Verhuizen? Vergeet je energie niet!

Als je verhuist is het niet de bedoeling dat je blijft betalen op je oude adres, maar dat je energie hebt op je nieuwe adres.

Wat heb je nodig?

4 energieovernamedocumenten. (2 voor je nieuw adres, 2 voor je vorige adres).  Deze documenten kan je vinden op www.eandis.be/verhuizen

Hoe werkt het voor je vorige woning?

  • Voor je vorig adres vul je de energieovernamedocumenten in. Doe dit samen met de nieuwe bewoner om discussies te vermijden. Noteer alle meterstanden elektriciteit en aardgas.
  • Vul de 2 exemplaren volledig in, waarvan er 1 voor jou is en 1 voor de nieuwe bewoners.  Beide partijen ondertekenen beide documenten. (vanaf dit moment is het verbruik niet meer voor jouw rekening)
  • Neem contact op met je energieleverancier, en bezorg hem de gegevens van het energiedocument via mail, fax of telefoon. Doe dit binnen de 30 dagen! Hierna zul je een eindafrekening ontvangen.

Hoe werkt het voor je nieuwe woning?

  • Vul je de energieovernamedocumenten in. Doe dit samen met de vorige bewoner om discussies te vermijden. Noteer alle meterstanden elektriciteit en aardgas.
  • Vul de 2 exemplaren volledig in, waarvan er 1 voor jou is en 1 voor de vorige bewoners. Beide partijen ondertekenen beide documenten. (vanaf dit moment is het verbruik voor jouw rekening)
  • Neem contact op met je energieleverancier, en bezorg hem de gegevens van het energiedocument via mail, fax of telefoon. Doe dit binnen de 30 dagen! Nog geen leverancier? Vergelijk de prijzen op www.vreg.be, V-test

Nog een kleine tip!  Vraag ook verhuisdocumenten aan bij de watermaatschappij!

Meer nieuws van Eandis

Aansluiten tellerkast na keuring
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Hoe laat je nutsvoorzieningen binnenkomen (nieuwbouw)?

Een strakke nieuwbouw, maar nog geen elektriciteit of water? Kop op, nutsvoorzieningen laten binnenkomen is geen kernfysica. Het kan via een aansluiting in je kelder, of via een aansluitbocht in je garage of berging. Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden. Geen dank! 

Correcte aanmelding zonnepanelen bij je netbeheerder is belangrijk

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, heeft vanmiddag Johan en An Bogaert uit Aalst in de bloemetjes gezet. Zij zijn de trotse eigenaars van de 275.000ste geregistreerde zonnepaneleninstallatie in Vlaanderen. Al die installaties produceren lokaal groene stroom en plaatsen het teveel aan geproduceerde elektriciteit op het net. Niet alleen is het verplicht je zonnepanelen aan te melden, het is ook belangrijk om veiligheidsproblemen bij werken aan het net te voorkomen en op elk moment de stabiliteit van de energielevering te kunnen garanderen.

Juiste meterstanden zorgen voor juiste facturen!

Ieder jaar opnieuw moeten de meterstanden voor elektriciteit & aardgas doorgegeven worden, of komt er iemand langs om deze opnemen. Als je ze zelf doorgeeft, komt het er op aan dit juist te doen. Dan zal normaliter ook je factuur juist zijn. De gegevens die je invult, worden doorgegeven aan je energieleverancier, die je enige tijd later de jaarlijkse afrekening stuurt. Maar hoe en wanneer doe je dit?