• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Strategie bij verkoop huis

Lid geworden
6 jan 2008
Berichten
475
Waarderingsscore
0
Punten
0
Omdat ik over de aankoop/verkoop van een huis op het forum regelmatig vragen zie rijzen plaats ik hier even onze ervaringen.
Begin dit jaar besloten we om een stukje bouwgrond aan te kopen met de bedoeling er binnen afzienbare tijd op te bouwen.
In 2000 hebben we echter onze eerste, toen reeds deels gerenoveerde, koopwoning aangekocht.
Intussen werd de woning door onszelf zo goed als volledig afgewerkt, deels met aannemer/architect, deels eigenhandig.
Om onze droom te kunnen realiseren waren we wel verplicht de eerste woning te verkopen.
Dit is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Iedereen die de vastgoedmarkt een beetje van nabij volgt weet dat de explosieve stijgingen van de laatste jaren achter de rug zijn.
OK, van echte prijsdalingen is er momenteel nog geen sprake, behalve dan misschien voor de echt dure huizen, maar ik hou men hart vast voor de (nabije) toekomst.
Om de verkoop zo vlot als mogelijk te laten verlopen had ik een lijstje opgesteld van zaken waar wij volgens onszelf de nodige aandacht aan dienden te besteden bij het te koop stellen van de woning en het ontvangen van kandidaat-kopers :

Objectief zijn en blijven : "eigen kind eerst" wordt nogal eens gezegd in de volksmond.
Dit geldt evenzeer voor "eigen huis eerst".
Elke eigenaar vindt van z'n eigen huis dat het net iets beter is dan het volgende huis in de straat en is er daarom ook van overtuigd dat de meerprijs tegenover dat andere huis volledig gerechtvaardigd is...
Kopers zien dit dus duidelijk niet zo ;-)

Eerlijke communicatie : Het heeft echt geen zin om duidelijk zichtbare gebreken of beperkingen te verzwijgen voor de kandidaat-kopers (dit geldt trouwens ook voor de gekende onzichtbare gebreken).
Bij een eerste bezoek zal dit misschien nog lukken maar als de tweede maal "papa-aannemer"/"vriend-architect"/"neef-ervaren-doehetzelver" erbij is, is de kans al véél minder groot... :lol:

Geloofwaardigheid : Elk huis (ja, ook een nieuwbouw) heeft z'n beperkingen die je - achteraf gezien - toch anders had aangepakt.
Durf dus naast de kwaliteiten van het huis ook de eventuele mindere punten aan de kaak te stellen.
Dit geeft een veel minder opdringerige indruk en neemt een groot stuk "automatische argwaan" weg bij de eventuele kopers.

Be prepared!: Een aantal vragen keren altijd terug.

Waarom wordt de woning verkocht?
Is de prijs nog bespreekbaar?
Zijn alle gebouwen/uitgevoerde verbouwingen volledig vergund?
Enz ...
Wij zelf hadden bijvoorbeeld een map klaargelegd met alle belangrijke documenten (keuringsattest electriciteit, plan van de verbouwing, ruimingsattest van de septische put, uitgevoerde verbouwingswerken met datum van uitvoering....) die de kandidaat-kopers vrij konden inkijken en we hebben daar ongelooflijk positieve reacties op gekregen!

Immo of uit de hand: Zonder een waarde-oordeel te willen uitspreken over de verkoop via een immomakelaar hadden wijzelf besloten dit niet te doen en de verkoop 'uit de hand' te laten plaatsvinden.
De uitgespaarde centen hebben we deels benut om de woning 'verkoopsklaar' te maken, bv. nieuwe degelijke niet dure gordijnen, een likje verf, zolder nog geïsoleerd volgens wettelijke normen, tuin afgewerkt, gevel gereinigd ...
 Verder hebben we een zeer duidelijke beschrijving geplaatst op Immoweb met mooie foto's die echt een totaalbeeld gaven van de woning en z'n mogelijkheden.


Wees realistisch : Bij het bepalen van de verkoopprijs zijn we eerst en vooral uitgegaan van het budget dat we nodig hadden voor de nieuwbouw.
Eens dit bedrag was bepaald zijn we op zoek gegaan naar huizen in dezelfde buurt en in dezelfde prijscategorie.
Op die manier krijg je al een aardig beeld van wat je krijgt voor je geld en kan je een 'prijsvork' bepalen voor de woning (minimum- maximum).
Indien weinig vergelijkingsmateriaal voorhanden is kan je uiteraard beroep doen op een (liefst beëdigd) schatter.
Dit kost misschien wel wat maar je weet tenminste zeker dat je huis niet wordt overschat...
Ook via de media (kranten - tv - internet) kan je tal van info vinden over hoe het staat met de vastgoedwaarde in je eigen streek, bv. de laatste vastgoedbijlage bij 'De Tijd'.

Welke prijsstrategie : Nog niet zo lang geleden leek het wel of elk te koop aangeboden huis een vraagprijs had die moedwillig véél te hoog lag, louter met de bedoeling een zo groot mogelijke onderhandelingsmarge over te houden en zodoende bij de kopers de indruk te kunnen wekken dat je tijdens de onderhandelingen toch al héél toegeeflijk bent geweest ...
Dit truukje lijkt tegenwoordig te zijn achterhaald en je ziet meer en meer dat woningen langer te koop blijven staan en dat de prijs van die te dure woningen uiteindelijk met mondjesmaat begint te dalen.
Zelf hebben we het dus totaal anders aangepakt en wel om verschillende redenen :
- Bij een te hoge vraagprijs beperk je sowieso het aantal potentiële kopers/bezoekers (die voor zichzelf immers een maximumbedrag hebben opgelegd wat een woning mag kosten).
- De woning gaat bijna automatisch langer te koop staan (gemiddelde duur in Vlaanderen is momenteel 3 maanden) waardoor kopers minder geneigd zijn direct toe te happen.
- De kans dat je wordt verplicht om in prijs te dalen is zeker aanwezig en zorgt voor meer stress/ongeduld/onzekerheid ... Absoluut te vermijden als het de bedoeling is om ook nog eens aan een bouwavontuur te beginnen.

Onze vraagprijs was dus een prijs die dichter bij de werkelijke marktwaarde lag.
Aan de kandidaat-kopers werd dit ook zo meegedeeld zodat ze op de hoogte waren dat de onderhandelingsmarge voor wat betreft de prijs zeer gering was.

"Eerst komt eerst maalt" : In ons geval waren de zaken duidelijk.
Na amper een week tijd hadden we twee potentiële kopers.
Maar omdat een verkoop maar zeker is als de zaken ook daadwerkelijk op papier staan was dit voor ons een topprioriteit.
Het eerste koppel dat mondeling een bod had uitgebracht en de volgende dag zou komen tekenen wou in extremis - en voor alle zekerheid - toch nog één dagje bedenktijd, ons nog altijd op het hart drukkend dat ze voor 99,9% zeker waren ...
Op zulke momenten - en zeker in het geval er meerdere geïnteresseerden zijn aan dezelfde prijs - moet je soms hard durven zijn, het draait om veel centen en dan ga je niet nodeloos risico nemen of je emoties de bovenhand laten halen.
Deal dus onmiddellijk afgezegd en ander koppel de kans gegeven aan dezelfde voorwaarden de woning aan te kopen.
Twee dagen nadien werd de compromis - in het bijzijn van de notaris - getekend.

Een aantal van jullie zullen misschien denken dat de woning te goedkoop werd verkocht omdat alles zo vlug in kannen en kruiken was.
Wij hebben alvast niet die indruk en zijn uiterst tevreden.
Het heeft geen nut hier een effectieve geldsom neer te pennen doch als je weet dat wijzelf de woning aankochten in 2000 en er anno 2008 (inclusief alle officiële renovatiewerken/ materiaal, exclusief de eigen werkuren) exact het dubbele voor gekregen hebben dan zegt dit genoeg.
Tot slot : verschil tussen de vraagprijs en effectieve verkoopprijs bedroeg slechts 2% - totale periode dat de woning effectief te koop heeft gestaan = 9 dagen.

Wij hopen alvast dat de bouw even 'smoothy' verloopt... :wink:
 
Lid geworden
24 aug 2008
Berichten
114
Waarderingsscore
0
Punten
0
Zeer interessante post!

Wij zitten in een identieke situatie, maar ik vrees een beetje dat mijn vrouw haar prijs te hoog wil leggen... Ik zou ook liever meteen een korrekte, realistische en vaste prijs willen vastleggen ; geen gezever over prijsvermindering en je bereikt meteen een groter publiek!
 
Lid geworden
2 mrt 2007
Berichten
632
Waarderingsscore
0
Punten
0
robotic wrote:
Wijzelf hadden bijvoorbeeld een map klaargelegd met alle belangrijke documenten (keuringsattest electriciteit, plan van de verbouwing, ruimingsattest van de septische put, uitgevoerde verbouwingswerken met datum van uitvoering....)Chapeau!!! Waren alle verkopers maar zo eerlijk en efficiënt.
 

jopat

Nieuw Lid
Lid geworden
2 jan 2007
Berichten
31
Waarderingsscore
0
Punten
6
ik vindt persoonlijk dat jij hier een leerrijke post hebt neergeschreven.

wij zouden ook graag een ander huis kopen maar moeten het onze eerst zien te verkopen.Het is een moeilijke beslissing want hoelang gaat ons huis te koop staan.Als we het dan verkocht hebben hoelang gaan we dan moeten zoeken achter een ander huis(zullen we meer dan waarschijnlijk moet gaan huren).Een zeer moeilijke beslissing maar dankzij jouw post toch wat bijgeleerd.mvg jopat
 

ron

Lid geworden
20 apr 2006
Berichten
781
Waarderingsscore
0
Punten
0
Quote:
Wij zitten in een identieke situatie, maar ik vrees een beetje dat mijn vrouw haar prijs te hoog wil leggen... Ik zou ook liever meteen een korrekte, realistische en vaste prijs willen vastleggen ; geen gezever over prijsvermindering en je bereikt meteen een groter publiek!Zo hebben wij het gedaan: een correcte en eerlijke (maar ook vaste) prijs ipv bewust te veel vragen met het idee van achteraf eventueel de prijs te laten zakken.Voordeel: woning raakt sneller verkocht (bij ons op minder dan 1 week tijd) en geen gezever van op- en afbieden. Bovendien wie afhaakt op een te hoge prijs haakt dikwijls definitief af (ook als later de prijs daalt).
 
Lid geworden
30 mei 2008
Berichten
1.561
Waarderingsscore
0
Punten
0
hallo,wij hebben de situatie achter de rug.Hadden eigen woning van 2004 ( nieuwbouw maar gesloten ) en wilden voor een OB gaan.

We hadden een stuk grond gezien en besloten het te kopen. ondertussen 4 immo's laten komen om een gratis schatting (225.000) te doen en die ons huis maar al te graag wilden verkopen voor ons maar we wilden het van in het begin zelf doen. Omdat we dachten toch met de prijs te moeten zakken was onze vraagprijs 248.000 ( grens onder 250.000 gehouden ) We hebben het op een donderdagavond op immoweb gezet( prijs 50 euro ), onze telefoon niet stilgestaan, zondag eerste geinteresseerden komen kijken en meteen verkocht, woensdag zaten we reeds bij de notaris en het is verkocht voor de vraagprijs.gewoon doen zou ik zeggen, aangezien onze bouw nog moet beginnen huren we nu wel een appartement maar dat is zeker niet duurder dan een overbruggingkrediet en we hebben de financieele zekerheid dat ons huis verkocht is.ergens is het een berekende gok, als ons huis niet verkocht geraakte konden we nog steeds de grond verkopen. Uiteindelijk kan er niet veel mis gaan, voor alles is er een oplossing. we hebben er vroeger ook vaak over nagedacht hoe we dat wilden aanpakken maar door op die nieuwe verkaveling bouwgronden die ons heel erg beviel te vallen is alles in een stroomversnelling geraakt en hebben we snel moeten beslissen. Onze lening hebben we gewoon laten overzetten naar de bouwgrond en dat is allemaal vlot verlopen.

3 maanden geleden wisten we nog niet eens dat we ons huis zouden verkopen en nu wonen we voorlopig in een appartement, is ons huis verkocht, de bouwgrond aangekocht en de architect hier geweest met de eerste ontwerpen. druk maar mooie vooruitzichten.Ik kan je ook nog verzekeren dat ik niet iemand ben die impulsieve beslissingen neem, ik hou van zekerheid maar ergens zijn het allemaal berekende risicos als je realistisch blijft. Als je iets ziet wat je bevalt, ga er dan voorVeel succes:wink: :wink:
 
Lid geworden
28 nov 2007
Berichten
60
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hallo, zeer interessante lectuur !

Wij moeten ook ons huis verkopen om onze nieuwbouw (die al gestart is) te betalen.

Hoe hebben jullie eigenlijk de periode overbrugd tussen verkoop van het huis en intrek in nieuwe woning ? Ons nieuwe huis zal pas klaar zijn tegen voorjaar 2010, maar we zouden eigenlijk nu ons huis al te koop willen stellen. Door de huidige crisis kan je immers niet echt rekenen op een snelle verkoop denk ik. Ons huis is nog niet stokoud (18 jaar), goed onderhouden, modern....dus we hopen dat het redelijk snel zal gaan, maar ja....

Dus, nu al te koop stellen, of toch nog even wachten ?

bedankt al voor jullie respons !
 
Lid geworden
28 mrt 2009
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij zitten in soortgelijke situatie.Volop met bouwplannen (fase voorontwerp) maar we willen eerst ons huis verkocht hebben en tijdelijk een woning huren tijdens de bouw. De bouwgrond hebben we uiteraard al.Ons huis staat momenteel +/- 2 maanden te koop.

We dachten met deze tijd van crisis onze woning te koop te stellen aan een faire prijs teneinde sneller te kunnen verkopen en zekerheid te hebben.

Onze vraagprijs was bij aanvang gewoon de geschatte waarde.

Schatting uitgevoerd door onafhankelijke instantie die dus ook niks kan verdienen aan de verkoop.De dag na publicatie al meteen 2 super enthousiaste koppels voor bezichtiging. Het ene koppel heeft werkelijk meer dan een uur alles goed bekeken en vermelden zelfs nog "dit is wat we al lang zoeken".

Daar het een woning is die nog maar net 10 jaar oud is hoef je er werkelijk niks aan te doen.

En nu komt het.Beide koppels hebben gewoon afgehaakt omdat we van onze prijs quasie niks wilden afdoen. Ze gaven zelfs toe dat het een hele faire vraagprijs was maar toch willen ze alleen kopen als we nog van onze prijs doen. En dan spraken ze niet van 5000 Euro maar van 20.000 of nog liever meer.

Dat de vraagprijs heel fair is vinden ze gewoon niet terzake doen.Ik vond dit zo'n belachelijke benadering dat we de vraagprijs enkele dagen later gewoon verhoogd hebben met 20.000 Euro.Ik merk dat er momenteel heel weinig kopers op de markt zijn.

En daar komt nog bij dat er onder de weinige kopers gewoon veel koopjesjagers zitten die naar elk huis gaan kijken en denken van "die moeten verkopen dus we gaan hier eens flink afbieden".

En ook velen die een pak eisen hebben maar weinig budget.Verleden tijd was: veel verkopers die al te gekke prijzen vroegen.

Huidige tijd : weinig kopers die heel veel eisen hebben en huizen boven hun budget gaan bekijken in de hoop dat ze het toch binnen hun budget zouden kunnen kopen.

En als je als verkoper dan toch een koper hebt die nog een beetje realistisch de waarde van een woning kan inschatten heb je geluk.

Ze zijn er uiteraard maar als verkoper zal het geduldig wachten zijn.Wij hebben nu geen haast meer om te verkopen. Laat ze nu maar afbieden. Wij verkopen niet voor een appel en een ei.

Is het dit jaar niet verkocht, dan zal het wel volgend jaar zijn.In ieder geval wens ik toch iedereen veel succes met hun ver- of aankoop.
 
Lid geworden
6 jan 2008
Berichten
475
Waarderingsscore
0
Punten
0
zutendan wrote:
De dag na publicatie al meteen 2 super enthousiaste koppels voor bezichtiging. Het ene koppel heeft werkelijk meer dan een uur alles goed bekeken en vermelden zelfs nog "dit is wat we al lang zoeken".

Daar het een woning is die nog maar net 10 jaar oud is hoef je er werkelijk niks aan te doen.

En nu komt het.Beide koppels hebben gewoon afgehaakt omdat we van onze prijs quasie niks wilden afdoen. Ze gaven zelfs toe dat het een hele faire vraagprijs was maar toch willen ze alleen kopen als we nog van onze prijs doen. En dan spraken ze niet van 5000 Euro maar van 20.000 of nog liever meer.

Dat de vraagprijs heel fair is vinden ze gewoon niet terzake doen.Ik vond dit zo'n belachelijke benadering dat we de vraagprijs enkele dagen later gewoon verhoogd hebben met 20.000 Euro.@ Zutendan

Dat het er niet makkelijker op geworden is om een huis verkocht te krijgen daar kan ik gerust inkomen maar toch denk ik dat je in jouw specifieke geval wat te vlug (en te impulsief) gereageerd hebt.Het is natuurlijk spijtig dat beide kandidaat-kopers hebben afgehaakt omdat ze hebben getracht nog een stuk af te pingelen onder de 'fair value'. Maar... het feit dat ze zich akkoord verklaren dat het huis min of meer de vraagprijs waard is moet je als positief bekijken.Door je huis nu plotseling opnieuw 20.000 euro duurder te maken maak je het jezelf alleen maar moeilijker. Logisch ook, als het al lastig wordt een correct geprijsd huis te verkopen dat is de strategie om de prijs hoger te zetten en zodoende meer marge te hebben bij onderhandelingen zeker helemaal achterhaald.Achteraf praten is natuurlijk makkelijk en niks garandeert dat - indien je de prijs niet had verhoogd - het huis wel al ging verkocht zijn. Trouwens nog een belangrijke parameter is de prijsrange waarbinnen jullie woning ligt.Het helpt natuurlijk dat je nog wat tijdsmarge hebt voor de verkoop.Even terzijde nog : De reactie van de twee koppels in je verhaal zijn typische kenmerken van beginnende deflatie, namelijk dat aankopen steeds worden uitgesteld omdat er wordt verondersteld dat de prijzen nog zullen dalen...@ EllieIndien wij nu in jullie geval waren zou ik het nog liever vandaag dan morgen te koop zetten... maar toch kan bij jullie het antwoord verschillend zijn. Wij hadden immers het geld daadwerkelijk nodig om aan de nieuwbouw te kunnen beginnen. Ook de nieuwbouw uitstellen zagen we niet goed zitten. Heb je zelf het geld niet onmiddellijk nodig of deert het niet dat de bouw enige tijd wordt uitgesteld dan kan je eventueel nog wachten. Het heeft ook te maken met hoe stressbestendig jullie zijn. Ik hou er dus niet van om met twee projecten (verkoop woning - planning nieuwbouw) tegelijkertijd bezig te zijn.Grtz,
 
Lid geworden
28 mrt 2009
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
0
Thanks voor jouw visie Robotic.Even dieper op onze "zaak" ingaanWe hebben er toch enkele dagen over nagedacht om de prijs te verhogen.

Maar ik geef toe dat enige emotie ook rol speelde in de prijsverhoging.

Want dan vraag je eens geen gekke prijs en dan nog wilt men er , naar ons inziens, serieus afbieden.

Kan misschien de verkeerde keuze geweest zijn. De tijd zal het uitwijzen.Doordat we al de dag na publicatie meteen enthousiaste kandidaat kopers hadden gaf het aan dat onze prijs wel degelijk goed zat.

Alleen het nadeel bij een strikte faire vraagprijs is dat je soms mensen aantrekt die het eigenlijk net niet kunnen betalen en er dan een lager bod al meteen incalculeren.Ons huis staat nu te koop in de prijsklasse 290.000 Euro. Dus niet meteen een starterswoning maar ook geen villa uiteraard.Wij zien deze extra tijd dat het huis te koop staat nu als positief en gaan de tijd gebruiken om ons bouwplan zoveel mogelijk te verfijnen.

