• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Vochtige muur bij regen

Lid geworden
11 mrt 2008
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
0
Beste Vochtexperts :)Wij hebben een vochtprobleem in onze bijbouw die dateert van 1929 ongeveer. Het gaat dus om een volle muur. het vocht situeert zich enkel onderaan de muur tot een hoogte van ongeveer 20 cm.Door het vocht begint nu schimmel te onstaan in de hoek van onze toiletruimte. Dingen die ik al heb kunnen uitsluiten:- geen lek, enkel vochtige muur bij aanhoudend regenweer

- Het grondwater zit volgens een expert op 9 meter en het probleem lijkt me dus ook niet hiervan te komenDe regen lijkt ons dus de boosdoener.De muur achteraan is bezet met crepi met onderaan een soort roofing juist om vocht tegen te houden. Openbreken lijkt me niet aan te raden bij deze nieuwe crepi.

Hiertegen is een terras geplaats in blauwe steen. Ik zie wel dat de voeg tussen de muur/roofing en het terras bemost is en er dus water blijft staan rond deze hoek.Vragen:

- Kan het beetje regenwater dat blijft staan zo door de voegen sijpelen dat onze 40 cm dikke muur aan de binnenkant (toiletruimte) zeer vochtig is.

- Zijn er makkelijke manier om dit op te lossen, bv. opnieuw invoegen van terras of voeg tussen terras en muur met een ondoorlaatbare materie?

- Doordat het om oude woning gaat zal er geen waterscherm in de muur zitten, is dit nu nog op te lossen zonder de crepi weg te kappen.Om een lang verhaal kort te maken. Ik zoek naar een oplossing die een minimum aan investering/breekwerk vereist.Alvast hartelijk dank voor jullie tips.Groeten Kim
 

dragonfly

Zeer Actief lid
Lid geworden
5 jul 2007
Berichten
2.387
Waarderingsscore
1
Punten
38
Ik ga dit even opvolgen want heb hetzelfde probleem, alleen zit het bij mij op 1,5-2m hoogte. Ook crepie en er staat een veranda tegen. Het pleisterwerk is al rot (stond vezelplaat en dennenhout voor), binnen een paar weken gaat het eraf en dan hoop ik iets meer te zien om de oorzaak te vinden.
 
Lid geworden
11 mrt 2008
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
0
Bij ons blijft het rond de plint gesitueerd en enkel in 1 bepaalde hoek. Volgens mij komt het van de voeg onderaan de muur tussen de muur en het terras. Het terras is mijn inziens niet aflopend genoeg geplaatst.

Mijn plan, maar ik weet niet of het realistisch is is de bestaande voeg opnieuw in te voegen met een ondoorlatende cement silicone indien dat bestaat :)
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan