoor een schroefmachine voorzien van het schroefhulpstuk Knauf Plus HK 11 en Knauf snelbouwschroeven 25 mm. Een schroef om de 17 cm. Naargelang de eindbestemming van het lokaal het juiste type gipsplaat kiezen. In de regel volstaat de Knauf gipsplaat standaard, maar in badkamers of keukens  raden wij het gebruik aan van Knauf vochtwerende gipsplaten aan. Als alternatief kan je ook de Knauf Horizon Board gebruiken. Deze gipsplaat heeft 4 afgeschuinde kanten wat niet alleen het voegen vereenvoudigt, maar ook een garantie is voor een perfect eindresultaat zonder zichtbare kopse voegnaden Verlaagd plafond monteren : plaatsen gipsplaten
8. Eens het volledige plafond gemonteerd kan men met het voegen aanvangen. Als voegmiddel stelt Knauf poederproducten voor zoals Knauf Uniflott of Jointfiller Plus in combinatie met een papieren voegband. Gebruiksklare pasta’s zoals Knauf Filler Pasta zijn een volwaardig alternatief waarbij tijdwinst en weinig materiaalverlies een belangrijk voordeel bieden. Verlaagd plafond monteren : opvoegen van de naden

Meer nieuws van Knauf

knauf beton egaliseren
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Hoe een betonvloer egaliseren?

Je betonnen vloer repareren en egaliseren? Op het eerste zicht een karwei voor professionals. Tenzij we je op weg helpen met de tutorial Een betonvloer egaliseren: een duidelijk stappenplan waarmee je zelf aan de slag kan. Ontdek daarnaast Atelier Knauf, een online platform met handige tutorials voor uiteenlopende klussen.
 

Hoe een verlaagd plafond plaatsen op houten balken?

Een plafond bevestigen op houten balken? Op het eerste zicht geen makkelijk karwei. Tenzij we je op weg helpen met een tutorial: een duidelijk stappenplan voor iedereen die zelf wil klussen. Ontdek in één moeite Atelier Knauf, een online platform met handige tutorials voor uiteenlopende klussen.

Klinkers plaatsen
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Hoe zelf klinkers plaatsen?

Wil je zelf een tuinpad of een terras aanleggen met klinkers, maar weet je niet hoe je dit best aanpakt? We helpen je op weg met een handig stappenplan. Ontdek in één moeite Atelier Knauf, een online platform met professionele tutorials voor uiteenlopende klussen. 

Hoe egaliseer je een oneffen vloer? Bekom een vlak resultaat in enkele stappen!

Wil je een nieuwe vloer aanleggen, dan start je best met een egale ondergrond. Soms zijn er oneffenheden, zodat je niet meteen kunt starten. Ontdek via het stappenplan hoe je eenvoudig en snel je vloer egaliseert.

Atelier Knauf: word een echte pro met tutorials en video’s!

Een kamer in tweeën delen, het betegelen van een douchewand, het voegen van gipsplaten, … Dit zijn slechts een aantal van de klussen die je zelf kunt uitvoeren dankzij het nieuwe platform www.atelierknauf.be! Eind september 2019 werd dit initiatief van Knauf gelanceerd en worden hoogwaardige tutorials in de vorm van teksten en video’s aan de particuliere klant aangeboden.