De belg is niet blij met de betonstop

Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

De conclusies van het jaarlijkse trendrapport van Woningen Blavier zijn gekend.  Een belangrijk punt uit de enquete is zeker de betonstop, waarvan het principe bij iedereen ondertussen wel bekend is. De mensen van het platte land moeten meer in de stad gaan wonen, en dat vind natuurlijk niet iedereen even fijn. Iedereen beseft natuurlijk wel dat het dat is waar we naartoe moeten gaan, maar langs de andere kant ligt de grote meerderheid er wel van wakker van wat de impact eigenlijk gaat zijn van die betonstop...

Bekijk in deze video van blix.tv een samenvatting van het trendrapport 2017!
 

Meer nieuws over Algemeen

Cocoon 2017
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Cocoon 2017 - Mix van kleuren, texturen en stijlen

Wat staat er allemaal op het programma van COCOON 2017 dat doorgaat van 18 tot 26 november.  De living aankleden met een opgeknapt meubel, origineel behangpapier plakken, texturen en kleuren mixen, oude met moderne stijlen combineren, een nieuw leven bieden aan vintage decoratie en een eigen karakter geven aan interieur dankzij Do It Yourself (DIY) activiteiten... Negen dagen lang (van 18 tot 26 november) worden de bezoekers geïnspireerd rond het thema Eclectic chic, kunnen ze workshops bijwonen, eindejaarscadeaus kopen of allerlei tips en tricks ontdekken. 

Diefstal verzekerd in de woningverzekering
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Geef dieven geen kans tijdens vakanties!

Bouwunie en Nelectra, de federatie van de elektrosector, roepen op om dieven geen schijn van kans te geven en bouwplaatsen goed af te sluiten. Werfdiefstallen is, zo blijkt uit cijfers van de federale politie nog altijd een heel groot probleem. In 2013 tekende de federale politie meer dan 4000 diefstallen op op werven, dat zijn er maar liefst 11 per dag. De aanwezigheid van allerhande bouwmaterialen is een doorn in het oog van heel wat dieven.

Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Belgische baksteenfabrikant Vandersanden Group neemt 3 fabrieken over in Nederland en 1 in Duitsland

Op 14 december 2016 heeft Vandersanden Group een princiepsakkoord ondertekend voor de overname van CRH Clay Division Nederland, Duitsland en België, onderdeel van de Ierse beursgenoteerde CRH Group. Dit onder voorbehoud van de goedkeuring door de Board van CRH na het verkrijgen van gunstig advies van de Ondernemingsraad. De hoofdactiviteit van CRH is de wereldwijde productie en distributie van bouwmaterialen, met name cement, aggregaten, asfalt en voornamelijk beton.

Beurstand zoekeenarchitect.be
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Gratis info-avond voor kandidaat (ver)bouwers

Wie bouw- of verbouwplannen koestert, moet op de Bouwbeurs in Roeselare zijn (6-14 februari). Op vrijdag 12 februari verneemt u er allerlei nuttige (ver)bouwinformatie op de Tendens Wonen Infoavond van Focus-WTV en Zoekeenarchitect.be. De sessie is gratis mits voorregistratie op www.tendenswoneninfoavond.be. Bovendien kan u op diezelfde Bouwbeurs ook een afspraak maken voor een gratis gesprek met een architect op de stand van Zoekeenarchitect.be. 

Plaatsing keramische leien Bellus
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Bouwsector past werkzaamheden aan door hoge temperaturen

Vandaag en de komende dagen stijgt de thermometer boven de 30 graden.  Bouwvakkers blijven aan de slag maar hun werkgevers nemen extra voorzorgsmaatregelen.  Zo worden er onder meer koele dranken voorzien, wordt zoveel mogelijk in de schaduw gewerkt en kan de werkdag vroeger beginnen en eindigen.

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE