Senior Homes - De specialist in assistentiewoningen

Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Senior Homes van Deinze is specialist in het bouwen van erkende assistentiewoningen.  Ze bouwen niet enkel assistentiewoningen, maar ze baten deze ook uit.

Assistentiewoningen is op dit moment een hot item. Iedereen springt er op, maar er zijn toch een paar zaken waar je rekening mee dient te houden.  
1. Koop enkel in centrumlocaties!
2. Kijk enkel naar projecten die groter zijn dan 40 units
3. Kijk eerst naar de diensten die je krijgt, en wat je er voor moet betalen.

Als het plaatje klopt, kijk dan pas naar het project van de makelaar of van de projectontwikkelaar.  

Tijdens de Bis Beurs 2017 gaat er enorm veel aandacht naar residentie Clarenhof in Nieuwpoort.  Belangrijk is dat vele mensen assistentiewoningen zoeken in de buurt van de kust, en dit project is daar een mooi voorbeeld van!  Regel 1 bij het zoeken van een assistentiewoning : Niet verder van 900m van de kerk!

 

Meer nieuws over Algemeen

Liefde voor badkamerdesign? Ontdek X²O op Cocoon 2018
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Liefde voor badkamerdesign? Ontdek X²O op Cocoon 2018

X²O is aanwezig op dé designbeurs van Vlaanderen: Cocoon! Op de beurs pakt X²O uit met de laatste nieuwe trends op vlak van badkamers. Hieronder lijsten we ze alvast even op voor jullie.

Bouwverlof - Bouwvakantie
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Bouwverlof 2018 - Bouwvakantie 2018

Bouwverlof, iedereen heeft er recht op, iedereen kijkt er naar uit.  Voor de bouwsector, is het zo dat dit voor velle bouwbedrijfen uit dezelfde regio samenvalt. De periode(s) worden bepaald door werkgevers- en werknemersorganisaties. Over de bouwvakantie worden sinds jaren op regionaal gebied, en dus niet bij cao, akkoorden afgesloten.  Het gaat dus over aanbevelingen, die pas juridische waarde krijgen wanneer bedrijven deze overnemen in het arbeidsreglement!

Isover steunde het simbahuis
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

ISOVER hielp om van het Simbahuis een warm nest te maken

Dit jaar steunde ISOVER het Simbahuis, een project van SOS Kinderdorpen. Niet met een financiële donatie maar door de materialen én de mankracht te leveren om het dak van het huis, waar het project recent is ingetrokken, te isoleren en op die manier de kinderen een warm nest te bezorgen om in te leven, te leren en te spelen. Warm in alle betekenissen van het woord dus.

Daikin - Club brugge - Make a wish
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Club Brugge en Daikin vervullen droom wenskind Make-A-Wish

Club Brugge engageerde zich om tijdens de oefenwedstrijden van dit seizoen met het logo van Make-A-Wish op de Clubshirts te spelen. Make-A-Wish Belgium vervult al 25 jaar hartenwensen van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte. Afgelopen zaterdag zag de 9-jarige Hannes via Make-A-Wish en Daikin zijn grote wensdroom in vervulling gaan bij Club Brugge.

Vergunningen vlaams gewest
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Grondige woningrenovaties nemen toe

Het aantal vergunningen voor nieuwe flats en huizen is tijdens het eerste trimester van 2015 gestegen in vergelijking met de twee laatste trimesters van 2014. Maar de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) heeft tegelijk kunnen vaststellen dat het niveau nog altijd lager ligt dan de voorbije vier jaren. Na de piek van toegekende vergunningen tijdens het eerste semester van 2014 ten gevolge van de versnelde vergunningsaanvragen om aan de strengere energie-eisen vanaf 2014 te ontsnappen, volgde een diep dal waar de woningbouw nog altijd niet is uitgeraakt. Opvallend voor het eerste trimester van 2015 is wel het hoger aantal vergunningen voor woningrenovaties.