Senior Homes - De specialist in assistentiewoningen

Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Senior Homes van Deinze is specialist in het bouwen van erkende assistentiewoningen.  Ze bouwen niet enkel assistentiewoningen, maar ze baten deze ook uit.

Assistentiewoningen is op dit moment een hot item. Iedereen springt er op, maar er zijn toch een paar zaken waar je rekening mee dient te houden.  
1. Koop enkel in centrumlocaties!
2. Kijk enkel naar projecten die groter zijn dan 40 units
3. Kijk eerst naar de diensten die je krijgt, en wat je er voor moet betalen.

Als het plaatje klopt, kijk dan pas naar het project van de makelaar of van de projectontwikkelaar.  

Tijdens de Bis Beurs 2017 gaat er enorm veel aandacht naar residentie Clarenhof in Nieuwpoort.  Belangrijk is dat vele mensen assistentiewoningen zoeken in de buurt van de kust, en dit project is daar een mooi voorbeeld van!  Regel 1 bij het zoeken van een assistentiewoning : Niet verder van 900m van de kerk!

 

Meer nieuws over Algemeen

De zomertijd komt eraan!

In de nacht van 30 maart naar 31 maart schakelen we over naar de zomertijd. We draaien dan de klok één uur vooruit. 

Gevelrenovatie met sto therm brick
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Dalend aantal nieuwbouwvergunningen in Vlaanderen

Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) zal 2015 geen goed jaar worden voor de bouw van nieuwe woningen. Vooral voor nieuwe huizen maar ook voor nieuwe flats daalt in Vlaanderen het aantal toegekende bouwvergunningen in vergelijking met voorgaande jaren. Tegelijk blijft het aantal grondige woningrenovaties in Vlaanderen op een te laag niveau. Weliswaar stijgt het aantal kredieten voor woningrenovaties. Maar de renovaties blijven grotendeels beperkt tot kleinschalige ingrepen.

Nieuwe zelfvoorzienende woning te Herent.
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Nieuwe zelfvoorzienende woning te Herent

Het strengere E-peil, het nieuwe S-peil, en andere strenge energie-eisen dwingen bouwheren ertoe meer na te denken over energiezuinig of zelfs energieneutraal bouwen. Rekening houden met deze strenge eisen zonder in te boeten aan design en ruimtelijkheid? Het kan, dat bewijst de Olense bouwonderneming CONCRETE HOUSE opnieuw met haar nieuwe energie neutrale kijkwoning die haar deuren zal openen in het weekend van 24 en 25 maart.

Hout en huis
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Nieuw magazine hout & huis informeert en inspireert

Natuurlijk charmant en toch op-en-top-modern. Met een edele uitstraling en toch hartelijk warm.  Hernieuwbaar, ecologisch en bovenal ontzettend veelzijdig… Mocht je nog niet weten dat hout een heel bijzonder materiaal is, dan komt daar ongetwijfeld verandering in na het doorbladeren van het gloednieuwe magazine ‘hout & huis’.

Studenten architectuur winnen prijs
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Bouwen studenten architectuur van de universiteit Hasselt kazaachse multi-comfortwoning?

Met de internationale ISOVER Multi-Comfort House Student Contest laat ISOVER, marktleider in isolatie, onderwijsinstellingen en studenten kennis maken en ervaring opdoen met het ontwerpen van gebouwen die  voldoen aan zogenaamde Multi-Comfort House-criteria: een zeer laag energieverbruik, gekoppeld aan een hoog thermisch, akoestisch en lichtcomfort, een gezond binnenklimaat en een hoge duurzaamheid.