terras aanleggen - egaliseren

Lid geworden
4 nov 2006
Berichten
13
Waarderingsscore
0
Punten
0
Beste leden,Ik had graag een terras van 40m2 aangelegd en hebt hier en daar wat vragen. Het terras is 4,3 m breed en ongeveer 8,6cm lang naar achter.

Ik zit reeds een jaar met een steenslag ondergrond van ca 10cm.

Daarboven wil ik nu 10..12cm stabilisee leggen en aantrillen zodat de val 1cm/lopende meter is. Dan hierop terrastegels van 3,5 cm dik.Mijn vragen :1) Hoe egaliseer je op een eenvoudige manier de stabilisee zodat het terras mooi vlak ligt en 1cm/lm afval heeft ? Met paslatten , en zoja hoe dan ? Liefst zo eenvoudig mogelijk.2) wat moet op de stabilisee komen om de terras tegels te leggen. Ik vermoed mortel met compactune. Maar hoe dik moet ik hiervoor rekening houden t.o.v. mijn stabilisee niveau ? (1cm !!).3) mijn boordstenen rond het terras wil ik op 1cm van de bovenkant van de tegel plaatsen. Is dit genoeg ?

Bedankt alvast,
 
Lid geworden
10 okt 2008
Berichten
8.080
Waarderingsscore
11
Punten
0
via google kun je makkelijk (met foto) zien hoe een terras gelegd wordt. Je gebruikt idd reilatten, maar er zijn verschillende experts die opt forum die u dat haarfijn kunnen uitleggen. Gebruik ev zoekfunctie, is daar reeds verschillende keren vermeld./
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan