• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Vochtproble(e)m(en)

Lid geworden
2 mei 2020
Berichten
26
Waarderingsscore
3
Punten
3
Dag allen, ben al hele tijd bezig met dit probleem, ondertussen problemen en al heel alles geprobeerd vandaar dat ik dit hier wou posten in hoop dat iemand evt kan helpen.

Excuses voor heel verhaal, probeer zo bondig mogelijk te zijn maar al 3 tal jaar bezig en wordt overal doorgestuurd (niet ernstig genomen) dus bedankt voor lezen en de tijd, zijn eigenlijk 2 aparte zaken die wsl wel met elkaar te maken hebben.

Wil voor volledigheid meegeven dat ik aan neuromusculaire aandoening (spierziekte) lijdt wat een aantal extra moeilijkheden met zich meebrengt, in 1e plaats kan ik zelf niet veel en bovendien heb ik ook gevoelsstoornissen (verschil warm & koud, ed) wat dit extra moeilijk maakt en duidelijk dat ik, willen of niet, afhankelijk ben van anderen.

Heb enkele jaren terug bescheiden woning, appartement op gelijkvloers gekocht, lang getwijfeld omwille van epc (+700) maar toch gedaan omdat betaalbaar was, inzake inrichting en afmetingen gelijkaardig is aan zorgwoning (scooter kan binnen indien nodig) en weet dat epc heel hoog is doch mij overal op voorhand geinformeerd ook bij opsteller en omwille van vorm woning eigenlijk inzake isolatie steeds zelfde advies gekregen zijnde vooral plat dak dus haalbaar leek, zal nooit een superenergiezuinige woning worden maar dat zoek ik ook niet, altijd thuis bij oudere woningen en was goed.

In bijlage plan woning, is dus enkel vrijstaande gevel (ongeveer 7m) en plat dak (gedeeld met appt buur), al de rest is aangebouwd (verwarmde delen), zijn ook maar 2 ramen, 1 in woonkamer en 1 in badkamer, 1 deur en 2 dakkoepels. Leek me dus doenbaar om dit voldoende te kunnen isoleren dus daarom meteen het platte dak en koepels laten doen door een erkende aannemer.

Omdat buur niet wou hebben we ipv volledig dak te laten renoveren de aannemer vertrouwd en zijn raad gevolgd, dak van bovenaf isoleren, was ook de bedoeling om dak meteen gelijk te maken (waren niveaus) maar is niet gebeurd.

Wsl hebben de vochtproblemen veel met dak te maken, zie verder maar omdat ik nog wat extra wou isoleren zijn aantal firma's langsgekomen en werd vastgesteld dat muren vochtig stonden. Dus maar verschillende "'vochtspecialisten" gecontacteerd en aangezien zij allen zelfde aangeven nl opstijgend vocht de muren laten injecteren.

Maar ook dit bleek geen oplossing, heb nl vaak last van soort tochtgevoel (deels medisch en zorgt voor soort ijskoud tochtgevoel zeer pijnlijk), probleem hierbij is dat anderen dat niet zo aanvoelen, als vb ik heb dat ook, weliswaar minder pijnlijk, in plaatsen waar er een ventilatiesysteem actief is en pijnstillers helpen niet (al 3 jaar bezig met allerlei medicijnen maar lastig omwille van complexiteit aandoening), onlangs is wel bevestigd door architect dat er tocht is en ik het me niet inbeeld.

Omdat ik fysiek last bleef hebben bleef ik verder zoeken en hulp gekregen via bouwfysisch expert die zaken is komen nameten, vochtwaarden muren bleken idd veel te hoog alsook bleek er vocht onder vloer te zitten en toen op zijn advies een waterkering ter hoogte van maaiveld laten plaatsen.

Bij plaatsing is ook rooktest in beerput gedaan, rook kwam door vloer dus wees op lek, wsl via beerput, zit deels onder woning (deel woon, inkom en badkamer is bijgebouwd in 2004) en put ligt voor gevel, deels onder woning.

Bij camera onderzoek (2, 1 via mij en odertussen ook via verzekering) bleken de leidingen komende van 1e & 2e (ook onder woning) deels lek, openstaande gres/betonkoppelingen dicht bij put alsook verder (hoge vochtwaarde muur) verstopt te zitten.

Dan begon volgend probleem, appartement met aparte garages, niemand wou verplichte syndicus en allen stuurden me naar verzekering ipv onderling op te lossen. Dus verzekering gecontacteerd, stelden lekdetectiebedrijf aan die deze zaken bevestigden en dat anderen (evt via hun verzekering) verdere stappen dienden te nemen maar dat gebeurde niet dus ongeveer 1 jaar later heb ik dan maar via gerecht en advocaat een syndicus laten aanstellen (anderen wouden niet en aantal niet tevreden), alsook een blokpolis.

Nu is architect aangesteld maar blijft maar duren en als men zoals ik daar ook fysiek onder lijdt is dit lastig en kan zeggen dat ik alles heb gedaan wat kon.

Dat dak ook meespeelt lijkt me zeer wsl want al behoorlijk aantal keren waterlekken gehad, in begin vooral aan koepels maar aannemer kwam steeds herstellen en geeft altijd oorzaak aan die mogelijk is (eerst bevestiging balkon 1e op/in dak waar scheur zat), vervolgens afvoer groot dak en dit leek te kloppen, regenwater groot dak appartementen werd gewoon op plat dak geloodst en sinds de afvoer daarvan verlegd is was er tijd geen zichtbare overlast meer, nu is de situatie zoals op foto 2, zijnde een gat in plafond (begonnen met blaasje).

Zijn al aantal professionelen komen kijken en meningen waren verdeeld, oom (oud dakwerker zei geen ramp), andere aannemer (andere buur die dak isoleerde) gaf aan zeer amateuristisch en niet goed (evenals bouwfysisch expert) en breng hem voor maar is ook niet zo makkelijk, aannemer lacht dat weg (wtcb moet met akkoord) en toen ik gerecht aanhaal zegt hij simpelweg ben 10 jaar verantwoordelijk en kom herstellen dus hopelijk nu via architect snel duidelijk.

Moeilijke is dat er 2 zaken spelen, buur heeft bvb ook badkamer gerenoveerd en schouw uitgebroken (verbonden met plat dak) en aannemer wijst dat aan (termijn kan kloppen), alsook heeft ze haar afvoeren verlegd wetende dat de putten lekken, ter info: zowel regenwaer plat dak, grijs water (douche en keuken) gaan via zelfde putje (dat volgens verzekering ook lekt) en komen bobendien ook in beerput maar iedere organisatie die ik daarover contacteerde gaf aan dat ze op prive terrein daar niks kunnen aan doen.

Duidelijk dat dit lastig is en voor mij zeer moeilijk, ben afhankelijk van anderen, kan zelf niet op dak en voel en ruik dat leidingen/putten lekken maar wordt niet en zeker niet snel op gereageerd dus alle hulp/tips zijn zeker welkom.

U zal ook wel begrijpen dat ik ondertussen wel al wat geinvesteerd heb (op vertrouwen) zonder een echte oplossing dus wil nu zeker dat men de oorzaken kan aantonen zodat eindelijk de problemen opgelost kunnen worden dus alle hulp en tips om beide problemen op te lossen of toch wat schot in de zaken te krijgen zijn welkom want nu zit ik letterlijk compleet vast.0000000000000000000000000plan.jpg130721plafond2.JPG
 
Lid geworden
2 mei 2020
Berichten
26
Waarderingsscore
3
Punten
3
zal vraag iets versimpelen, kan iemand me aangeven hoe ik de aannemer van de dakwerken kan voorbrengen, wtcb wil hij niet en gerecht lacht hij mee maar hoe doe ik dit best
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
22.016
Waarderingsscore
6.666
Punten
113
Samen met de bouwfysisch expert, architect en je verzekering stel je een aangetekende ingebrekestelling op.
Zal geen knijt uitmaken maar je moet hem de kans geven om te herstellen.
Daarna stap je met het verslag van die expert , van de architect e van de verzekering , vul aan met een historiek van alle werken wat wanneer en door wie. OOk aangevuld met brieven, telefoongesprekken, mails , aangetekend schrijven . Eigenlijk stel je een dossier samen ( architect, verzekering en de bouwfysisch expert kunnen hier in bijstaan ) en daarmee ga je naar een bouwgespecialiseerde advocaat ( zoek hierop, ik ken er een paar )
Deze advocaat geef je de opdracht om onder HOOGDRINGENDHEID ( gezondheid , dus voor echt verklaarde attesten vragen aan je arts) de aannemer te dagvaarden in kortgeding . Afhankelijk van het initiele bedrag zal dit vredegerecht zijn of de rechtbank van eerste aanleg.

Tip voor dossier samenstellen:
Kort bondig de historiek met stuknummer met in bijlage de uitgebreide stuknummers.
Kort en bondig, zonder enige emotie alleen feiten en vaststellingen jouw relaas.
Uitgebreide achtergrondinformatie.
 
Lid geworden
2 mei 2020
Berichten
26
Waarderingsscore
3
Punten
3
lukanar, bedankt voor de reactie

nog paar zaken:
1. momenteel heb ik nog geen verslag van bouwfysisch expert, of beter volledig verslag want 1 gecontacteerd maar die stelde toen de ander (vocht)problemen vast die ook konden meespelen in ganse zaak, architect en syndicus zijn hiermee bezig
2. aangetekend schrijven om hem in gebreke te stellen is reeds 3 jaar terug verstuurd, collega bouwinspecteur heeft me daarmee geholpen maar die is ongeopend teruggekomen, aannemer was in verlof, brief heb ik nog
3. mails heb ik genoeg, dacht nog een 10tal te hebben maar zijn er 30tal over verschillende zaken mbt water
4. aannemer kwam telkens repareren en gaf telkens een andere (ook aanvaardbare) uitleg, hij heeft dus kans genoeg gehad om in orde te maken, heeft oa rubberen roofinglaag en daarna 2e roofing laag gebrand
5. kan rechter ook beslissen dat hij incompetent is en een ander de zaak in orde dient te brengen, wat voor mij telt is dat hij de veroorzaakte schade en ook het isolatiemateriaal (wat ook aangetast moet zijn), ed dient te betalen
6. moet ook bekennen dat we hier zeer naief zijn geweest, vertrouwden aannemer volledig en geen schriftelijke offerte en alles meteen contant betaald, wel factuur maar hierin ook hem in gevolgd

Wsl dus best nog wat geduld uitoefenen en onderzoeken syndicus/architect afwachten, nogmaals bedankt en ook voor de tip mbt attesten arts
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
22.016
Waarderingsscore
6.666
Punten
113
Niets belet je om naar een advocaat te stappen want eerlijk gezegd?
Drie jaar geleden een AS sturen die ongeopend terugkomt ??? NIET OPENEN . Maar wat heb je dan verder met dat schrijven gedaan?
Niets dus .
En laat dat nu iets zijn waar ik echt niet weet hoe je daar mee moet verder gaan.
Je eigen termijnen in je brief heb je dus zelf overschreden.

Dus dringend advocaat raadplegen want juridisch sta je zeer zwak als deze feiten 3 jaar al spelen.
 
Lid geworden
2 mei 2020
Berichten
26
Waarderingsscore
3
Punten
3
Hij is meteen na dat schrijven wel komen herstellen, aannemer gaf ook telkens aan dat ik hem niet veel kon maken, 10 jaar garantie en komt telkens herstellen maar nu is er ondertussen wel meer schade en daar gaat het me om, besef dat dak herdoen allicht qua kost op mij zal komen maar de schade veroorzaakt door zijn gepruts zou ik niet fair vinden als dat ook op mij valt.

U heeft natuurlijk een punt, probleem is dat het een appartement is want dan kwam gedoe met andere mede-eigenaars die geen syndicus wilden, enz en vooral geprobeerd om met iedereen overeen te komen en dat is wsl fout, had van in begin een syndicus moeten laten aanstellen zoals ik nu heb gedaan via advocaat maar men probeert rekening te houden met iedereen maar achteraf bekeken is dat idd stom.
Een van de zaken die ook bovenkwam waren leidingen die zowel deels verstopt als kapot zaten en dan werd ik naar verzekering gestuurd en is ook al meer dan anderhalf jaar terug, vandaar dat ik nu en terecht veel te laat, die stappen wel heb genomen.

Besef zeer goed dat ik het te braaf heb aangepakt zeg maar, btw aannemer was 30% duurder dan de 2e duurste offerte en ook stom maar dachten dat dit ook iets betekend: goedkoop is duurkoop maar ook hier fout.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan