• Update forum

    Op 31-01-2023 is er een update uitgevoerd op het forum. Mocht er na deze update iets niet werken, of indien er iets grafisch niet correct wordt weergegeven, gelieve dit dan te melden in het topic functionele verbeteringen voor het forum . Dan bekijken we en passen we het zo snel mogelijk aan.

Wanneer best werk maken van keuken bestellen?

DigitalOverdose

Zeer Actief lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
1.691
Waarderingsscore
11
Punten
38
We hebben zopas getekend bij een bouwfirma maar gaan zelf de keuken voorzien. De vergunningsaanvraag zal een dezer dagen ingediend worden en de bouw start normaal in juni 2023 waarna ze 170 werkdagen hebben om op te leveren. Grosso modo zouden we mei 2024 dus kunnen intrekken waarbij we zsm de keuken geplaatst willen hebben.

De vraag is wanneer we dan best de keuken bestellen?
Her en der zie je promoties waarbij sommigen 'prijsvastheid' gedurende 2 jaar na bestelling garanderen. Wat moet je daarvan geloven? En zullen er rond Batibouw niet nog grotere promoties zijn? En kan iemand iets nuttigs zeggen over die promoties, zijn dat wel echte promoties? Je kan natuurlijk wel 5 toestellen 'gratis' krijgen maar als klant heb ik geen idee wat die keuken voordien gekost zou hebben. De prijs van toestellen kan je nog opzoeken, maar van zo'n keuken zelf is moeilijk te bepalen wat ze normaal gekost zou hebben als leek...
Tegelijkertijd zitten we in tijden van hoge inflatie die mogelijk nog wel ff aanhoudt. Als ze volgend jaar nog steeds pakweg 5% bedraagt, betaal je dan voor een keuken die nu 20.OOO€ kost ook al gauw 1000€ meer dan nu. En dan zitten we nog steeds met uitzonderlijk lange levertijden dacht ik?

Alle info welkom!
 

turboke

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
11 jul 2012
Berichten
1.325
Waarderingsscore
326
Punten
83
is het eigenlijk belangrijk om je technisch plan tot op de centimeter te hebben, zolang je de algemene layout maar weet? Voor de stopcontacten voor oven, frigo, microgolf,... heb je sowieso al redelijk wat speling. Voor wateraansluiting eigenlijk ook. Enkel voor de afvoer lijkt het mij belangrijk maar als die 5 cm te veel naar links, beneden,... zit krijg je dat ook nog wel opgelost met een bochtje, tussenstukje?
Tot op de cm zal het niet zijn.
Maar 10 cm kan wel al een probleem(pje) zijn. Stopcontact die op deling van de kast komt gaat niet werken. Snoer van elektrisch vuur is ook niet super lang.
Niets is onoplosbaar, maar waarom extra kosten maken als er geen enkele belemmering is om nu je keuken al te gaan bestellen.

Trouwens als de algemene layout vast ligt, wat hindert dan om technisch plan te hebben, werkt de keukenbouwer niet mee?
Maak neit de vergissing om te denken dat je eigen gemaakt schetsje de correcte finale layout is.Als je zelf algemene layout maakt, en vervolgens naar keukenbouwer gaat is er veel kans dat alle maten wat schuiven.
(Of dat nu is omdat er een aantal standaardmaten gebruikt worden door die specifieke keukenbouwer, of omdat er zeer goede technische reden is waarom je kookplaat niet op die manier met onderkast kan gecombineerd worden is niet relevant.)
 
Bovenaan