De belg is niet blij met de betonstop

Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

De conclusies van het jaarlijkse trendrapport van Woningen Blavier zijn gekend.  Een belangrijk punt uit de enquete is zeker de betonstop, waarvan het principe bij iedereen ondertussen wel bekend is. De mensen van het platte land moeten meer in de stad gaan wonen, en dat vind natuurlijk niet iedereen even fijn. Iedereen beseft natuurlijk wel dat het dat is waar we naartoe moeten gaan, maar langs de andere kant ligt de grote meerderheid er wel van wakker van wat de impact eigenlijk gaat zijn van die betonstop...

Bekijk in deze video van blix.tv een samenvatting van het trendrapport 2017!
 

Meer nieuws over Algemeen

Duurzame renovaties gezocht!
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Duurzame renovaties gezocht!

Ecobouwers.be gaat dit voorjaar op zoek naar de Ecobouwers-renovatie, die is betaalbaar, comfortabel en duurzaam. Ben je eigenaar van een huis of appartement dat gebouwd werd voor 1996, en heb je dat ondertussen gerenoveerd om er een comfortabele en duurzame woning van te maken? Ecobouwers beloont graag je inspanning met mooie prijzen. De best gerenoveerde woningen zetten we ​met mooie verhalen ​in de kijker.

Bereken aantal zonnepanelen
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

De Zonnegids helpt eigenaars van grote daken en sympathisanten samen zonnepanelen leggen

Burgerparticipatie is een van de instrumenten om meer groene-energieprojecten te realiseren. En dat weet de Vlaming. Steeds meer mensen zijn bereid om in hun buurt geld te investeren in windturbines, een warmtenet of zonnepanelen op het dak van een school, het sportcentrum, een winkel in de buurt ... In Vlaanderen zijn een twintigtal energiecoöperaties actief waarbij al meer dan 75.000 Vlamingen als coöperant zijn aangesloten. Dat is ongeveer 10% meer dan in 2016. Ook crowdfunding wint aan populariteit. Het Vlaams Energieagentschap en Vlaams minister van Energie Bart Tommelein willen met de Zonnegids collectieve investeringen in grote zonneprojecten beter bekendmaken bij het publiek.

Overdracht van sleutels bij verkoop of verhuur van een woning
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Kopers & huurders moeten tevreden zijn met kleiner aanbod

Wie op huizenjacht gaat, heeft het misschien al gemerkt: er staan minder woningen, appartementen en bouwgronden te koop. Eenzelfde tendens zien we ook op de huurmarkt. Dat stelt vastgoedorganisatie CENTURY 21 Benelux vast op basis van een analyse van haar jaarcijfers. In 2014 stonden er in heel ons land ruim 9 procent minder panden te koop ten opzichte van het jaar voordien, en ook op de huurmarkt slonk het aanbod met bijna 6 procent.

Renovatie van de gevel, door te starten met isolatie
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

‘Comfort’ naast ‘geld’ belangrijkste motivatie voor energiezuinige investeringen bij renovatie

De Belg is geboren met een baksteen in zijn maag.  Het is een torenhoog cliché maar het is wel de waarheid.  Een huis verwerven, blijft ook in 2015 een hoog goed.  Het is ook algemeen bekend dat wie een bestaande woning koopt, deze op termijn verbouwt of renoveert: een nieuwe keuken, nieuwe verwarming, nieuwe vloeren…  En ook wie al langer ergens woont, wil graag zijn thuis moderniseren en zijn wooncomfort verhogen.

Iedereen BEN
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

IedereenBEN tijdens de Nieuwbouwzondag op 22 april

Zondag 22 april 2018 is het opnieuw Nieuwbouwzondag, de halfjaarlijkse collectieve opendeurdag voor iedereen met bouwkriebels. Nieuwbouwprojecten, modelappartementen, kijkwoningen, nieuwe verkavelingen, inspiratiewoningen, toonzalen… openen op die dag hun deuren voor alle bouwers in spe. Dit jaar doen ook heel wat Bijna-EnergieNeutrale (BEN)-projecten aan de Nieuwbouwzondag mee. Je herkent ze aan het logo IedereenBEN.be