• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

volgorde werken bij verbouwing - dak eerst of laatst

Baroby

Lid
Lid geworden
19 sep 2006
Berichten
172
Waarderingsscore
13
Punten
18
Situatie : huidige huis is verkocht en we moeten er uit voor augustus volgend jaar. Nieuw huis is toe aan een volledige restauratie. We doen een deel zelf aangezien we aardig handig zijn en vrienden hebben die in de bouw werken.
Nu was alles voorzien om in januari het huidige dak al te vernieuwen (asbestleiein weg, gebinte kan 99% blijven) zodat ik met de isolatiewerken kon starten, van het dak maar ook van de binnenmuren etc.
Er komt ook een plat dak bij voor de bijbouw en dit kan natuurlijk pas gedaan worden als de muren etc er staan. Architect en dakwerker willen dit liefst samen doen, dus pas binnen x maanden. Dat gooit heel onze planning dooreen natuurlijk. Bedoeling was om alvast een badkamer af te kunnen werken tegen augustus zodat we konden verhuizen, al was het maar om te camperen.
Er zijn veel bestaande huizen waar het dak vervangen wordt terwijl de mensen er in wonen; dus ik wou eens horen welke maatregelen men zoal kan nemen om de (in dit geval nieuwe) isolatie van de binnenmuren/plafond, osb, kabels etc te beschermen van regen en wind.
Het dak is iets van een 350m² , dus ze gaan er wel even aan bezig zijn denk ik. Kan ik bv een constructie uit plastiek aan de binnenkant van het dak voorzien, waardoor het water naar een afloop of gewoon direct buiten kan lopen ? Is een extra kost maar dat nemen we er dan wel bij. Of is dat totaal nuteloos en zou een goede dakwerker dan langs de buitenkan kunnen opvangen?
thx !!
 

sociaalverhuurder

Gewaardeerd lid
Lid geworden
18 mei 2012
Berichten
676
Waarderingsscore
393
Punten
63
Volgens mij vangt uw onderdak dat op, dat kunnen ze op een paar uur plaatsen.
Langs de binnenkant ga je dat nooit waterdicht krijgen want je kan niet over uw balken met een plastic folie.
 

Michielr_999

Gewaardeerd lid
Lid geworden
17 jan 2021
Berichten
505
Waarderingsscore
330
Punten
63
Hier bij een rijwoning pas na 2 jaar renovatie het dak vervangen. Het onderdak lag er op maar de aansluiting aan de zijmuren was niet gedaan en de regen liep mooi langs de muren naar beneden...

Ik zou dus zeker vragen dat alles goed dicht gelegd wordt of wachten... Of als je geld te veel hebt al beginnen en daarna een stelling over het dak laten zetten en deze laten overtrekken zodat er geen regen binnen kan wanneer ze je dak aan het vernieuwen zijn.
 

stefan

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
30.068
Waarderingsscore
2.565
Punten
113
Renovatie, van boven naar beneden
dus dak eerst
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan