• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!
Status
Niet open voor verdere reacties.

Topics & Off topic reacties

c00kie

Beheerder
Forumleiding
Lid geworden
22 mrt 2006
Berichten
12.129
Waarderingsscore
2.363
Punten
113
Allen,

De laatste tijd komen er geregeld rapportering van berichten & privéberichten binnen bij moderatoren en bij mezelf dat er te hard, te "off topic" gereageerd wordt. Dit gaat hem dan meestal over "anciens", en los van het feit of ze gelijk hebben of niet, voor nieuwe leden, en zelfs voor mensen die hier al een tijdje vertoeven is dat niet aangenaam waardoor ze wegblijven.

Zoals altijd zal er ook over deze opmerking discussie komen, dus ik ga een stapje voor zijn...
Het probleem komt dikwijls ook wel van 2 kanten, enerzijds is de vraag niet duidelijk, is de info onvolledig, ontbreken er foto's ... Of zijn er fouten gemaakt in de opbouw, in de manier hoe iets is uitgevoerd, hoe bepaalde zaken zijn aangepakt. MAAAR, dat geeft niemand de reden om frontaal de aanval te openen. Zoals nog al gezegd: Niemand moet antwoorden op een vraag.

Langs de andere kant is dit een discussieforum, dus een beetje discussie kan geen kwaad maar laten we toch maar proberen On Topic te reageren, en niet naast de kwestie.

Onthou ook dat niet iedereen hier een bouwopleiding genoten heeft, en dan nog... Je kan in een bouw onmogelijk alles zelf kennen & kunnen. Er komen mensen met 2 linkerhanden, er komen mensen die dik in de miserie zitten door aannemers die hen in de steek laten, die prutswerk afleveren, die hen oplichten... Een beetje "meegaandheid" kan geen kwaad...

En ik ga nog 1 keer het zinnetje min of meer herhalen: "Als je iemand met de vinger wil wijzen, als je compleet off topic wil antwoorden... Dan is het misschien niet slecht om naar het volgende topic over te gaan. Wil je toch de beletterende meneer of mevrouw zijn, zorg dan dat je op zijn minst een deftig antwoord geeft op de vraag, want anders zullen er toch een deel antwoorden verwijderd worden."

Wil dat zeggen "censuur"? Wil dat zeggen dat je iemand niet op mogelijke problemen mag wijzen los van zijn vraag? Tuurlijk wel, maar een forum kan maar groeien door nieuwe gebruikers, en in de maand december alleen al heb ik 4 mensen gehad die geregistreerd hebben, en die omwille van antwoorden (en vooral de manier waarop) gevraagd hebben om hun account te verwijderen en met de melding dat ze nooit meer zullen terugkomen...

Grtz,
Tom Aka Beheerder bouwinfo.Be Aka c00kie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan