Impermo - Patroontegels en cementtegels

Geplaatst in Inrichting > Vloeren > Tegels.

Als patroontegel verkopen we bij Impermo niet enkel de echte cementtegel, maar ook de keramische variant. Beiden worden natuurlijk op een andere manier geproduceerd. Bij de productie van een cementtegel worden er poederpigmenten aangebracht op de mal. Wanneer de poederkleuren worden opgevuld in de mal, wordt de mal omgedraaid. Achteraf wordt zand en cement gebruikt om de tegel dikte te geven. Als alles klaar is, moet de tegel gewoon nog uitdrogen. Als finishing touch wordt de tegel gepolierd om hem minder poreus te maken. Naast de echte cementtegel hebben we bij Impermo ook nog een keramische variant van 1cm dik. Deze tegel is een keramische tegel waar een patroon op aangebracht wordt en achteraf wordt doorgebakken. Doordat deze tegel wordt doorgebakken is hij minder poreus dan een echte cementtegel en zullen vlekken en oliën minder snel doordringen. Hierdoor is de tegel slijtvaster en zal hij langer meegaan in uw interieur.

Meer nieuws van IMPERMO

Vinylvloer houtlook living
Geplaatst in Inrichting > Vloeren > Vinyl.

Gespot: onderhoudsvriendelijke vinylvloer met authentieke houtlook. Morsen mag!

Het is beslist: je nieuwe vloer wordt er een met een warme uitstraling. Een houten vloer lijkt ideaal, maar die vraagt veel onderhoud. Wat nu? Maak kennis met de VYGO vinylvloeren van Impermo. Authentieke houtlook: check! Een zorgeloze oplossing voor jaren: dubbelcheck!

impermo onderhoud natuursteen
Geplaatst in Inrichting > Vloeren > Natuursteen.

Hoe moet je natuursteen onderhouden?

Ook altijd gehoord dat het moeilijk is om natuursteen te reinigen? De kunst schuilt ‘m eigenlijk in de keuze van het onderhoudsproduct. En in professioneel advies! Daarom leggen we je graag uit hoe je jouw natuursteen de beste verzorging geeft om een leven lang te genieten.

impermo terrastrends
Geplaatst in Inrichting > Vloeren.

Je terras inrichten volgens de laatste trends

Genieten van het zonnetje of gezellig barbecueën met vrienden… De lente en de zomer zijn dé periodes van het jaar waar een mooi terras echt van pas komt. Ben je aan het bouwen of verdient je terras een fikse opfrisbeurt? Dan zijn hier enkele trends die je zeker eens moet uitproberen.

onderhoud keramiek
Geplaatst in Inrichting > Vloeren.

Hoe moet je keramische tegels onderhouden?

Heb je onlangs een nieuwe tegelvloer geïnstalleerd, maar weet je niet goed hoe je ‘m proper maakt en houdt? Impermo legt het je graag uit. Want hoewel we jou graag in onze showrooms zien verschijnen, hebben we liever dat onze tegels lang meegaan. We beginnen met het goede nieuws: een tegelvloer heeft eigenlijk weinig of geen onderhoud nodig! Toch zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden net na de plaatsing, elke week en om de drie maanden.

 

 

Je badkamer helemaal Pinterest-proof met deze tips!

Surf jij soms urenlang op Pinterest op zoek naar interieurinspiratie voor je badkamer? Want geef toe, Pinterest-badkamers zijn echte pareltjes! Steeds volgens de laatste trends en voor ieder wat wils. Wil jij je badkamer ook helemaal Pinterest-proof maken? Het kan, met deze Impermo tips.