De opbouw van batibouw 2016

Geplaatst in Evenementen > Februari > Batibouw.

Tom Bild, de reporter van Blix.tv, ging batibouw 2016 bezoeken.  Jammer genoeg was hij een beetje te vroeg, en waren ze nog volop aan het bouwen aan de standen. Wat hij allemaal gezien en beleefd heeft, kun je zien in deze hilarische video over de opbouw van batibouw!

Meer nieuws over Batibouw

Batibouw 2018 - Word jij ook BEN op Batibouw 2018?

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten als je nu al probleemloos BEN kan bouwen? Op www.iedereenBEN.be legt bouwcoach BEN uit waarop je moet letten om aan de 6 BEN-voorwaarden te voldoen. Liever face-to-face advies? Volg dan het IedereenBEN-parcours tijdens Batibouw 2018. Of, als Waalse Batibouwbezoeker, het  ConstruireQ-ZEN-parcours. Want tijdens Batibouw wordt ook de Waalse tegenhanger van www.iedereenBEN.be gelanceerd.

Huiseigenaar worden: wordt het werkelijkheid of blijft het bij dromen?

Een grote meerderheid van de Belgen vindt woningen momenteel veel te duur. Onder zij die nog geen eigenaar zijn, wil 73% dat wel worden, maar om financiële redenen is dat in de nabije toekomst niet meteen haalbaar. Dat blijkt uit een representatieve peiling* van iVox naar aanleiding van BATIBOUW. Die beurs loopt van zaterdag 29 februari tot zondag 8 maart 2020.

Start to renovate
Geplaatst in Evenementen > Februari > Batibouw.

‘Start to renovate’ met Kanaal2020!

Al sinds 2010 stimuleert de website www.renovatie2020.be de Vlaamse verbouwer om ‘in 4 stappen naar een energiezuinige woning’ te gaan. Mét succes. Inmiddels surften al meer dan 600.000 unieke bezoekers naar de Nederlandstalige site en ziet het bestaande Vlaamse woningpark er al heel wat energiezuiniger uit dan 5 jaar geleden. Toch is er nog veel werk aan de winkel.

volautomatische biomassaketel op pellets en houtsnippers
Geplaatst in Evenementen > Februari > Batibouw.

Viessmann lanceert Vitoligno 300-H

Hout is de natuurlijkste brandstof ter wereld en vormt een goed alternatief voor verwarmen met olie of gas. Verwarmen met hout is quasi CO2-neutraal, aangezien een boom evenveel CO2 heeft omgezet in zijn leven als dat er vrijkomt bij de verbranding ervan. Daarom ontwikkelde Viessmann een volautomatische biomassaketel op pellets en houtsnippers.

Vlaming bouwt energiezuiniger en maakt gebruik van hernieuwbare energie

Uit het meest recente EPB-cijferrapport ‘2006 - 2020’ blijkt dat de bouwsector al enkele jaren vooruitloopt op de Europese doelstelling om vanaf volgend jaar enkel BEN (Bijna EnergieNeutraal), dus met maximaal een E-peil van E30, te bouwen. 

More video's of Batibouw

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE