Aanleg van buitenverharding op batibouw 2018

Tijdens Batibouw 2018 gingen we op bezoek bij Marshalls met een aantal vragen over buitenverharding.

Wat moet je weten bij de aanleg van een bestrating of terras?

Het aanleggen of herinrichten van je terras of oprit doe je maar één keer. Denk dus goed na over de richting die je uit wilt en vergeet niet dat het materiaal slecht een deel van het budget is. De bedding en de aanleg zelf gaan met het grootste deel van de koek lopen, maar dat blijken veel mensen te vergeten!  De keuze van de plaatser en het materiaal puur op cijfers bekijken is dus niet voldoende. Referenties naar bestaande realisaties van je aannemer zijn steeds de beste waardemeter.

Wat zijn de verschillen tussen de aangeboden materialen?

Het soort materiaal is bepalend voor het uitzicht, duurzaamheid en onderhoudsgemak voor de komende 20 jaar. Daarom is het belangrijk je goed te informeren over de eigenschappen van de gekozen materialen. Hoewel persbeton vroeger de standaard was voor opritten en terrassen, winnen de onderhoudsvriendelijkere replicastenen aan populariteit. Andere opties zijn natuursteen, uniek in al zijn variatie, en keramische tegels die door hun productieproces kleurvast & krasvrij zijn!

Wat zijn de trends in aanleg?

Keramische tegels in 2cm voor terrassen zijn relatief nieuw. Het verschil in uitzicht met echte natuursteen is er haast niet meer. Waar vroeger de afwerking en de accessoires voor keramische tegels redelijk beperkt was, is dit aanbod nu veel ruimer. Ook het aanbod van verschillende formaten wordt steeds uitgebreider. Zo merken we dat er steeds meer vraag komt naar grotere tegels.

Meer nieuws van Marshalls

Marshalls nieuwsbrief
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Gespot: duurzame bestratingen voor je tuin, terras of oprit

Op zoek naar tegels of klinkers voor je oprit, terras of tuin? Vandaag de dag heb je heel wat mogelijkheden: replicastenen uit gegoten beton, sierbestrating uit geperst beton, natuursteen en keramische tegels to name a few. Tijd voor een introductie!

Marshalls batibouw eigen oprit aanleggen
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Hoe zelf je oprit aanleggen?

De aanleg van een oprit is een dure zaak. Door dit zelf te doen, bespaar je heel wat geld. Als je handig bent, kan je zelf klinkers plaatsen. Toch zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Hieronder geven we je de basisprincipes mee om je oprit op een duurzame manier aan te leggen. We raden je echter aan om voor meer details advies te vragen aan een ervaren plaatser. Zo geniet je jarenlang zorgeloos van een propere oprijlaan.

Hoe plaats je een terras in keramische tegels?
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Hoe plaats je een terras in keramische tegels?

Keramische terrastegels zijn heel erg in opmars. Steeds meer mensen kiezen voor keramische tegels in plaats van natuursteen tegels voor hun terras. En dat is ook logisch. De kwaliteit van keramische tegels voor buiten is de laatste jaren sterk verbeterd. Het aanbod aan volkeramische terrastegels met een dikte van 2 cm is enorm uitgebreid.

De voordelen van terrastegels in groot formaat!
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

De voordelen van terrastegels in groot formaat

Terrastegels in groot formaat bieden verschillende voordelen: ze zijn strak van uitzicht, doen je terras groter lijken en maken het onderhoudsvriendelijker doordat er veel minder voegen zijn. Grote tegels zijn beschikbaar in natuursteen en beton, maar ook het aanbod aan keramische tegels in grote formaten stijgt. 

Rondom het huis - Welke zwembadboord kies je het beste?
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis.

Welke zwembadboorden kies je het best?

Leg je een zwembad of vijver aan in je tuin? Dan wil je natuurlijk dat dit mooi afgewerkt is. Het uitzicht van je tuin wordt immers bepaald door het samenspel van alle verschillende elementen. Wil je je zwembad omboorden? Dan heb je de keuze uit natuursteen of keramische zwembadboorden.