De belg is niet blij met de betonstop

Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

De conclusies van het jaarlijkse trendrapport van Woningen Blavier zijn gekend.  Een belangrijk punt uit de enquete is zeker de betonstop, waarvan het principe bij iedereen ondertussen wel bekend is. De mensen van het platte land moeten meer in de stad gaan wonen, en dat vind natuurlijk niet iedereen even fijn. Iedereen beseft natuurlijk wel dat het dat is waar we naartoe moeten gaan, maar langs de andere kant ligt de grote meerderheid er wel van wakker van wat de impact eigenlijk gaat zijn van die betonstop...

Bekijk in deze video van blix.tv een samenvatting van het trendrapport 2017!
 

Meer nieuws over Algemeen

Buitenschrijnwerk: Leerlingen VTI Roeselare en Deceuninck bouwen samen aan 2020
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Leerlingen VTI Roeselare en Deceuninck bouwen samen aan 2020

De voorbije 5 jaar werkten leerkrachten en leerlingen van het VTI Roeselare samen met tal van partners aan de bouw van een Milieu- & MobiliteitsOpleidingsPark (MMOP) in Ingelmunster. De bedoeling van dit uniek project? Studenten heel concreet leren hoe ze duurzaam kunnen bouwen conform de normen van 2020, hen laten kennis maken met de nieuwste technologieën en technieken, hen oog laten hebben voor milieu en ecologie, en hen nu al in contact brengen met hun werkgevers van morgen. Vier doelstellingen die Deceuninck, wereldspeler en Belgisch marktleider in raam- en deuroplossingen in pvc, al van in het begin mee helpt realiseren.

Plaatsing keramische leien Bellus
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Bouwsector past werkzaamheden aan door hoge temperaturen

Vandaag en de komende dagen stijgt de thermometer boven de 30 graden.  Bouwvakkers blijven aan de slag maar hun werkgevers nemen extra voorzorgsmaatregelen.  Zo worden er onder meer koele dranken voorzien, wordt zoveel mogelijk in de schaduw gewerkt en kan de werkdag vroeger beginnen en eindigen.

Hout en huis
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Nieuw magazine hout & huis informeert en inspireert

Natuurlijk charmant en toch op-en-top-modern. Met een edele uitstraling en toch hartelijk warm.  Hernieuwbaar, ecologisch en bovenal ontzettend veelzijdig… Mocht je nog niet weten dat hout een heel bijzonder materiaal is, dan komt daar ongetwijfeld verandering in na het doorbladeren van het gloednieuwe magazine ‘hout & huis’.

20ste Gouden Baksteen voor Vlaamse ministers Hilde Crevits en Philippe Muyters
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

20ste Gouden Baksteen voor Vlaamse ministers Hilde Crevits en Philippe Muyters

Bouwunie reikt de Gouden Baksteen uit aan Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits én Vlaams minister van Werk Philippe Muyters voor het “duaal leren en werken”. Het duaal leren en werken heeft tot doel van de alternering tussen leren en werken een positieve keuze te maken. Dankzij de beslissing van beide ministers kunnen binnenkort veel meer leerlingen in secundaire bouwscholen duaal leren en werken. Bouwunie verwacht veel van dit systeem. Het zal zorgen voor een hogere instroom van goed, praktijkgericht opgeleide en gemotiveerde jongeren in de bouwsector.

De uitreiking van de Gouden Baksteen op vrijdagavond 10 februari in ’t Bau-Huis in Sint-Niklaas vormt het hoogtepunt van het jaarlijkse evenement van Bouwunie voor de Vlaamse bouwsector.

Gevelrenovatie met sto therm brick
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Dalend aantal nieuwbouwvergunningen in Vlaanderen

Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) zal 2015 geen goed jaar worden voor de bouw van nieuwe woningen. Vooral voor nieuwe huizen maar ook voor nieuwe flats daalt in Vlaanderen het aantal toegekende bouwvergunningen in vergelijking met voorgaande jaren. Tegelijk blijft het aantal grondige woningrenovaties in Vlaanderen op een te laag niveau. Weliswaar stijgt het aantal kredieten voor woningrenovaties. Maar de renovaties blijven grotendeels beperkt tot kleinschalige ingrepen.