• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Welke ketel?

Lid geworden
14 mrt 2006
Berichten
121
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik ga beginnen te verbouwen en heb een offerte gekregen voor mijn verwarming.

Op de offerte staat een ketel en een boiler. Heb ik echter alle twee nodig? Als ik het goed begrijp dient die boiler alleen om sneller warm water te krijgen.Wat ik alleszins wil vermijden is dat ik als er beneden iemand warm water pakt, dat ik dan boven in de douche dat voel. Maar da gaat met die boiler toch geen verschil maken?Welke ketel zou ik best nemen want daar zijn ook veel verschillen in.alvast bedankt voor de info.
 

janus wago

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
5 dec 2009
Berichten
14.843
Waarderingsscore
2.213
Punten
113
Je hebt boilers en doorstromers.

Met een boiler heb je altijd een hoeveelheid warm water ter beschikking.

Als de boiler leeg is moet je wachten tot hij weer opgewarmd is.Met een doorstromer heb je altijd warm water maar het aantal liter per minuut is wat minder als bij een boiler.
 
Lid geworden
3 feb 2009
Berichten
135
Waarderingsscore
0
Punten
0
janus wago;1738414 wrote:
Je hebt boilers en doorstromers.

Met een boiler heb je altijd een hoeveelheid warm water ter beschikking.

Als de boiler leeg is moet je wachten tot hij weer opgewarmd is.Met een doorstromer heb je altijd warm water maar het aantal liter per minuut is wat minder als bij een boiler.En met een doorstromer heb je dan wel het probleem wat jij niet wil hebben: koud water onder de douche als er iemand ergens anders warm water aftapt.Om jouw behoefte in te lossen heb je een voorraadvat (=boiler) nodig. Deze wordt verwarmd door een ketel. Daarnaast verwarmd deze ketel ook je huis (via radiatoren, vloerverwarming, convectoren of nog iets anders).
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan