De belg is niet blij met de betonstop

Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

De conclusies van het jaarlijkse trendrapport van Woningen Blavier zijn gekend.  Een belangrijk punt uit de enquete is zeker de betonstop, waarvan het principe bij iedereen ondertussen wel bekend is. De mensen van het platte land moeten meer in de stad gaan wonen, en dat vind natuurlijk niet iedereen even fijn. Iedereen beseft natuurlijk wel dat het dat is waar we naartoe moeten gaan, maar langs de andere kant ligt de grote meerderheid er wel van wakker van wat de impact eigenlijk gaat zijn van die betonstop...

Bekijk in deze video van blix.tv een samenvatting van het trendrapport 2017!
 

Meer nieuws over Algemeen

Moderne woning, oprit in dolomit
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Eigen woning zo goed als onmogelijk geworden voor jongeren

De Belgische vastgoedmarkt is in 2014 goed weggekomen uit de financiële crisis en de juridische onzekerheid, zo blijkt vandaag uit de jaarstatistieken van de Federale Overheidsdienst Economie. CENTURY 21 Benelux ziet de Belg in 2015 alleen nog maar bewuster investeren in vastgoed, zeker nu een spaarboekje nog amper iets opbrengt. Wél stelt de grootste vastgoedgroep van het land sinds vorig jaar vast dat jongeren nauwelijks nog kunnen kopen als de ouders niet sponsoren.

Ytong casco bouwsystemen
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Bouwen en verbouwen interessant in 2015

2015 wordt een interessant jaar om te bouwen en te verbouwen. Dat zegt de Confederatie Bouw aan de vooravond van Batibouw. De lage rente en de nog altijd geldende 6% btw op renovatiewerken zijn sterke argumenten om projecten niet langer uit te stellen. De bouwbedrijven zelf ondervinden wel nog steeds veel hinder van de slabakkende economie en de deloyale concurrentie van buitenlandse spelers op onze markt.

Leg stap voor stap zelf je elektriciteit met begeleiding

Ben je een beetje handig? Dan kun je je elektriciteit gemakkelijk zelf leggen. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, met de juiste tools en uitgebreide professionele begeleiding kan het niet misgaan. Wat houdt deze begeleiding zoal in? Ontdek het snel.

Wat is de correcte volgorde bij het plaatsen van jouw technieken in jouw woning?

Hier is geen eenduidig antwoord op. Het hangt namelijk in belangrijke mate af van hoeveel PUR en chape je hebt, de dikte van de buizen van de ventilatie, het type verwarming (radiatoren of vloerverwarming), of je werkt met een klassieke ruwbouw of een houtskelet, …

Wedstrijd: win een housewarming voor 30 personen

Plaats je drie of meer technieken met de zelfbouwpakketten van Easykit? Goed nieuws. Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op The Housewarming! Ontdek snel hoe je kunt meedoen.