• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

tuinhuis wordt zwart

Lid geworden
6 feb 2007
Berichten
133
Waarderingsscore
0
Punten
0
tuinhuis staat er van verleden zomer, kheb er toen 3 lagen verf van gamma op gedaan. nu begint deze aan de regenkant af te schilferen en daar waar niks meer aanhangt, wordt het zwart.wat kan ik nu best doen?

wachten tot de zomer, dan zwart afschuren en goede verf kopen, merk?

iemand ervaring mee, schilderen jullie de binnenkant van jullie tuinhuis ook?
 
Lid geworden
30 apr 2006
Berichten
562
Waarderingsscore
0
Punten
0
Denk dat er toch iets mis was met de verf. Sommige houtsoorten moet je eerst behandelen met een soort primer. Denk dat je best wacht tot zomer als alles goed is uitgedroogd, dan opnieuw afschuren en deftige verf opzetten. Ga daarvoor naar iemand die tuinhuizen maakt. Die hebben meestal wel de nodige produkten. :wink:
 
Lid geworden
5 jul 2006
Berichten
13
Waarderingsscore
0
Punten
0
heeft zeker te maken met de samenstelling van je verf, best product nemen op waterbasis, dan kan het geen kwaad als je hout niet optimaal droog is

zwart wordt je hout omdat het niet meer beschermd is
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan