Batibouw 2018 - Warmtepompen van Ochsner

Ochsner heeft een nieuwe warmtepomp op de markt gebracht waarbij alle technische zaken geïntegreerd zitten in 1 toestel. Het expansievat, de circulatiepomp zitten in het toestel verwerkt, waardoor de installatie een pak eenvoudiger en sneller kan uitgevoerd worden.  Een warmtepomp is zeer zuinig, met zeer hoge rendementen.  Dankzij een warmtepomp zakt je e-peil met 30 punten t.o.v. een klassiek systeem, waardoor je dus ook een gunstiger kadastraal inkomen kunt bekomen, dus eigenlijk enkel maar voordelen.

Meer nieuws van Ochsner

Nieuwbouwwoning
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Lucht/water of lucht/lucht warmtepomp

Aangezien er altijd en overal lucht aanwezig is, is lucht een ideaal werkingsinstrument. Deze pomp haalt warmte uit de buitenlucht en geeft deze vervolgens door aan ofwel water (lucht/waterwarmtepomp) ofwel aan lucht (lucht/lucht warmtepomp). Op deze manier kan je de woning en eventueel het sanitair water verwarmen. In de zomermaanden kan de werking omgedraaid worden, waardoor de luchtwarmtepomp voor verkoeling zorgt. Deze pomp werkt goed in combinatie met zonnepanelen.

Diepteboring voor XE-F
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp is, net zoals zonnepanelen, een vorm van alternatieve energie. Dit wil zeggen dat ze hun energie halen uit een natuurlijke bron. In het geval van de warmtepomp komt deze energie uit de grond, uit het water of uit de lucht, afhankelijk van welke energiebron voor handen is.