Mijn Huis Mijn Architect : Kijk even mee!

Mijn huis mijn architect is een initiatief van de orde van architecten. Bouwheren kunnen op die dag in contact komen met de architecten in de straat en leren wat de taak is van een architect.  

Creativiteit is een onderdeel van het takenpakket van de architect, maar met creativiteit is beperkt EN budget is 1 van de meest bepalende parameters bij het (ver)bouwen van een woning waar een architect absoluut rekening mee moet houden.  Let als bouwheer daarom op je budget door niet te groot te gaan bouwen, maar geef je architect voldoende vrijheid om met de ruimte creatief om te gaan.

Tijdens Mijn Huis Mijn Architect kun je dus met de architect van het pand een praatje slagen en vragen stellen over hoe hij bepaalde zaken heeft opgevat, wat waren de insteken, maar je kan natuurlijk ook met je eigen ogen het resultaat zien.

Meer nieuws over Mijn Huis Mijn Archtitect 2017

Mijn Huis, Mijn Architect : Win 1 van de 10 Inspiratieboeken

Het unieke inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect 2017' is een bron van informatie over bouwen en verbouwen. Naast een uitvoerige en geïllustreerde beschrijving van de woonprojecten, werpt het ook een blik op de rol van de architect in het algemeen, het nieuwe wonen, architectuur en stedelijke verdichting.

Mijn Huis Mijn Architect - Nieuwbouw woning met een tuinkamer

Tijdens Mijn Huis Mijn Architect kun je deze nieuwbouw eengezinswoning bezoeken. Het betreft een gesloten perceel, met breedte +/- 3.70m, waar vroeger een garagebox stond.  De garage is gesloopt, en een nieuwe woning is in de plaats gekomen.

Mijn Huis Mijn Architect - Herenhuis met nieuw gezicht!

De uitdaging in dit project was om de klassieke achtergevel een nieuw uitzicht te geven, zonder aan de indeling of zichten te raken.  De architectuur bleef hetzelfde, met de bestaande klassieke indeling van badkamer & keuken in de achterbouw!

Mijn Huis Mijn Architect - Canvashuis

Een woning aan de grens van de stad. De gevel die de grens van de steenweg verschuift. 2 gevels: 1 canvas als grens aan de straat; de tweede gevel als de transparante woonhuid.

Mijn Huis Mijn Architect 2017 verwelkomt 25.000 bezoekers

Toekomstige bouwers en verbouwers zijn er dit weekend massaal op uit getrokken voor de 18de editie van Mijn Huis Mijn Architect, een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad. Het openhuizenweekend bracht dit weekend 25.000 bezoekers op de been. Het centrale thema dit jaar was ‘Creatief met ruimte - Inbreiding/Uitbreiding’.