• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Water in kelder

Lid geworden
24 jul 2023
Berichten
5
Waarderingsscore
0
Punten
1
Wij hebben vorig jaar een huis gebouwd. Sindsdien is het zo dat telkens als het regent, onze kelder via de verluchtingsbuizen onder water loopt vanwege het stijgende grondwater. De buizen van de verluchting bestaan uit wen T-stuk en zijn dus volledig open. Rond het huis ligt ondertussen ook al terras, oprit, ... Onze vraag is wie hiervoor aansprakelijk is en wat onze volgende stappen zijn? Wij hebben al meermaals contact opgenomen met onze architect, maar deze heeft tot nu toe nog weinig actie geleverd en zegt dat wij dit zelf moeten oplossen.
We kunnen een kelder bouwer laten komen en een offerte laten opmaken en alles zal dan opnieuw opengebroken moeten worden, maar zal dit allemaal op onze kosten komen? Wat kunnen wij doen? Al ons materiaal in de kelder is aan het beschimmelen..
 

janaxis

Actief Lid
Lid geworden
19 mrt 2011
Berichten
344
Waarderingsscore
55
Punten
28
Wij hebben hier heel hoog grondwater in de winter, dus ik heb overal gewoon een bocht naar boven steken met paddestoelen erop, waar mogelijk en/of hinderlijk verlengd tot in de beplanting. Geen drup water kan zo binnen vanuit de grond of de lucht gelukkig!
 

janaxis

Actief Lid
Lid geworden
19 mrt 2011
Berichten
344
Waarderingsscore
55
Punten
28
Tijdelijke oplossing: een bocht omhoog aan de binnenzijde steken, zo loopt niets binnen en is er toch nog verluchting als het water terug zakt.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan