• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Waterlek op zeer vreemde plaats

tellerke

Lid
Lid geworden
22 dec 2008
Berichten
355
Waarderingsscore
0
Punten
16
hallo,

Sinds vannacht zitten we met een lek op een zeer vreemde plaats. Aan de onderkant van een plafond (aan de rand van een trapgat, waar de ballustrade van de verdieping afgekast is) komt er water uitgesijpeld. Alles gecontroleerd, maar nergens iets te zien.

Achter de afkasting van de ballustrade zit volgens mij een poutrel waar de welfsels opliggen (om zo het trapgat te maken). En over de breedte van die poutrel, waar nu de afkasting voor zit, lekte er water.

Buiten op het (hellend) dak voor alle zekerheid gaan kijken, maar niets te zien.

Geen enkele leiding ligt in de buurt, en het deed zich ook alleen voor vannacht wanneer het regende. Vandaag regent het niet, en lekt het ook niet meer. Dus het moet wel bijna van de regen zijn.

Het water lijkt (maar ben niet zeker) uit de welfsels te komen, maar hoe het in de welfsels geraakt is niet duidelijk. Op de parket vloer bovenop de welfsels is alvast niets te zien, ook niet op de muren die in de buurt staan.

We wonen er nu al 5 jaar in, dus water van bij het bouwen (bouwvocht of hoe noem je dat?) kan het toch ook bijna niet zijn. En waarom is het er dan nooit eerder uitgekomen?

Dus we staan voor een raadsel...

Wat nu? Een specialist laten komen die waterlekken kan opsporen?

Iemand ervaring met zo een specialist?

Andere nuttige tips?

Thx!

Steven

 
 

Donat

Actief Lid
Lid geworden
27 aug 2007
Berichten
933
Waarderingsscore
40
Punten
28
Een waterlek op het verdiep waarbij het water in de chape loopt en op de betonplaat niet weg kan en zijn weg zoekt naar het trapgat?

 

zou verzekering bellen en om lekdedtectie vragen mede om vervolgschade te vermijden. Hou ook je tellerstand eens nauw in de gaten..
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan