Hoe maak je een legplan voor rigid vinyl planken?

Houd rekening met de dimensies

Voordat je start met de plaatsing van je vinyl vloer, meet je de ruimte op en bereken hoeveel rijen tegels je zal nodig hebben. Merk je vervolgens op dat je laatste rij slechts enkele centimeters is? Versmal dan je eerste rij zodat ook de laatste rij voldoende breed wordt. Maak vooraf een klein plannetje van hoe je het gaat aanpakken. Probeer ook vooruit te denken als je de vloer doorlegt in meerdere ruimtes. Hoe komt de vloer dan te liggen in de volgende kamer? Tip: Maak gebruik van een legplan om dit te visualiseren.

Waar starten in de ruimte?

Wil je vinyl tegels plaatsen, dan kun je in principe starten waar je wilt. Het kliksysteem van de floorify vinyl vloer laat toe om in elke richting door te leggen, maar het is natuurlijk het makkelijkst te starten bij een rechte muur. Besteed vooral veel aandacht aan de eerste twee rijen. Als die kaarsrecht liggen en de naden mooi dicht zijn, dan ben je alvast goed begonnen. Steek afstandsblokjes in de uitzetvoeg zodat het geheel niet verschuift.

Hoe visgraat plaatsen? 

Als je een visgraatvloer wilt plaatsen in meerdere kamers (inclusief de hal), dan bekom je het mooiste resultaat als de punten netjes centraal komen te liggen. Meet dit vooraf uit en neem dit als startpunt. Visgraat kun je ook in de twee richtingen doorleggen, maar in één richting gaat toch wat vlotter.

Nog meer info? Kom hier meer te weten over over het plaatsen van een vinyl vloer.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan