Senior Homes - De specialist in assistentiewoningen

Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Senior Homes van Deinze is specialist in het bouwen van erkende assistentiewoningen.  Ze bouwen niet enkel assistentiewoningen, maar ze baten deze ook uit.

Assistentiewoningen is op dit moment een hot item. Iedereen springt er op, maar er zijn toch een paar zaken waar je rekening mee dient te houden.  
1. Koop enkel in centrumlocaties!
2. Kijk enkel naar projecten die groter zijn dan 40 units
3. Kijk eerst naar de diensten die je krijgt, en wat je er voor moet betalen.

Als het plaatje klopt, kijk dan pas naar het project van de makelaar of van de projectontwikkelaar.  

Tijdens de Bis Beurs 2017 gaat er enorm veel aandacht naar residentie Clarenhof in Nieuwpoort.  Belangrijk is dat vele mensen assistentiewoningen zoeken in de buurt van de kust, en dit project is daar een mooi voorbeeld van!  Regel 1 bij het zoeken van een assistentiewoning : Niet verder van 900m van de kerk!

 

Meer nieuws over Algemeen

Diefstal verzekerd in de woningverzekering
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Geef dieven geen kans tijdens vakanties!

Bouwunie en Nelectra, de federatie van de elektrosector, roepen op om dieven geen schijn van kans te geven en bouwplaatsen goed af te sluiten. Werfdiefstallen is, zo blijkt uit cijfers van de federale politie nog altijd een heel groot probleem. In 2013 tekende de federale politie meer dan 4000 diefstallen op op werven, dat zijn er maar liefst 11 per dag. De aanwezigheid van allerhande bouwmaterialen is een doorn in het oog van heel wat dieven.

Inbraakenquete
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Doe mee aan de grote inbraakenquête

In 2014 werden er in België maar liefst 71.992 woninginbraken geregistreerd, dat blijkt uit de jongste criminaliteitsstatistieken van de federale politie. Goed nieuws: het aantal inbraken daalt met 5% ten opzichte van het jaar voordien, maar toch wordt er nog elke dag gemiddeld 197 keer ingebroken.

Leg stap voor stap zelf je elektriciteit met begeleiding

Ben je een beetje handig? Dan kun je je elektriciteit gemakkelijk zelf leggen. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, met de juiste tools en uitgebreide professionele begeleiding kan het niet misgaan. Wat houdt deze begeleiding zoal in? Ontdek het snel.

Technieken plaatsen via zelfbouw: welke begeleiding krijg ik?

Het lijkt een goed plan: je technieken plaatsen met behulp van een zelfbouwpakket en zo fiks besparen. Maar hoe zit het met de begeleiding als je voor zelfbouw kiest? Specialist Roel Van den Eynde (Easykit) geeft aan wat je mag verwachten.

 

Wat is de correcte volgorde bij het plaatsen van jouw technieken in jouw woning?

Hier is geen eenduidig antwoord op. Het hangt namelijk in belangrijke mate af van hoeveel PUR en chape je hebt, de dikte van de buizen van de ventilatie, het type verwarming (radiatoren of vloerverwarming), of je werkt met een klassieke ruwbouw of een houtskelet, …