Bostoen in Tendens Wonen op AVS

Op 25 en 26 februari 2017 zag je Bostoen in reportage in Tendens Wonen op AVS. Onze projectontwikkelaar Miranda heeft het over onze mooie woonprojecten in Eke en Destelbergen en leidt je graag even rond in onze kijkwoning in Lochristi.

Meer nieuws van Bostoen nv

Op maat gebouwde woning
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Vier op de 10 lage inkomens kunnen eigen woning verwerven

Slechts 12.000 van de 31.000 belgen met een laag inkomen kunnen eigenaar worden van een eigen woning.  Dat wil zeggen dat slechts 4 op de 10 mensen, die 1.712 euro bruto verdienen nog een woning kunnen aankopen.Tien jaar geleden was dat nog haalbaar voor 15.500 lage inkomens, oftewel voor 3.500 Belgen méér. Zeker een nieuwbouwwoning is voor deze groep quasi onmogelijk geworden. Dat stelt woningbouwer Bostoen op basis van een eigen marktanalyse. Aan de basis van het probleem ligt onder meer de peperdure bouwgrond die een derde van de totale kostprijs bedraagt.

Makkelijk energie besparen

Tijdens de herfst en vooral tijdens de wintermaanden gaat ons energieverbruik een flink stuk omhoog. De lichten worden sneller aangestoken, er wordt meer TV gekeken en natuurlijk wordt de verwarming aangestoken.  Nochthans kun je met een paar kleine inspanningen je energiefactuur makkelijk onder controle houden.  We zetten je alvast opweg!

Investeren in vastgoed

Beleggen in vastgoed is nog steeds een héél goede investering. Heb je nog wat spaargeld opzij staan, is het misschien het overwegen waard om dit in vastgoed te steken. Op een bankrekening brengt het geld namelijk niks meer op...  Een nieuwbouwwoning of een appartement, waarvan je een goede huurprijs krijgt, verliest zijn waarde niet en zorgt voor maandelijkse inkomsten! Investeren in vastgoed is iets waarmee Bostoen Invest je kan helpen!

Duurzaam bouwen

Thuiskomen is één van de fijnste dingen in het leven. Het gevoel dat je ervaart als je terugkeert naar je eigen plek, jouw vertrouwde omgeving… is met niets ter wereld te vergelijken. Een huis is dan ook méér dan rechte muren en een waterdicht dak. Het is een warme plek waar men zichzelf kan zijn, samen met de partner en kinderen... Een knus nest waarin het fijn thuiskomen is. Een thuis voor vandaag en voor morgen. Bostoen bouwt daarom resoluut betaalbare, duurzame en energievriendelijke wooneenheden met respect voor mens en milieu.

Open bebouwing, drie slaapkamers & Landelijk : De woonclichés bevestigd!

Hoewel het soms lijkt alsof compact wonen en cohousing al helemaal ingeburgerd zijn, blijft de bouwlustige Vlaming nog vaak vasthouden aan het traditionele huisje-tuintje-boompje. Van de Vlamingen die recent bouwden of met concrete bouwplannen zitten, kan bijna vier op de tien (37%) zeggen dat het om een open bebouwing gaat. En als financiële redenen niet in de weg zouden staan, kozen nog veel meer Vlamingen voor zo’n openstaande woning. Bovendien worden de woonclichés nog meer bevestigd: de helft zou meer betalen om groter te kunnen wonen en een even groot aantal wil landelijk wonen. De trendbreuk is nog ver weg, behalve als het over energiezuinigheid gaat. Dat blijkt uit een onderzoek van woningbouwer Bostoen, de marktleider in passief en Bijna Energie Neutrale (BEN) woningen in Vlaanderen.