De belg is niet blij met de betonstop

Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

De conclusies van het jaarlijkse trendrapport van Woningen Blavier zijn gekend.  Een belangrijk punt uit de enquete is zeker de betonstop, waarvan het principe bij iedereen ondertussen wel bekend is. De mensen van het platte land moeten meer in de stad gaan wonen, en dat vind natuurlijk niet iedereen even fijn. Iedereen beseft natuurlijk wel dat het dat is waar we naartoe moeten gaan, maar langs de andere kant ligt de grote meerderheid er wel van wakker van wat de impact eigenlijk gaat zijn van die betonstop...

Bekijk in deze video van blix.tv een samenvatting van het trendrapport 2017!
 

Meer nieuws over Algemeen

Eerste zelfbouwformule in winddicht bouwen

Easykit lanceert de eerste zelfbouwformule in luchtdicht bouwen. Dat houdt in dat je reeds de luchtdichte bouwschillen zoals pleister, beton en bepaalde houtsoorten aan elkaar verbindt met luchtdichte folie. Het is de goedkoopste manier om het E-peil van je woning met 6 tot 9 punten te doen dalen.

Moderne woning, oprit in dolomit
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Eigen woning zo goed als onmogelijk geworden voor jongeren

De Belgische vastgoedmarkt is in 2014 goed weggekomen uit de financiële crisis en de juridische onzekerheid, zo blijkt vandaag uit de jaarstatistieken van de Federale Overheidsdienst Economie. CENTURY 21 Benelux ziet de Belg in 2015 alleen nog maar bewuster investeren in vastgoed, zeker nu een spaarboekje nog amper iets opbrengt. Wél stelt de grootste vastgoedgroep van het land sinds vorig jaar vast dat jongeren nauwelijks nog kunnen kopen als de ouders niet sponsoren.

Bouwverlof - Bouwvakantie
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Bouwverlof 2018 - Bouwvakantie 2018

Bouwverlof, iedereen heeft er recht op, iedereen kijkt er naar uit.  Voor de bouwsector, is het zo dat dit voor velle bouwbedrijfen uit dezelfde regio samenvalt. De periode(s) worden bepaald door werkgevers- en werknemersorganisaties. Over de bouwvakantie worden sinds jaren op regionaal gebied, en dus niet bij cao, akkoorden afgesloten.  Het gaat dus over aanbevelingen, die pas juridische waarde krijgen wanneer bedrijven deze overnemen in het arbeidsreglement!

Renovatie van de gevel, door te starten met isolatie
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

‘Comfort’ naast ‘geld’ belangrijkste motivatie voor energiezuinige investeringen bij renovatie

De Belg is geboren met een baksteen in zijn maag.  Het is een torenhoog cliché maar het is wel de waarheid.  Een huis verwerven, blijft ook in 2015 een hoog goed.  Het is ook algemeen bekend dat wie een bestaande woning koopt, deze op termijn verbouwt of renoveert: een nieuwe keuken, nieuwe verwarming, nieuwe vloeren…  En ook wie al langer ergens woont, wil graag zijn thuis moderniseren en zijn wooncomfort verhogen.

Isover steunde het simbahuis
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

ISOVER hielp om van het Simbahuis een warm nest te maken

Dit jaar steunde ISOVER het Simbahuis, een project van SOS Kinderdorpen. Niet met een financiële donatie maar door de materialen én de mankracht te leveren om het dak van het huis, waar het project recent is ingetrokken, te isoleren en op die manier de kinderen een warm nest te bezorgen om in te leven, te leren en te spelen. Warm in alle betekenissen van het woord dus.