• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Vogelnest

Lid geworden
16 jun 2010
Berichten
224
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hallo,Ons huis dat we aan het verbouwen zijn is momenteel niet winddicht. Deze zaterdag heb ik een nestje ontdekt onder te trap op het 1ste verdiep... er liggen 4 kleine eitjes in het nestje.

Gisteren tijdens een kort bezoek aan de werf zag ik een roodborstje rondfladderen in de slaapkamer... hoogstwaarschijnlijk de mama(papa?) van de eitjes... en waarschijnlijk dezelfde die ik twee weken eerder op de zolder aantrof toen ik smorgens op de werf toekwam(toen had ik hij/zij buitengelaten langs de dakramen want hij kon er niet meer uit)Maar goed...

Heeft iemand een idee hoe ik deze nest op een natuur-/diervriendelijke manier uit mijn huis krijg? Want binnekort komen die eitjes uit... een voor dat ik het weet is mijn trap helemaal ondergescheten... :sDe werf is nog een tijdje niet winddicht dus ik zou dan ook liefst hebben dattie weg blijft, natuurlijk.

Ik heb ook niet veel bomen in mijn hof(of in de buurt)... tenminste... bomen waar ik zeker van kan zijn dat als ik het nestje erin leg.... dat het niet bij de eerst volgende bries op de grond ligt...Alvast bedankt!

Tekka.
 
Lid geworden
13 jul 2007
Berichten
1.199
Waarderingsscore
0
Punten
0
toch superschattig zenne

ik zou ook wel zo'n nestje willen. Maar met 2 katten in de buurt, blijven ze weg, denk ik :lol:
 
Lid geworden
7 sep 2006
Berichten
663
Waarderingsscore
0
Punten
0
denk ni da nog lang gaat duren eer die uitkomen... en dan nog is 2 weken en dan verlaten die het nest wel snel denk ik ze
 
Lid geworden
2 nov 2009
Berichten
51
Waarderingsscore
0
Punten
0
Als ge wilt weten of 't een manneke of vrouwke is moet ge gewoon in de buurt even een bolleke rode wol of garen hangen.De mannetjes zijn heel teritorium gevoelig en zullen dat bolleke wol aanvallen, omdat ze denken dat 't competitie is. Wel grappig om zien.
 
Lid geworden
16 jun 2010
Berichten
224
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hallo allemaal.Vanmorgend een leuke ontdekking gedaan...

Ons huisje is momenteel druk bewoond.Aanvankelijk dacht ik 4 eitjes gevonden... maar na effe goed kijken en tellen... zag ik 7 :!: bekjes boven komen als ik efkes een deuntje floot. :)

Hopelijk groeien ze allemaal snel en kunnen ze goed en gezond ons en hun nestje verlaten.

Begin september komt de ramenleverancier en dan ben ik niet van plan de deur open te laten staan :)De kroost... 3 van de 7 toch...

Hier zijn er maar 6 te zien... maar er zit een zevende hoor :)

http://youtu.be/7EPKBSw-E-Y
 
Lid geworden
21 sep 2010
Berichten
988
Waarderingsscore
1
Punten
16
Mooi zo ,dan kunnen we nu eindelijk gaan slapen :lol: :idea:
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan