• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Wanneer vloerverwarming opstarten na tegelen, en op hoeveel graden?

KoendeBouwer

Nieuw Lid
Lid geworden
16 mei 2015
Berichten
85
Waarderingsscore
3
Punten
8
De tegelwerken in onze nieuwbouw zijn net achter de rug. De keramische tegels (60x60 op gelijkvloers, keramisch parket op verdiep) zijn ook ingevoegd en hebben twee dagen gerust. Volgens onze vloerder mochten we dan de warmptepomp gaan opstarten.

 

Wat ik echert niet goed weet is op hoeveel graden ik de pomp moet zetten; of anders gezegd; hoeveel graden mag het water hebben dat door de vloerverwarmingsbuizen gaat bij de opstart? Onze pomp kan blijkbaar qua watertemperatuur in de buizen niet lager gaan dan 25 graden. ALs ik dat dan kies, en elke dag een graad of twe omhoog ga tot 35 graden bijvoorbeeld, zou dat dan oke zijn?

Chape was zo goed als helemaal droog bij de start van de tegelwerken en had al een cyclus van de warmptepomp meegaat (stilaan opvoeren vand e temp tot maximum, en dan weer naar beneden), zodat de chape zijn meeste krimp al heeft gehad. 

Tegels zijn dubbel verlijmd met flexcol omnicol

Wat is de consensus? Is 25 graden watertemp oke voor de opstart van pomp, en dan zo stilaan omhoogvoeren? Want loskomende tegels zijn natuurlijk niet gewenst :)
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
19.372
Waarderingsscore
5.957
Punten
113
Normaal gezien kan jee nu gewoon de verwarming opstarten zoals je ze dagdagelijks zou gebruiken. Duurt even voor alles op temperatuur is. Maar daarna laat je het gewoon 24/7 aan staan.
 

KoendeBouwer

Nieuw Lid
Lid geworden
16 mei 2015
Berichten
85
Waarderingsscore
3
Punten
8
Hey Mario, bedankt voor je reactie. Je zou dus meteen gewoon de kamerthermostaat instellen op de gewenste temperatuur (18 graden bijvoorbeeld) en de warmtepomp zijn werk laten doen, gezien dat de watertemperatuur voor 18 graden ruimtetemperatuur waarschijnlijk hoger zal zijn dan 25 graden.

Gaat er dan geen risico zijn op thermische schok zodat tegels kunnen loskomen ofzo?

Want in princiope hebben we twe standen op de warmtepomp:

- ofwel zetten we hem op 'thermostaat-modus' en vragen we gewoon op de thermostaat de gewenste ruimtetemperatuur, en laten we de warmtepomp zijn werk doen, geen zicht hebbend op hoeveel de watertemperatuur daarvoor is

- ofwel zetten we hem op 'doorloop-modus' en kunnen we starten op minimum 25 graden watertemperatuur, en zetten we hem elke dag een graad of twee hoger tot de watertemperatuur 35 is ofzo, en schakelen we dan over op de thermostaat-modus, om vandaaruit verder te gaan 
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan