Waarom Houtmassiefbouw

Bekijk in dit duits filmpje de voordelen van houtmassiefbouw.

Meer nieuws van Natural Build

De verschillende types houtbouw uitgelegd.

Houtbouw is helemaal terug van weggeweest. Bijna 10 % van de nieuwbouwwoningen in ons land wordt vandaag opgetrokken in hout. En ook het aandeel houtbouwrenovaties blijft toenemen. In het algemeen bestaan er twee grote bouwtechnieken met elk twee specifieke uitvoeringen.

Hoe zit een CLT-woning in elkaar?

CLT staat voor Cross Laminated Timber. In het Nederlands wordt dat massieve, meerlagige houtplaten. Tot voor kort was deze bouwmethode nog relatief onbekend in België. Vandaag maakt ze net geen 10 % uit van alle nieuwe houtbouwwoningen in België.

Gebruik van natuurlijke bouwmaterialen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Bouwmaterialen.

Gebruik van natuurlijke bouwmaterialen

Natural Build gebruikt natuurlijke bouwmaterialen en bio-ecologische isolatie gemaakt van nagroeibare grondstoffen zoals hout, houtwol, vlas, hennep… “We gaan allemaal slim om met ruimte, water en energie. Dan lijkt het ons toch logisch dat we ook een bewuste materialenkeuze in overweging nemen?  Bio-ecologische materialen voldoen aan een aantal eigenschappen.”

Massiefbouw of HSB

CLT of ook wel massief houtbouw genoemd is zeer geschikt voor binnen – en buitenmuren als ook voor vloeren en daken. Moderne houtproducten zoals CLT voldoen aan de hoogste technische normen, omdat ze uitstekend presteren op het gebied van geluidshinder, brand en stabiliteit. CLT-systemen zijn efficiënt, flexibel en economisch verantwoord. En dit alleen door de korte bouwtijd tijdens de constructie, door de energie-efficiëntie bij het gebruik en door de eenvoudige verbouwingsmoglijkheden bij het aanpassen aan individuele wensen.