Vraag je premie online aan in 3 stappen

  1. Verzamel al je gegevens
    1. Alle facturen, attesten, ... (zie premievoorwaarden)
    2. EAN-code installatieadres = 18 cijfers (zie energiefactuur)
  2. digitaliseer alle bewijsstukken (scannen of digitaal fotograferen)
  3. vraag je premie aan op https://premies.eandis.be/aanvraag/wizard . Voeg je digitale bewijsstukken toe en krijg een bevestiging via e-mail.

 

 

Meer nieuws van Eandis

Aansluiten tellerkast na keuring
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Hoe laat je nutsvoorzieningen binnenkomen (nieuwbouw)?

Een strakke nieuwbouw, maar nog geen elektriciteit of water? Kop op, nutsvoorzieningen laten binnenkomen is geen kernfysica. Het kan via een aansluiting in je kelder, of via een aansluitbocht in je garage of berging. Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden. Geen dank! 

Correcte aanmelding zonnepanelen bij je netbeheerder is belangrijk

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, heeft vanmiddag Johan en An Bogaert uit Aalst in de bloemetjes gezet. Zij zijn de trotse eigenaars van de 275.000ste geregistreerde zonnepaneleninstallatie in Vlaanderen. Al die installaties produceren lokaal groene stroom en plaatsen het teveel aan geproduceerde elektriciteit op het net. Niet alleen is het verplicht je zonnepanelen aan te melden, het is ook belangrijk om veiligheidsproblemen bij werken aan het net te voorkomen en op elk moment de stabiliteit van de energielevering te kunnen garanderen.

Juiste meterstanden zorgen voor juiste facturen!

Ieder jaar opnieuw moeten de meterstanden voor elektriciteit & aardgas doorgegeven worden, of komt er iemand langs om deze opnemen. Als je ze zelf doorgeeft, komt het er op aan dit juist te doen. Dan zal normaliter ook je factuur juist zijn. De gegevens die je invult, worden doorgegeven aan je energieleverancier, die je enige tijd later de jaarlijkse afrekening stuurt. Maar hoe en wanneer doe je dit?