Leer Bijna-EnergieNeutraal bouwen met IedereenBen.tv!

Bouw nu al Bijna-EnergieNeutraal!

Bouwen volgens de BEN-norm wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze erg weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt voor een groot deel gehaald uit groene energiebronnen.
Wie bouwplannen heeft, hoeft weliswaar niet tot 2021 lang te wachten om energiezuinig te bouwen. Met de huidige technologieën zijn BEN-woningen reeds perfect haalbaar en betaalbaar. Dat blijkt duidelijk uit de website www.IedereenBen.be. Door al vandaag BEN te bouwen bespaar je flink wat op je energiefactuur en is je woning later veel meer waard. Bovendien kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli.

Coach Ben 

Op www.IedereenBen.be gidst coach Ben kandidaat-bouwers doorheen de verschillende stappen die leiden tot een Bijna-EnergieNeutrale woning. Van ‘dak en vloer’, over ‘buitenmuren’, ‘glas, ramen en deuren’ en ‘ventilatie’ tot ‘verwarming en hernieuwbare energie.’ 
Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, de mogelijke oplossingen, de financiële stimuli waarvan nieuwbouwers die nu al BEN bouwen kunnen genieten … 

Nieuw filmkanaal 

Om nog meer mensen te overtuigen van het belang om nu al BEN te bouwen, lanceert IedereenBen.be een laagdrempelig filmkanaal waarin een fictief koppel kandidaat-bouwers, Bjorn en Alice, door coach Ben geholpen wordt om een Bijna-EnergieNeutrale woning te bouwen. 
Doorheen acht filmpjes leren Bjorn en Alice – en uiteraard ook de kijker – welke financiële voordelen nu al BEN-bouwen biedt, welke isolatieoplossingen er voor daken, vloeren en buitenmuren bestaan om de BEN-norm van Umax 0,24 W/m²K te halen en hoe de keuze van de juiste dak- en gevelbekleding hierbij kan helpen. Ook leert het koppel waarop je moet letten als je glas en schrijnwerk voor je BEN-woning kiest, hoe je je BEN-woning best ventileert, en op welke manier je er als BEN-bouwer voor kan zorgen dat je het binnen comfortabel warm hebt en toch efficiënt omgaat met energie. 
 
IedereenBen.tv is als aparte filmpagina onder de website www.IedereenBen.be ondergebracht (klik hiervoor op de banner of de link IedereenBen.tv op de homepage) en is ook direct bereikbaar via het webadres www.IedereenBen.tv. De 8 filmpjes zullen gehost worden op het YouTube-kanaal IedereenBen tv en worden gepost en gepromoot via de Facebookpagina van IedereenBen en de websites van de IedereenBen-partners. Het platform IedereenBen hoopt dat de filmpjes via een spontane virale ‘share’-reflex precies dat publiek bereiken dat bereikt moet worden: kandidaat-bouwers die nog niet weten wat BEN-bouwen is, wat de voordelen van BEN-bouwen zijn, en hoe makkelijk je nu al BEN kan bouwen. 

Om nog veel meer kandidaat-bouwers ervan te overtuigen om nu al Bijna-EnergieNeutraal (BEN) te bouwen in plaats van te wachten tot 2021 – wanneer het wettelijk verplicht zal zijn –  , lanceert IedereenBen.be het filmkanaal IedereenBen.tv. Hierop helpt coach Ben het koppel Bjorn en Alice om een woning te bouwen die vandaag al beantwoordt aan de normen van morgen, door hen 8 afleveringen lang advies te geven over de diverse stappen die leiden tot een BEN-woning. Van de isolatie van het dak en de buitenmuren, over de juiste beglazing, de keuze van ramen en deuren, verwarmings- en ventilatietechnieken, tot en met de meest aangewezen gevel- en dakbekleding voor BEN-woningen. Zonder de vele financiële stimuli voor bouwheren die nu al BEN-bouwen te vergeten … 

 

Meer nieuws van www.iedereenben.be

Vijf tips om BEN-bouwen betaalbaar te houden

Vanaf volgend jaar zal elke nieuwe woning in Vlaanderen verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) moeten zijn Om aan de Europese EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) te voldoen. Praktisch haalbaar? Ongetwijfeld, zo leert www.IedereenBEN.be ons. Maar hoe hou je het ook betaalbaar? Ontdek de vijf tips. 

Iedereen BEN
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Waarom is wel iedereenBEN! Maar niet tout le monde Q-ZEN?

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen verplicht BEN (Bijna-EnergieNeutraal) zijn en in Wallonië Quasi-ZeroEnergie (Q-ZEN). De vereisten om dat energieniveau te bereiken zijn niet helemaal dezelfde, maar toch vrij goed vergelijkbaar. Hoe komt het dan dat iedereenBEN in Vlaanderen wel een groot succes is en construireQ-ZEN in Wallonië helemaal niet?

Ben Batibouw

Word jij ook BEN op Batibouw 2019?

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten als je nu al probleemloos BEN kan bouwen? Op www.iedereenBEN.be legt bouwcoach BEN uit waarop je moet letten om aan de 6 BEN-voorwaarden te voldoen. Liever face-to-face advies? Volg dan het IedereenBEN-parcours tijdens Batibouw 2019.

Iedereen BEN tijdens de Nieuwbouwzondag op 21 oktober

Zondag 21 oktober 2018 is het opnieuw Nieuwbouwzondag, de halfjaarlijkse collectieve opendeurdag voor iedereen met bouwkriebels. Nieuwbouwprojecten, modelappartementen, kijkwoningen, nieuwe verkavelingen, inspiratiewoningen, toonzalen… openen op die dag hun deuren voor alle bouwers in spe. Dit keer doen ook heel wat Bijna-EnergieNeutrale (BEN)-projecten aan de Nieuwbouwzondag mee. Je herkent ze aan het logo IedereenBEN.be

Premies en subsidies voor wie BENOveert

 

Door te BENOveren bewijs je het milieu, jezelf en je portemonnee een dienst, maar het blijft natuurlijk een investering. Gelukkig biedt de overheid heel wat ondersteunende maatregelen aan die BENOveren betaalbaarder maken.