Tips om geld uit te sparen bij renovatie?

Lid geworden
22 mei 2006
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hoe proberen jullie de kosten van de verbouwing wat te drukken?Leuke ideeën? Handige tips? Wat zeker doen? Wat zeker niet doen? ...Groeten

Kirsten
 

Tiele

Zeer Actief lid
Lid geworden
13 mrt 2006
Berichten
2.259
Waarderingsscore
0
Punten
36
Wat zeker niet doen is in de solden afgeprijsde verf gaan halen. Zo krijg je allemaal mooie kleuren dat langs geen kanten bijeen passen... spuuglelijk :roll:
 

MR

Zeer Actief lid
Lid geworden
8 mei 2006
Berichten
2.812
Waarderingsscore
0
Punten
36
- het vuile werk opknappen voor de aannemers die komen, de werf goed voorbereiden de dag voordat ze komen zodat ze niet vanalles moeten aan de kant zetten voor ze kunnen beginnen.- opruimen 's avonds als ze weer weg zijn.- Indien mogelijk kun je de aannemers die bezig zijn in je huis hen je gsm nummer geven en duidelijk zeggen dat ze altijd mogen bellen als je er niet bent bij twijfelgevallen.- Aan hen vragen wat je kan doen om te helpen: containers vullen en dergelijke.- Dingen die je achteraf niet meer kan aanpassen met grote zorg en kwalitatief goed uitvoeren. Dingen die je achteraf kan veranderen mogen wat minder.- Eerst nadenken en proberen te visualiseren in je hoofd voordat je aan iets begint. En vraag je af of je bepaalde dingen echt nodig hebt en echt later ook effectief regelmatig zal gebruiken.- Probeer ergens een infoboekje te vinden met standaardmaten van bv een douche, wc, keuken,... zulke ruimtes mogen niet te klein maar ook niet te groot zijn. Een wc van 4 m2 is meestal nergens voor nodig, zonde van de plaats.- Besteed er aandacht aan dat het energieverbruik van de woning zo laag mogelijk is.- Vraag altijd korting in winkels waar je inkopen doet, als je niet probeert krijg je zeker niets.- Informeer goed naar premies bij de gemeente, provincie, gewest, belastingsverminderingen.
 
Bovenaan