• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

veiligheidscoördinatie bij zelfbouw

Lid geworden
3 mei 2006
Berichten
17
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hoe gaat de veiligheidscoördinatie in z'n werk als je alles zelf doet bij de bouw van je huis?
 
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
678
Waarderingsscore
0
Punten
0
Als het renovatie is en je doet echt alles zelf, dan heb je geen VC nodig.

Als het nieuwbouw is, heb je er wél één nodig: je nutsleidingen worden zowiezo door externen aangekoppeld. (zijn meerdere aannemers)Als je dus geen VC nodig hebt, moet je er wal aan denken dat je een PID opmaakt (postinterventiedossier) Dit is steeds noodzakelijk.
 
Lid geworden
20 apr 2006
Berichten
82
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wel even opletten: Leverancier mix-beton en bouwmaterialen worden ook beschouwd als aannemers en tellen hiervoor ook mee.

In de praktijk komt het hierop neer dat je bijna altijd veiligheidscoordinatie nodig hebt. Enkele voorbeelden wanneer je geen veiligheidscoordinatie nodig hebt: je laat een nieuwe keuken plaatsen en de aannemer voert alles uit met eigen personeel, dus zonder onderaannemers. Of je laat een nieuwe badkamer installeren door een installateur die ook met eigen personeel de vloeren en tegels plaatst. Indien deze installateur de vloeren en tegels uitgeeft aan een onderaannemer is er wel veiligheidscoordintie nodig.

Deze wet is zeer ingewikkeld en voor niet ingewijdenden zeer moeilijk te begrijpen, vandaar allerlei cowboyverhalen en verkeerde interpretaties.
 
Lid geworden
13 mrt 2006
Berichten
1.551
Waarderingsscore
1
Punten
0
vc sypa wrote:
Of je laat een nieuwe badkamer installeren door een installateur die ook met eigen personeel de vloeren en tegels plaatst. Indien deze installateur de vloeren en tegels uitgeeft aan een onderaannemer is er wel veiligheidscoordintie nodig.Da's toch wel schandalig...geldklopperij
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan