• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Waarop letten bij aankoop bosmaaier?

Lid geworden
31 mei 2006
Berichten
43
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij overwegen de aankoop van een bosmaaier om een lap grond van 7 are proper te maken (en te houden). Er staat momenteel onkruid op tot ongeveer heuphoogte: veel hoog gras, ook redelijk wat brandnetels en distels, en hier en daar een struik. Omdat we er geen elektriciteit hebben, moet het een bosmaaier op benzine zijn.Waarop moeten wij letten bij de aankoop (toerental, maaicirkel, gewicht,...)? Wat zijn degelijke en betaalbare merken? Is een draadmaaier voldoende voor dit soort werk? Kunnen we een degelijke maaier hebben voor 150 à 200€.
 
Lid geworden
15 jun 2006
Berichten
3
Waarderingsscore
0
Punten
0
Als het gras en onkruid al tot heuphoogte staat, neem je zeker en vast een bosmaaier op benzine met een mes en geen kabel! Zo'n kabeltje breekt meteen af als je gras van dat kaliber onder hande neemt!

Wacht even tot de solden of huur er desnoods één voor een weekend.
 
Lid geworden
30 apr 2006
Berichten
562
Waarderingsscore
0
Punten
0
Voor een deftige bosmaaier ben je al gauw 400 tot 500 euro kwijt. En dan spreken we nog maar over een semi-professionele. Ga je naar het zware professionele gamma, dan spreken we over prijzen die richting de 1000 tot 1500 euro gaan. Voor het bedrag die je vooropstelt zul je enkel pruts vinden die nie geschikt is voor het werk in uw omstandigheden.

Ik treed VDWauwer bij dat ge beter naar syteem van mes gaat ipv draadje, zeker met de struiken die er op staan. Bij Stihl heb je veel verschillende soorten messen (ook bij andere merken uiteraard). Elk mes heeft zijn specifiek doel. Ga hiervoor best eens langs bij een specialist. Zoiets moet je niet kopen in een warenhuis à la Brico, Gamma en zo. Die mensen hebben daar te weinig verstand van. Beter bij de plaatselijk specialist in tuinmachines. Die zal u gericht advies kunnen geven. :wink:

En, zoals reeds geopperd, als het maar voor 1malig werken is: huur der enen. :wink:
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan