Stommiteiten gedaan ofwa?

WDEN

Actief Lid
Lid geworden
4 feb 2021
Berichten
101
Waarderingsscore
43
Punten
28
Zijn er zo van die stommiteiten die jullie (ondanks alle schaamte) hebben gedaan tijdens julie verbouwingen en renovaties?

Of is iedereen hier effectief een vakman die 24/7 feilloos werkt :)

Voorbeeldje uit mijn eigen ondernemingen,
In de keldermuur geboord om collector op te hangen, spouw zat vol water -> kleine 400 liter met emmertjes den trap op gedragen voor het stopte & ik het gat terug kon dichten... :-(
 

jvd30

Gewaardeerd lid
Lid geworden
22 okt 2007
Berichten
2.299
Waarderingsscore
101
Punten
63
De laatste: lamp opgehangen en blauwe draad met aarding verbonden
 

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
11.265
Waarderingsscore
816
Punten
113
Beschermkap afgenomen van de afkortzaag om die ietsje te grote balk er toch onder te kunnen krijgen. Dan met de vingertop in het na-draaiende zaagblad geëindigd. Die vinger is nu ietsje smaller dan de andere met volledig nieuw vel. ‘Schaafwonde’ had de spoedarts op mijn dossier gezet, zei de huisarts later, toen ik langs moest voor de wondverzorging.

Ook al regelmatig eens aan de elektriek gehangen, want zekeringen afschakelen is for mietjes. Ook ooit eens aan de twee draden tegelijk. Dat heb ik nog wel een paar dagen gevoeld in die hand. Geen enkele keer is de diff afgevallen (bij dat laatste uiteraard niet) of heb ik er écht problemen van gehad. Blijkbaar is mijn huidweerstand goed voor dergelijke situaties.
 
Laatst bewerkt:

Nu7s

Gewaardeerd lid
Lid geworden
19 aug 2011
Berichten
8.262
Waarderingsscore
213
Punten
63
Van mezelf kan ik niet direct grote stommiteiten bedenken maar denk wel spontaan aan het volgende:

Mijn schoonvader bleef tijdens onze bouw maar aandringen dat hij ging komen helpen maar hij heeft 2 linkerhanden, geen ervaring met klussen, altijd een mening klaar over hoe het zou moeten gebeuren en is sterk in het depressief maken van mensen: "Oei, ge moet zoveel nog doen, gaat dat wel lukken?" dus niet bepaald iemand die je op je werf wil. Daarnaast ben ik niet de meest gezellige werk collega, ik ben opgevoed in de industrie waar je niet vraagt: "Excuseer waarde collega, zou het even passen om mij die schroevendraaier aan te geven? Bedankt!" maar gewoon geïrriteerd snakt "Schroevendraaier!" want je helper had hem al klaar moeten hebben.

Maar goed, alle leidingen waren geplaatst en de bouw lag klaar voor PUR te spuiten maar het moest nog gestofzuigd worden. Ik dacht bij mezelf: Wat kan daar met mislopen, een ideaal moment om van zijn gezaag af te zijn en tijdens het stofzuigen kan hij toch niet praten. Perfect, schoonvader gevraagd om te komen stofzuigen. "Ah ik zal mijn stofzuiger meebrengen". Hem geantwoord dat het niet nodig was, ik heb een bouwstofzuiger maar nee hoor, hij wou per se de zijne meebrengen.

De dag was daar en amper een uur te laat (een nieuw record voor hem) was hij daar gezet met een simpele huisstofzuiger. Nogmaals gezegd dat hij mijn bouwstofzuiger mocht gebruiken maar hij hield voet bij stand, het moest de zijne zijn. Goed dan, maak hem maar kapot het interesseert mij niet. Tegen hem gezegd dat hij beneden mocht beginnen, ik ging terwijl verder de kader voor mijn bad lijmen boven.

Een uurtje lijmen later sta ik naar goede gewoonte van een meter 2 met mijn handen in mijn zij mijn schoon werk te bewonderen wanneer het mij opvalt dat er nogal veel stof in de badkamer hangt. Ik begrijp er niets van, die Ytong blokken geven nu toch geen stof af? En dan besef ik het. Ik spurt naar beneden en de moed zakt in mijn schoenen: alles wat in zijn stofzuiger gaat komt er langs achter gewoon terug uit maar dan mooi verspreid in een stevige stofwolk, je kon amper nog de andere kant van de woonkamer zien en het stof plakte in strepen tegen de muur van wanneer de uitlaat daar tegen stond.

Tegen hem geroepen dat hij moest stoppen en of hij dat niet zag dat het stof overal hing. "Ja maar ik dacht dat dat normaal was". Kom zeg, welk kieken denkt dat het normaal is dat het stof terug uit de achterkant van je stofzuiger komt? Hem gevraagd wanneer hij voor het laatst zijn stofzak vernieuwd had. "Ja maar het is een modelleke zonder zak". Stofzuiger open gedaan en inderdaad, geen zak aanwezig terwijl het overduidelijk een model was met. Meneer was dus al jaren thuis aan het stofzuigen zonder zak. Ah ja, want elke stofzuiger is er één zonder zak als je de zak verwijderd hé.

Hem verder laten stofzuigen met mijn bouwstofzuiger om vervolgens alleen 's avonds tot 0:00 al vloekend nog eens over alles moeten gaan want ja, het duurt efkes voordat al dat stof gaat liggen hé. Om dan een kort nachtje te hebben want die van de PUR gingen om 6:00 komen, maar uiteraard naar de vaste regels in de bouw pas om 11:00 aankwamen om zich dan te spoeden want ze moesten naar de volgende werf.

Het was de eerste en laatste keer dat hij mocht komen helpen.
 

teaser

Gewaardeerd lid
Lid geworden
8 apr 2009
Berichten
2.996
Waarderingsscore
195
Punten
63
Ik was mijn oude ramen aan het uithalen. Was me niet meteen duidelijk hoe ik de vleugels er makkelijk uit kreeg. Borgpen bovenaan eruit gekregen. Die onderaan was iets moeilijker. Ineens schiet de vleugel los, botst op de houten vloer, terug omhoog, en landt op mijne voet. Gelukkig niets aan overgehouden buiten een zwarte teennagel voor een tijdje. Sindsdien draag ik wel veiligheidsschoenen bij dat soort klusjes.

Elektriciteit in heel mijn huis gelegd zonder kortsluitingen of mezelf te elektrocuteren. Dan was ik eens bij mijn neef aan het helpen met de elektriciteit in zijn appartement. Was oude stopcontacten aan het vervangen, netjes met automaat af, en voor de zekerheid eens testen bij elk stopcontact dat deze wel spanningsloos stond. Even pauze genomen. Verder doen. Schroevendraaier pakken en schroef beginnen losdraaien. MILJAARDE. Zekering stond nog op.
 

fido

Gewaardeerd lid
Lid geworden
15 jun 2006
Berichten
2.640
Waarderingsscore
166
Punten
63
Ik kreeg de condensatieketel niet gestart, maar kreeg steeds foutmeldingen. Technieker laten komen, bleek dat ik was vergeten dat ik de hoofdkraan had dichtgezet.
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
16.585
Waarderingsscore
1.660
Punten
113
Eigenlijk ga ik ervan uit dat ik bij elk werk dat ik doe , prive of professioneel , ik wel bots op een stoemmeteit van mezelf.
Bij het starten van motoculteur honda. Na een kwartier trekken aan die startkoord, na de bougies uitgedraaid, opgeschuurd, afgestookt, opgeschuurd, afstandsmeting terug ingedraaid te hebben, na de luchtfilter uitgekuist te hebben, na de naftfilter uitgeblazen te hebben ( keivieze smaak) en de choke efkes uiteengesmeten te hebben , wou die honda nog altijd niet starten.
Tot mijne maat afkwam en zei: zet die knop eens op start .

Tegen de gasten zeggen dat ze verdomme moesten uitkijken bij het spitten want dien kabel elentriek lag daar tijdelijk en moest nog in de buis gestoken worden en met de sleuvengraver ingestoken en ondertussen zelf die met de steekschup doorgestoken.

Electrische kabel in een wachtbuis , 30 meter verder naar het tuinhuis. Moest vervangen worden . Te lui om uit te graven, we gingen die kabel er wel effe uittrekken met de tractor van 50Pk en ineens de 6² er door trekken. Tuurlijk gaat dat, tractor in 4x4, kruipvitesse en trekken maar ..
STOP dat is niet de juiste , je hebt een andere kast mee.
Ja zeg wie weet dat nu als je in een overontwikkelde tuinhuis aka 2de verblijf er twee zekeringskasten staan.

Opmeten in een tuin, vol concentratie stapje achteruit en dan kom je 2 meters lager in een smoesse gracht. gelukkig zonder water en dan krijg je dat verhaal nog jaren later op a bord en zedde gewoon kontent en vol wraak omdat je kunt zeggen : Pipo , kijk op dat eerste plan, daar staan op die plek dus wel bomen getekend he, ge hed ze r zelf geschrapt .... o toen was mijne dag , wat zeg ik ? Mijn week goed, keigoed.

Leggen van blauwe steen. Een van de stagiairs hard aan het meehelpen. Zaagt netjes een vierkant uit een tegel omdat er een paal in het terras staat. Heeft er toch efkes aan gewerkt. Laat dit vol trots aan ons zien. Onze reactie was niet wat hij verwachte: Oke fijn , haal dan effe den oversteek weg dan kunnen we die tegel er mooi over schuiven.

Stagiaire. Prille 24 lentes, natuurlijke schoonheid en een lach die heel de wereld laat smelten. Niet vies om haar handen vuil te maken. Kon tekenen , kon in den hof werken. Meegenomen naar een werf waar we vaste planten en struiken moesten zetten. Alleen ik moest gaan plassen en hoe zeggen we dat ? Just, ik ga efkes een boom zoeken ... ging die meid toch mee zeker want die dacht dat ik... weet ik veel. Maar hoe leg je dat dan uit he ?
 

Donat

Lid
Lid geworden
27 aug 2007
Berichten
903
Waarderingsscore
9
Punten
18
Serre 3x2 gehaald voor de vrouw, netjes opgemeten, boordstenen en stabilisé gehaald om mooi te kunnen plaatsen. Koordjes gespannen, nog eens goed meten, waterpas erbij.. Na een paar uurtjes mooi rechthoekig kadertje in boordstenen..

Binnen iets halen om te drinken en effe genieten van mooi werkske.. tot je inziet dat de korte zijde langs de misse kant staat :rolleyes:

Efkes goe vloeken, moed bijeen rapen, nieuwe stabilisé halen en opnieuw beginnen dan maar ..
 

Nu7s

Gewaardeerd lid
Lid geworden
19 aug 2011
Berichten
8.262
Waarderingsscore
213
Punten
63
Ow, heb er wel eentje bedacht:

Het lumineuze idee gekregen om een houtkachel te voorzien in den bouw en dus in de gewelven een betonboring laten uitvoeren. Dankzij de aannemer die geen rekening hield waar de balken moesten komen niet op de juist plaats maar het ging nipt toch. Diameter op basis van de gegevens op de website, stuk was in nabestelling dus kon niet ter plaatse meten. Eenmaal geleverd bleken hun maten op de website niet kloppen, stuk was een millimeter of 2 groter en paste dus niet in de opening. Pickeur erbij genomen en voorzichtig de betonplaat boven beetje bij beetje verder weggeschoten. En schieten... en passen... en schieten... en passen... het paste bijna, enkel nog een klein steentje zat in de weg. Ik zet er mijn boorhamer op, die er prompt afschiet (was betonijzer geen steentje) en het meest lichte tikje dat je je kan inbeelden geeft op de pot eronder die van de schrik beslist om volledig uit elkaar te vallen. Het gat was direct groot genoeg zucht.

Maar ik heb het vakkundig opgelost met vuurvaste stenen en vuurvaste beton. Houtkachel staat er nog altijd niet en ik denk niet dat hij er ooit zal komen.
 

Bijlagen

 • IMG_20140711_121906.jpg
  IMG_20140711_121906.jpg
  259,6 KB · Weergaven: 51
 • IMG_20140725_121705.jpg
  IMG_20140725_121705.jpg
  620,1 KB · Weergaven: 50
 • IMG_20141026_163319.jpg
  IMG_20141026_163319.jpg
  442,1 KB · Weergaven: 47
 • IMG_20141022_151613 (1).jpg
  IMG_20141022_151613 (1).jpg
  365,6 KB · Weergaven: 52

Tomvdw

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
28 jun 2017
Berichten
1.645
Waarderingsscore
674
Punten
113
Daarnaast ben ik niet de meest gezellige werk collega, ik ben opgevoed in de industrie waar je niet vraagt: "Excuseer waarde collega, zou het even passen om mij die schroevendraaier aan te geven? Bedankt!" maar gewoon geïrriteerd snakt "Schroevendraaier!" want je helper had hem al klaar moeten hebben.
Lap, zo lopen er dus nog rond... Ik ben zo ook. @Jensvdw kan dat bevestigen 😇
 

Jensvdw

Zeer Actief lid
Forumleiding
Lid geworden
17 aug 2018
Berichten
382
Waarderingsscore
192
Punten
43
Daarnaast ben ik niet de meest gezellige werk collega, ik ben opgevoed in de industrie waar je niet vraagt: "Excuseer waarde collega, zou het even passen om mij die schroevendraaier aan te geven? Bedankt!" maar gewoon geïrriteerd snakt "Schroevendraaier!" want je helper had hem al klaar moeten hebben.
Lap, zo lopen er dus nog rond... Ik ben zo ook. @Jensvdw kan dat bevestigen 😇
Niet enkel geïrriteerd rondsnakken, maar het werk ook gewoon overnemen als iemand iets doet dat hij anders zou doen of als dat niet zo goed vooruit gaat als hij verwacht. :ROFLMAO:
 

jm188

Zeer Actief lid
Lid geworden
25 jul 2017
Berichten
497
Waarderingsscore
182
Punten
43
Van mezelf kan ik niet direct grote stommiteiten bedenken maar denk wel spontaan aan het volgende:

Mijn schoonvader bleef tijdens onze bouw maar aandringen dat hij ging komen helpen maar hij heeft 2 linkerhanden, geen ervaring met klussen, altijd een mening klaar over hoe het zou moeten gebeuren en is sterk in het depressief maken van mensen: "Oei, ge moet zoveel nog doen, gaat dat wel lukken?" dus niet bepaald iemand die je op je werf wil. Daarnaast ben ik niet de meest gezellige werk collega, ik ben opgevoed in de industrie waar je niet vraagt: "Excuseer waarde collega, zou het even passen om mij die schroevendraaier aan te geven? Bedankt!" maar gewoon geïrriteerd snakt "Schroevendraaier!" want je helper had hem al klaar moeten hebben.

Maar goed, alle leidingen waren geplaatst en de bouw lag klaar voor PUR te spuiten maar het moest nog gestofzuigd worden. Ik dacht bij mezelf: Wat kan daar met mislopen, een ideaal moment om van zijn gezaag af te zijn en tijdens het stofzuigen kan hij toch niet praten. Perfect, schoonvader gevraagd om te komen stofzuigen. "Ah ik zal mijn stofzuiger meebrengen". Hem geantwoord dat het niet nodig was, ik heb een bouwstofzuiger maar nee hoor, hij wou per se de zijne meebrengen.

De dag was daar en amper een uur te laat (een nieuw record voor hem) was hij daar gezet met een simpele huisstofzuiger. Nogmaals gezegd dat hij mijn bouwstofzuiger mocht gebruiken maar hij hield voet bij stand, het moest de zijne zijn. Goed dan, maak hem maar kapot het interesseert mij niet. Tegen hem gezegd dat hij beneden mocht beginnen, ik ging terwijl verder de kader voor mijn bad lijmen boven.

Een uurtje lijmen later sta ik naar goede gewoonte van een meter 2 met mijn handen in mijn zij mijn schoon werk te bewonderen wanneer het mij opvalt dat er nogal veel stof in de badkamer hangt. Ik begrijp er niets van, die Ytong blokken geven nu toch geen stof af? En dan besef ik het. Ik spurt naar beneden en de moed zakt in mijn schoenen: alles wat in zijn stofzuiger gaat komt er langs achter gewoon terug uit maar dan mooi verspreid in een stevige stofwolk, je kon amper nog de andere kant van de woonkamer zien en het stof plakte in strepen tegen de muur van wanneer de uitlaat daar tegen stond.

Tegen hem geroepen dat hij moest stoppen en of hij dat niet zag dat het stof overal hing. "Ja maar ik dacht dat dat normaal was". Kom zeg, welk kieken denkt dat het normaal is dat het stof terug uit de achterkant van je stofzuiger komt? Hem gevraagd wanneer hij voor het laatst zijn stofzak vernieuwd had. "Ja maar het is een modelleke zonder zak". Stofzuiger open gedaan en inderdaad, geen zak aanwezig terwijl het overduidelijk een model was met. Meneer was dus al jaren thuis aan het stofzuigen zonder zak. Ah ja, want elke stofzuiger is er één zonder zak als je de zak verwijderd hé.

Hem verder laten stofzuigen met mijn bouwstofzuiger om vervolgens alleen 's avonds tot 0:00 al vloekend nog eens over alles moeten gaan want ja, het duurt efkes voordat al dat stof gaat liggen hé. Om dan een kort nachtje te hebben want die van de PUR gingen om 6:00 komen, maar uiteraard naar de vaste regels in de bouw pas om 11:00 aankwamen om zich dan te spoeden want ze moesten naar de volgende werf.

Het was de eerste en laatste keer dat hij mocht komen helpen.
schoonvaders kunt ge idd beter ver weg van uw werf houden... uw verhaal doet mij veel te hard denken aan die van mij.
wilt ook perse komen helpen. weet het idd zelf veel beter.
ik heb hem dan maar inbouwpotjes laten zetten voor de stopcontacten.
de 5 potjes dat hij op 3 uur tijd wist te zetten heb ik toen hij vertrokken is terug uit de muur kunnen breken, ik ben namelijk zon onnozelaar dat graag zijn stopcontacten waterpas heeft in alle richtingen en niet met 5 cm hoogteverschil tegenover elkaar.

een paar weken later kwam hij nog eens helpen want anders was onze bouw nooit goed gekomen ...
ik heb hem toen leidingen laten dichtsmeren met mortel, kan je weinig mis mee doen, toch? behalve in de badkamer nog niet aub, daar is het nog niet klaar.

was hij een uurtje later toch fijn in de badkamer bezig, 3 gleuven al dicht waar nog leidingen ontbraken, en een hoop mortel gesmodderd in mijn nog niet afgewerkte afvoeren.
als ik dat niet op tijd had gezien hadden we nu permanent verstopte afvoeren aan de wasbak.
 

NicoP

Gewaardeerd lid
Lid geworden
17 feb 2008
Berichten
1.726
Waarderingsscore
159
Punten
63
Mijne overbuur doet het ook niet slecht in deze categorie... Het is nogal ene van het type weet-al-kan-al met een klep van een krokodil en poten gelijk dat beest.
Komt em op ne zonnige zomerdag vragen hoe em zijne douchekraan moet kuisen want het is hoog nodig, het water loopt wat minder (lijkt me niet onlogisch in de zomer als de waterdruk wat minder is omdat de hele buurt zijn zwembad aan't vullen is, maar ja: geen zeggen aan). Ik ga mee kijken, leg het uit: dat afnemen, met een inbussleutel die 2 grote moeren losdraaien, de zeefjes eruit nemen en mooi proper maken.
Ik vraag em nog: "gaat dat lukken?"
- "Tuurlijk, wat had ge gedacht, ik zen ne specialist: 40 jaar gewerkt als lasser-monteur" (dat laatste is zowat zijne wekelijkse sleutelzin😄).
Ik ga zelf wat verder werken in de badkamer tot plotseling zijn madam komt roepen: "Seg, het water spuit volledig in't rond"
Ik ga er van uit dat em dat em die moeren heeft losgedraaid en de hoofdkraan niet heeft dichtgedraaid...
Daar stond onze "specialist" met zijn handdoekske over zijne kraan, de tranen in z'n ogen: de hoofdkraan stond niet inderdaad niet dicht maar... hij had er niet beter op gevonden om met het boormachine door 1 van die inbusmoeren te boren. En dan nog verder te boren: volledig door zijne kraan. Waarom -> het zat een beetje vast🤦‍♂️
Waterkraan dicht, ik neem de montage profieltjes af van die douchecabine, draai de schroefjes los en wil de cabine naar achter trekken: totaal geen beweging in te krijgen. Had em die volledige cabine ingelijmd met TEC7 en in die nis geduwd.
Hij heeft die douchecabine kunnen uitbreken, die muren laten bijwerken en door zijne sanitairman een nieuw douchecabine laten zetten. Hij is geleerd, sindsdien is het overal handjes af volgens de buurmadam.
 

Stievius

Nieuw Lid
Lid geworden
9 jun 2014
Berichten
64
Waarderingsscore
19
Punten
8
Niet zelf, maar onze elentrieker was vorige week de transfo’s van de nieuwe LED verlichting vergeten aan te sluiten. Dus lampen van 20V op 240V gezet. Nu zijn ze allemaal doorgebrand natuurlijk, maar hij stelt voor de lampen terug te sturen naar de fabrikant want volgens hem ‘moet dat daar tegen kunnen en zit er ergens een fabricagefout’. Dat de identieke lampen die nog niet waren aangesloten wel gewoon perfect werken op de meegeleverde transfo's maakt geen verschil. Echte elentrieker, geen nonkel in het zwart fzo. Faut le faire.
 

DirkDW

Actief Lid
Lid geworden
6 feb 2020
Berichten
310
Waarderingsscore
77
Punten
28
Zoals in ander topic gezegd, lichte kleur tegels gelijmd in de keuken met donker grijze lijm. Dat zal geen 2e keer meer gebeuren.
 

DirkDW

Actief Lid
Lid geworden
6 feb 2020
Berichten
310
Waarderingsscore
77
Punten
28
Serre 3x2 gehaald voor de vrouw, netjes opgemeten, boordstenen en stabilisé gehaald om mooi te kunnen plaatsen. Koordjes gespannen, nog eens goed meten, waterpas erbij.. Na een paar uurtjes mooi rechthoekig kadertje in boordstenen..

Binnen iets halen om te drinken en effe genieten van mooi werkske.. tot je inziet dat de korte zijde langs de misse kant staat :rolleyes:

Efkes goe vloeken, moed bijeen rapen, nieuwe stabilisé halen en opnieuw beginnen dan maar ..

Das pijnlijk :p
 

Enk

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
23 mrt 2011
Berichten
9.435
Waarderingsscore
382
Punten
83
Bij uitmeten op de muur waar je mag boren omdat je weet waar de buis loopt, lijntje trekken op plaats waar de buis loopt.
Bokes gaan eten
Bij terugkomst ipv daar dan naast te boren, neen los op die lijn, en dus los door de buis... 🤦‍♂️

Gerief weg gestoken, en de week erop met nieuwe moed (her)begonnen.
 
Bovenaan