Klinkt misschien raar maar we zien het als positief in als het huis dan wat langer te koop staat nu.

Eerste intentie was anders : snel verkopen

Nu is het : we zien wel en werken ondertussen verder aan ons laatste bouw-avontuur/plan.
 
Lid geworden
28 nov 2007
Berichten
60
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hoi,

bedankt voor jullie reactie !

Gezien inderdaad de vertragende immomarkt zou ik ook precies sneller te koop stellen, maar ja, ons nieuw huis is pas klaar lente volgend jaar...Wie gaat het willen kopen als ze er maar pas inkunnen binnen een jaar ?

Ik zou het nu willen verkopen om toch te weten met welk budget we verder kunnen voor de nieuwbouw. We hebben ons huis laten schatten, maar als we de vraagprijzen van huizen in onze straat zien dan vallen we daar toch van achterover en zouden we toch met een stuk hoger willen starten (vraagprijs is uiteraard nog geen verkoopprijs, dat weet ik wel, maar toch). Die huizen geraken ook stuk voor stuk snel verkocht.We rekenen nu met de geschatte waarde om ons budget voor de nieuwbouw te berekenen, maar we zien nu al dat we daar niet mee gaan toekomen. Dus elke euro meer is meegenomen he....En het zou fijn zijn om nu al te weten hoe ver we kunnen springen.Tussentijds verhuizen zien we niet zitten. We hebben 3 kinderen, een hoop rommel en weinig tijd (zoals zovelen), dus nog een extra verhuis dat zal niet lukken.Heeft er iemand ervaring met je huis reeds enige tijd op voorhand verkopen en in tussentijd blijven wonen, maar huur betalen aan de nieuwe eigenaar ?Groetjes
 
Lid geworden
4 dec 2008
Berichten
77
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij hebben vorig jaar ook ons huis verkocht en gevraagd aan de kopers om in het huis te blijven wonen. Wij hebben ook 3 kindjes en we zagen het ook niet zitten om te verhuizen.

De kopers waren ook akkoord dat we er zouden in blijven wonen mits betaling van huur. Maar die huur dat zij in gedachte hadden was meer dan hun huur van hun app. Zij wilden een soort van schadevergoeding omdat ze niet konden genieten van huis dat ze gekocht hadden.

Die schadevergoeding kwam overeen met hun huur en hun hypotheek.

Daar ben ik niet op ingegaan. Langs de ene kant hebben we onze prijs gekregen dat we in gedachte hadden maar langs de andere kant zouden een veel te hoge huur moeten betalen. Dus wij hebben er dan voor gekozen om te verhuizen. We konden natuurlijk er ook voor kiezen om niet in te gaan op het bod van de kopers maar dat zou betekenen dat we moesten wachten op nieuwe kandidaat kopers en hopen op een goed bod.

Wat als je in je overeenkomst laat opnemen dat je er nog bv een half jaar wilt in blijven wonen en je bouw loopt vertraging op, zoals in ons geval waar ze al een half jaar achterstaan. Dan moet je terug aan de kopers vragen of je er nog kan blijven inwonen.
 
Lid geworden
16 jan 2009
Berichten
179
Waarderingsscore
0
Punten
0
@zutendan: Wij hebben ook een faire prijs vooropgesteld en na een week hadden ook wij 2 kopers die beiden wilden kopen. Een week later is het compromis geschreven. We hebben uiteindelijk ook iets van onze vraagprijs afgedaan.

Mijn indruk: inderdaad veel 'shoppers' maar je moet maar 1 serieuze koper hebben. Als je prijs dan conform de 'echte' waarde is, dan gaan ze dat niet laten schieten. Hoe meer huizen de kopers al bekeken hebben hoe sneller ze effectief zullen bevestigen.gr
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
13.921
Waarderingsscore
8
Punten
0
Enthousiaste kopers hebben meer te maken met de ligging en staat van je woning dan met de vraagprijs.Heb er al genoeg gezien die vol enthousiasme naar een woning van €280.000 gaan kijken in de hoop dat dit weg gaat voor €225.000 (en hun budget eigenlijk maar €200.000 is).

Alles onder het mom "vragen kan geen kwaad" en "wie weet slaan we een slag".Als ik m'n bankdirecteur mag geloven zijn er heel wat die hun eigen financiële draagkracht zwaar overschatten.

Vrouw werkloos en man een simpel loon, 2 kinderen en dan toch €300.000 willen lenen...
 
Lid geworden
16 jun 2007
Berichten
237
Waarderingsscore
0
Punten
0
mooie post en t zou mooi zijn als iedereen zo dacht!Een correcte vraagprijs en de juiste informatie is het belangrijkste.

Vorig jaar hebben wij op deze manier de woning van mijn groottante op 14 dagen verkocht.

Het huis laten schatten door een onafhankelijke schatter en de notaris. Vraagprijs vastgelegd en boem verkocht zonder problemen.

Maar niet iedereen denkt zo!Wij hebben er de voorbije 3 jaar een helse zoektocht opzitten naar het juiste huis. Ons eerste plan was een huis kopen, meer 40 bezichtigingen later hebben we het dan maar 15 km verderop gezocht! Wat sommige mensen durven vragen voor een krot in een bepaalde regio is schandalig en voor die prijs bouwen we ondertussen een nieuwbouw volledig volgens ons goesting en nieuwste wetgeving ivm energie alleen enkele gemeentes verder!

Toch blijf ik het straf vinden dat mensen die bedragen blijven geven aan huizen die het niet waard zijn.

Dus voor diegene die hun huis te koop stellen en die tijd hebben, stel je vraagprijs veel te hoog en enkele maanden later geraakt het toch verkocht mits iets van de prijs af te doen (maar nog steeds teveel)!
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
13.921
Waarderingsscore
8
Punten
0
Dat hierboven ruikt naar verdoken reclame.... :evil:

[edit] niet wat er nu nog boven staat voor alle duidelijkheid (nadat de mods de posting van de sluikreclame verwijderd hebben)Wel weinig parameters voor een schatting, adres, bewoonbare opp, perceelsopp en garage of niet.

Best grappig dat mijn woning geschat wordt volgens dat systeem op €36.044. :lol:

Dit met de werkelijke perceelsopp. van bijna 1ha. Ga ik naar een standaard perceel van 10 are dan is't plots €345.800 waard.

Werkt precies goed....Zal maar wat grond verkopen dan zeker?
 
Lid geworden
3 nov 2009
Berichten
2.030
Waarderingsscore
1
Punten
0
Haha, ik heb mijn vorig huis blijkbaar 66 000 € boven de unieke waardering van immoreus weten te verkopen. Hoera voor mezelf! :mrgreen:ps nevermore, dat ruikt niet naar reclame, dat stinkt er naar :twisted:
 
Lid geworden
7 apr 2014
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hebben jullie fotoplan.be al eens bekeken? inplaats van een makelaar aan te spreken heb ik mijn woning verkocht via fotoplan. Hier kan je alles verkrijgen wat je nodig hebt voor je huis te verkopen. Ik heb hier een makelaarsbord en fotoplan, EPC besteld. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik alleen maar potentiële kopers aan de lijn had. Goede service en echt wel goedkoop! Als ik hoorde wat een makelaar mij ging kosten is http://www.fotoplan.be echt een goede oplossing.
 
Lid geworden
9 jun 2012
Berichten
1.040
Waarderingsscore
0
Punten
0
mrkristofdc;1925485 wrote:
Hebben jullie fotoplan.be al eens bekeken? inplaats van een makelaar aan te spreken heb ik mijn woning verkocht via fotoplan. Hier kan je alles verkrijgen wat je nodig hebt voor je huis te verkopen. Ik heb hier een makelaarsbord en fotoplan, EPC besteld. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik alleen maar potentiële kopers aan de lijn had. Goede service en echt wel goedkoop! Als ik hoorde wat een makelaar mij ging kosten is http://www.fotoplan.be echt een goede oplossing.450e voor wat foto's en een bord, daarna moet je het nog zelf op immoweb zetten ook !!!

eentje om snel te vergeten
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan