Welke kraan bij mijn badmeubel?

Het is goed om te weten dat een wastafelkraan vaak niet standaard wordt meegeleverd bij een badmeubel. Deze dient u vaak apart bij te bestellen.

Verschillende wastafelkranen mogelijk

Voor een wastafelkraan heeft u verschillende keuzemogelijkheden. Ten eerste kunt u kiezen voor een opzetwastafelkraan. Dit is een kraan die gemonteerd wordt op de wastafel. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een verhoogde kraan, deze wordt geplaatst op het wastafelblad achter de waskom. Het is ook mogelijk om een inbouwkraan te kiezen, deze kranen worden ingebouwd in de muur boven de wastafel.

Voor wastafelkranen zijn verschillende soorten bedieningen beschikbaar.

1 gats wastafelkraan

Bij deze kranen vormt de bediening en de uitloop één geheel.

2 gats wastafelkraan

Bij deze kranen zijn de bediening en de uitloop los gekoppeld van elkaar.

3 gats wastafelkraan

Bij een 3 gats wastafelkraan zijn de bediening en de uitloop ook losgekoppeld van elkaar maar deze kranen hebben ook nog een aparte bediening voor warm en koud water.

Elektronische kranen

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een elektronische kranen. Hierbij hoeft u uw hand alleen maar enkele centimeters voor de sensor te houden om het water te laten lopen. Wanneer u weer weg loopt van de kraan stopt het water te stromen

Meer nieuws van Sanitairwinkel.be

Radiator verven: je badkamer in een nieuw jasje!

Heb jij een oudere radiator in je badkamer hangen? Grote kans dat de radiator er minder mooi uitziet dan toen ‘ie net werd opgehangen. Jammer, want radiatoren zijn groot en vallen daarom behoorlijk op. Misschien zou je het liefst een nieuwe radiator aanschaffen, maar wekt dat weerstand op omdat de radiator nog prima werkt. In dat geval hebben wij de perfecte oplossing gevonden: je radiator verven. Dat is een tijdrovende klus, maar zeker de moeite waard. Je bespaart kosten en krijgt de kans om je badkamer een nieuwe look te geven. Een win-winsituatie, toch? Lees hier daarom onze tips over het verven van je radiator en doe inspiratie op!

Geplaatst in Technieken > Sanitair.

Wat is een douche-wc?

Voor veel mensen is het een taboe om over hun toiletgewoontes te praten. Toch is het noemenswaardig te melden dat er verfrissend nieuws is op toiletgebied. Ben jij al bekend met het hygiënische comfort van een douche wc?

Geplaatst in Technieken > Sanitair.

Het zijn verbouwweken bij Sanitairwinkel!

De komende weken is heel België weer in de ban van verbouwingen en dus is dit hét moment om je   badkamer eens goed onder handen te nemen. Sanitairwinkel kan je daarbij helpen. Ze geven in dit blogartikel een aantal handige tips voor je verbouwing. Daarnaast geven ze hoge kortingen waarmee je nu flink kunt besparen op die badkamerverbouwing die al zo lang op zich laat wachten. Ons advies? Wacht niet langer!

Geplaatst in Technieken > Sanitair.

Handenwasser plaatsen? Zo doe je dat!

Heb je net een nieuwe handenwasser aangeschaft maar weet je niet zo goed hoe je deze moet plaatsen? Dan gaan wij je daarbij helpen. Een handenwasse plaatsen is namelijk minder moeilijk dan je denkt. Het is niet nodig om een klusjesman of handige oom in te schakelen. Hier leggen we uit hoe je jouw nieuwe handenwasser een mooi plekje kunt geven.
 

Sanitair - Wat is het veschil tss een vlakspoel & diepspoel toilet?
Geplaatst in Technieken > Sanitair.

Wat is het verschil tussen een vlakspoel en een diepspoel toilet?

Bij Sanitairwinkel.be krijgen we regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een vlakspoel of diepspoel toilet. De benamingen geven het antwoord al. Bij een diepspoel toilet valt de “boodschap” direct naar beneden in het water. Bij een vlakspoeltoilet valt de “boodschap” op een plateau, waarna het weggespoeld wordt. Op de afbeelding zijn de verschillen duidelijk te zien.