versterker kopen bij oude speakers

Lid geworden
12 apr 2007
Berichten
331
Waarderingsscore
0
Punten
0
aangezien audioforum.be plat ligt stel ik de vraag hier



Ik heb hier al een hele tijd 2 speakers staan

Philips FB 825

Ze werken en klinken subliem! Zelf gerefoamd en alles...



Ik wil hier een versterker voor kopen maar weet er technisch niet te veel vanaf.

ze zijn 250 Wat (300 watt peak staat erbij)

8 Ohm impendantie



Ik wil er mijn tv op aansluiten (voorlopig nog een CRT monitor)

We hebben een Digibox

het geluid van m'n PC om muziek af te spelen



Wat kan er zoal in die dingen?

2 nulletjes budget ;) We zien wat we er later nog mee doen



Zou ik zoeken naar een oude versterker of beter een nieuwe?

Tips?
 
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
6.938
Waarderingsscore
0
Punten
0
zijn dat die hoge modellen met onderaan 2 subwoofers, eentje voor midden en bovenaan tweeter?



Ik vermoed immers dat ik de 200W versie heb en daar hangt zo'n Philips 950 versterker op. Beest van een audio installatie altijd gevonden.



Moet wel de foamranden vervangen, want ik heb gemerkt onlangs dat die verduurd zijn. Zeer goede speakers alleszins.
 
Lid geworden
12 apr 2007
Berichten
331
Waarderingsscore
0
Punten
0
kidcool wrote:
zijn dat die hoge modellen met onderaan 2 subwoofers, eentje voor midden en bovenaan tweeter?



Ik vermoed immers dat ik de 200W versie heb en daar hangt zo'n Philips 950 versterker op. Beest van een audio installatie altijd gevonden.



Moet wel de foamranden vervangen, want ik heb gemerkt onlangs dat die verduurd zijn. Zeer goede speakers alleszins.



Idd dat zijn ze.



Wat heeft je versterker zowat gekost?

Kan je me ev wat specs geven?

Bedankt!



Voor de foamranden moet je hier zijn

http://www.audiofriends.nl/refoamen/

super uitleg, ik heb het ermee gedaan.. iedereen met wat geduld kan dit zonder problemen
 
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
6.938
Waarderingsscore
0
Punten
0
hmmm, geduld :?



Die versterker: dat is er eentje van '94, heb ik via mijn buren die bij Philips indertijd werkten daar rechtstreeks gekocht in Hasselt. Dacht dat die toen iets van een 500 € winkelwaarde was.

Zo 1 box kostte als ik mij nog goed herinner 10000 bfr voor FB820.



De 900 serie was de high end van Philips in die tijd. Heel de set kostte iets van een 100000 bfr (personeelswinkel Philips dan nog).



Maar er zijn nog goede versterkers hoor, zoek anders eens gewoon op FA950, dan kom je nog wel andere suggesties tegen.



Even mijn docu aan het opzoeken, vind hier zelfs nog service manual voor die FB820 met elk onderdeelnummertje.



De FA950 had een heleboel analoge aansluitingen, maar daarnaast ook digitale EN een optische aansluiting. De CD950 cdspeler had dit ook en kon aldus op die manier ook optisch signaal geven.



Enkele technische gegevens:



Muziekvermogen: (1 kHz, 8 ohm) 2 * 300 W

Uitgangsvermogen: DIN 1 kHZ (D <= 0,7%) 2 * 120 W bij 8 ohm, 2 * 135W bij 4 ohm.



Ooit per ongeluk 380 op gezet (niet mijn fout), open gegooid en zekering vervangen. Dat is nog degelijk in elkaar gezet spul weet je. :lol:
 
Lid geworden
12 apr 2007
Berichten
331
Waarderingsscore
0
Punten
0
kan jij me helpen? :



Mijn speakers zijn 250W(peak) à 8 ohm



kan ik dan een lichtere versterker nemen? want als ik zo eens rondkijk gaat dat precies nog een duur grapke worden..



soms staat er bij info van versterkers 7 kanalen aan bijvoorbeeld 50W per kanaal.

Staan de kanalen dan voor speakers?? En kun je dat dan verrekenen?
 
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
6.938
Waarderingsscore
0
Punten
0
je moet opletten dat je versterker niet begint te "clippen" ofzoiets bij hogere belasting. Had gelezen dat zo iemand op die manier zijn FB850 had stuk gekregen en die zijn praktisch niet stuk te krijgen, konden vrij veel aan. Die dat ik heb en jij ook, kunnen ook veel hebben.



Ze zouden ook wel voldoende power nodig hebben, dus geen te lichte versterker.



Denk dat je het toch best vraag in een gespecialiseerde audiowinkel, dat het goede boxen zijn, dat is echt wel zo.
 
Lid geworden
13 dec 2009
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hello !



If anyone have some PHILIPS FB825 loudspeakers for sale,



please contact me !



Thank you,





Regis.
 
Lid geworden
8 aug 2008
Berichten
204
Waarderingsscore
0
Punten
0
voesjdoen wrote:
Mijn speakers zijn 250W(peak) à 8 ohm ...

kan ik dan een lichtere versterker nemen?



Dat is geen enkel probleem. Het vermogen op een luidspreker duidt eigenlijk aan welk vermogen deze luidspreker kan verwerken. Als je daar een 50W versterker voor gebruikt, is dat geen enkel probleem. Wat enigzins van tel is, is dat de impedantie van je luidspreker exact overéénkomt met die van de versterker. Dus 50w 4 ohm op de verster, en 250w 4 ohm op uw luidspreker is géén probleem. Enkel bij de juiste impedantie, kan de versterker zijn volledige vermogen afleveren.

Voor je nostalgische toets, heb je al eens gekeken bij Vellemann, die hebben zelfbouwpakketten, of compleet gemonteerde versterkers met lampen.
 
Lid geworden
12 apr 2007
Berichten
331
Waarderingsscore
0
Punten
0
Intussen heb ik een voorlopige versterker.

Het is een oude maar een goede Pioneer.



Ik heb echter wel een ander probleempje...

Nu ik de speakers bij mij thuis heb geplaçeerd, hoor ik in de lage tonen steeds een stevige plof.

Het is zeker dat het niet aan de speakers of de versterkers ligt, want ik heb die op het werk getest en daar speelden ze prachtig.

De kabels zijn nieuw en he zijn deftige 3mm² audiokabels.



Mijn gedacht gaat naar de aarding van mijn stopcontacten...

Als ik de metalen achterkant van m'n pc aanraak voel ik de stroom duidelijk. Ook op de uitgangen van m'n geluidskaart vol ik dat.



Ik heb m'n elektriciteitskast al opgengevezen en ik zie wel de aardingskabels van alle kringen aangesloten zitten. maar ik ben niet zeker dat de aarding wel deftig naar de grond gaat want de kabel die in de grond gaat zit op het andere uiteinde van m'n garage, en de leiding die naar de kast 'zou' gaan is ingeplakt.

Het is een oude woning en ik heb hier al veel lijken uit de kast weten vallen, qua bouwflaters...



Mijn vraag is nu, kan ik een gewone metalen staaf in de grond boren en dan mee aansluiten op het klemmenrijtje van de aardingen in m'n kast??



Of moet dat per sé zo een koperen staaf zijn?
 
Lid geworden
8 aug 2008
Berichten
204
Waarderingsscore
0
Punten
0
Koperen staaf + aardingsonderbreker.

Ik heb ook extra aarding aangebracht, onder de vorm van een platte inox band, 3mm dik, 20mm breed, en zo'n 15m lang. Die loopt parallel aan mijn muur op ongeveer 20cm diepte. Door omstandigheden kan ik niet boren daar ter plaatse, en heb dat zo opgelost.
 
Bovenaan